Здравейте,
Някой знае ли откъде са прекарани кабелите за радиото на Golf 3 1,6 AЕK, 96 г.?
Изгуби ми се масата на радиото и ми трябва да знам откъде е взета, защото най-логично за мен е да се е окислила клемата с която е свързана.
В същото време и двата ми плюса за радиото и тънкия и дебелия са постоянно включени и не зависят от контактния ключ.
И третото е, че единият от кабелите на левия говорител във вратата ми дава съпротивлениеоколо 8 ома! Меря го при разкачен говорител от клемата на кабела във вратата до евро скарт буксата при касетофона.
Интересува ме и къде точно е свързана пищялката по трасето?
Благодаря предварително на отзовалите се!
Откъде минават кабелите за радиото на Golf 3 AEK мотор
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Откъде минават кабелите за радиото на Golf 3 AEK мотор
за говорителите - от радиото излизат 8 проводника, по 2 за всеки говорител - предни два и задни два. Паралелно на предните два са вързани пищалките в таблото - кабела от евро буксата отива в пищялката, там влиза на куплунг и излиза друг куплунг към говорителя във вратата. Долу на колонката на купето има букса, в която се включва буксата на вратата. Пищалката представлява говорител за висока честота, свързан последователно с кондензатор (който реално е филтъра на честотата).Пробвай да ги разкачиш и да видиш дали ще имаш съпротивление по веригата на предните говорители...може някой да е вързал заден говорител към предния...като сме сваляли таблата,сме се нагледали на какво ли не по инсталациите на радиата
.Инсталацията обаче не съм я проследявал, за да видя от къде точно взима маса.

Благодаря, zfa159!
Ти ме подсети и да спомена, че само отпред има говорители. Отзад няма нито кабели, нито решетки, а само имитации на решетки.
Значи, щом казваш, че кабелите минават през клеми или конектори, за да се разклонят към пищялките, най-вероятно там при пищялките да е проблемът.
А как се вади лявата пищялка? Пробвал съм да напъвам решетката, но явно не е просто набита отгоре.
Ти ме подсети и да спомена, че само отпред има говорители. Отзад няма нито кабели, нито решетки, а само имитации на решетки.
Значи, щом казваш, че кабелите минават през клеми или конектори, за да се разклонят към пищялките, най-вероятно там при пищялките да е проблемът.
А как се вади лявата пищялка? Пробвал съм да напъвам решетката, но явно не е просто набита отгоре.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Масата мисля,че е хваната около бушоните.
Като махнеш корите от долу ще видиш едно кръгло кафяво пластмасово тяло което е хванато с един болт за купето.
От там се ловят маси за повечето консуматори.Ще видиш доста кафяви кабели набучкани в него,то прилича малко на таралеж със свободни обувки да се включи маса от него.Предполагам от там е хванат минуса и на радиото.
Като махнеш корите от долу ще видиш едно кръгло кафяво пластмасово тяло което е хванато с един болт за купето.
От там се ловят маси за повечето консуматори.Ще видиш доста кафяви кабели набучкани в него,то прилича малко на таралеж със свободни обувки да се включи маса от него.Предполагам от там е хванат минуса и на радиото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”