Голф 3 1.6 AFT - появиха се няколко проблема наведнъж

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sovere1gn
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.6 AFT - появиха се няколко проблема наведнъж

Мнениеот Sovere1gn » Сря 08 яну 2014 11:48

Здравейте колеги!

В момента имам няколко проблема, които силно ме тревожат. Първо трябва да отбележа, че имам проблем с алтернатора Valeo - като запаля не дава достатъчно ток докато не изфорсирам двигателя. Между Коледа и Нова година сменях и бензинова помпа. В момента, като запаля колата, не мога да въртя волана - при ~10 градуса ляво/дясно почва да блокира и като го напъна се завърта със силни вибрации. Леко като тръгна напред или назад се оправя и няма проблеми в движение, или на място, след като съм мръднал първия път. Другото, което се появи заедно с това е странен звук като натисна копчето за въртене на въздуха в купето. Вчера имах и придърпване на втора/трета от 2000 оборота нагоре на газ (не съм пробвал на бензин, видях и темата на колегата малко по-надолу), но пък преди 1 седмица правих настройки на газовия инжекцион и като цяло оттогава си върви добре. Отделно от всичко това за първи път от както имам колата чувам много леко прискърцване от ремъка след като запаля. И двата съм ги сменял преди 32000 километра.

Възможно ли е аджеба заради ремък да не ми работи добре алтернатора (въпреки че това го засякох преди да почне да скърца), и заради тока да ми се прецакват елетромоторчетата по колата ... или пък в случая със сервото - да не дава достатъчно налягане помпата пак заради ремъка?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Появиха се няколко проблема наведнъж - 1.6 AFT

Мнениеот snupeca » Сря 08 яну 2014 11:53

Залагам на релето на генератора, а ремъците мини през някой сервиз да проверят дали са притегнати добре, ако не можеш сам.

Sovere1gn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sovere1gn » Сря 08 яну 2014 11:57

За Valeo-то ми казаха, че бил капсолован и не било евтино да се ремонтира. Препоръчаха ми втора ръка BOSCH. По този въпрос какво ще кажете?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 08 яну 2014 14:50

релето се сменя без да се вади алтернатора. Само да не забравиш да откачиш плюсовата клема на акумулатора.
Тия мн. умни бре -главата ти от кръста я режат. 1 реле струва м/у 15 и 25 лв зависи откъде го купуваш, ТО.
Предполагам,че имаш пластмасов капак отзад на алтернатора .След откачен плюс на акумулатора, разхлабваш и отвиваш гайката на дебелия кабел,сваляш капака и реле регулатора се държи с 2 винта .Вадиш стария и внимателно монтираш новия като пазиш да не нараниш четките в ръб.
Това дотука е при условие, че нямаш разбити лагери или изкопани колекторни пръстени. Не знам в каков състояние е.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Сря 08 яну 2014 19:16

За волана провери първо ремъка. При мен се беше охлабил и имаше същите симптоми. Провери и хидравличната течност дали е на лице.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”