Голф 2 не пали - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 не пали - РЕШЕНО

Мнениеот nigga » Пет 03 яну 2014 12:53

Здравейте,

Имам много странен проблем. Колата - Голф 2 ПБ 90г., само бензин , няма аларма.

Преди около 2 седмици колата загасна в движение и не искаше да пали ( стартера върти като луд ). Вадим ние кабела от бубината - няма искра.Ясно ще се сменява бобина. Закача ме един приятел да ме дръпне и колата запали - странно :screwy . Ок - явно се е регенерирала :mrgreen . Меткам аз една бобина в багажника in case something just f*ck up again :gruebel .

След 4 дни гасне в движение отново. Проверка - няма искра от бобината. "Този път съм подготвен" казвам си аз. Слагам другата бобина - пак не пали и няма искра. Бутвам я малко - запали :banghead

Решавам да изчака да изгасне пак и да почна да търся проблема. Голфи не ме разочарова и след 2 дни пак загасна. Дърпаме я до сервиза и се почна :

- бубина - проба с 2 други - няма никой ( не пали и няма искра ). Проверяваме плюсовите кабели на бобината - има ток. За всеки случай сменяваме буксите/кабелните обувки, зачистваме , контактно спрейче. Да ама пак не иска.

- нови кабели ( макар че моите са сменени ) - проба с 2 комплекта. Няма никои :banghead

- комутатор ще да е - смяна ( преди това зачистваме , контактно спрейче ). Да ама пак не иска.

- клеморед - слагаме друг. Резултат никакъв...

- смяна компютър - слагаме друг и чудо - колата запали. Решавам да пробвам и старият - колата запали и с него. Викам си "греда". Слагам аз обаче новия ( преди това зачистваме , контактно спрейче ) и оставям колата да работи на място. След 5 минути работа Голфи пак изгасна :banghead и отново няма искра от бобината.

- купувам още една бобина. Сменявам я и колата запали. Викам си " еб*ти мизерията" . Не бързам да се радвам :newsm66 . Гася колата след 30 минути работа. Пробвам пак - няма никои - ни пали , ни искра.

Сега имам части за още един Голф ама моя не пали :beat_butt2

Следва да разглобя колата и да почна да търся някъде проблем по инсталацията. Преди да се вкарам в този филм имам няколко въпроса :

- има ли вероятност да е от нещо друго - делко, датчик хол?!? Не мисля там да е проблема при положение , че няма искра от бобината до там

- има ли вероятност да е от някое реле?

- защо при положение че на плюсовите кабели на бубината има ток и всички бобини които притежавам работят , няма искра.

Приемам всякакви съвети :11

Последна промяна от nigga на Чет 16 яну 2014 14:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Голф 2 не пали след смяна на всички компоненти

Мнениеот stefan4o » Пет 03 яну 2014 12:58

Последна промяна от stefan4o на Пет 03 яну 2014 13:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пет 03 яну 2014 13:00

Бай Дъ Лей - капачка, палец, свещи - сменени. Бушоните са проверени. Не съм проверявал как се лее бензина , но мисля че проблемът не е там.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пет 03 яну 2014 13:01

stefan4o написа:Датчик на Хол? :gruebel

Някаква идея как се проверява този Хол :gruebel.

До колкото съм запознат колата трябва да работи и без него :redface - тегаво , но би трябвало да работи.Той следи за точният момент на подаване на искрата ( научно обяснено ) , а на мен ми я няма искрата. А ми липсва толкова много :cry

Моята колица си работи перфектно. Пали от четвърт ( когато реши да пали )

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 03 яну 2014 13:35

nigga написа:До колкото съм запознат колата трябва да работи и без него :redface - тегаво , но би трябвало да работи

Да, ама не и при тебе (и мене) :icon_lol
РВ-то (както и 2Е-то и още доста от по-старичките коли) мат само един Хол-датчик. Този под палеца, в делкото.
Той е единственото 'нещо', което казва кога и дали да цъкне искра и да впръсне гориво.
Проверка: Когато реши да не пали колата, отиваш, вадиш му буксата, закачаш и някаква свещ на централния кабел и почваш да имитираш работата на Хол-а.
За целта бутваш едно тънко кабелче (или кламер, ако щеш) в средното пинче на буксата на датчка (тази букса, дето са кабелите) и почваш да цъкаш към 'маса' (корпуса на мотора). Трябва да прескача искра на свеща и да чуваш дюзте как цъкат. Естествено, това на контакт и изключена от скорост.
Колите, които работят с прецакан такъв датчик просто имат още един, следящ положението на коляновия вал. Като ABF, например.

Само дето... все ми се струва, че при теб може да се окаже и релето на компа.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=85920&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0
Отаряй реле №30 и го презапой.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 03 яну 2014 17:07

Май си за датчик на хол,вземи друго делко със работещ такъв и пробвай с него.
Когато почне да си заминава прави точно такива мизерии.Някой път умира внезапно,като форд или циганин,но рядко. :mrgreen

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пет 03 яну 2014 17:57

Току що проверихме датчика на Хол - работи. Също сменихме и релето ( при мен пишеше №32 , но се намираше на мястото на релето за ECU - тоест релето, което захранва компютъра ) с чисто ново такова. Отворих старото реле - като новичко е. И пак не иска и не иска. За всеки случай пробвахме с още 2 комутатора - ефект нулев. Проверихме и притока на бензин - лее се като шампански на Нова Година :mrgreen

Сега свалих релето от алармата. Написах в началото че нямам аларма , но може би трябваше да уточня , че колата имаше аларма преди около 4год. Не съм я свалял , а разкачих само модула и "сирената" . Сега намерих това реле от алармата което си седи още закачено на кабелите ( мирише на изгоряло :banghead ).

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 04 яну 2014 2:21

Датчик на хол залагам аз :) Брах ядове по същия начин в началото на миналата година и аз.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 04 яну 2014 12:25

а може би целия проблем да ти е от това реле на алармата което го водят имобилайзер (нещо такова) изолирай го ти си сменил всички компоненти по 2 3пъти пак същите мизерии

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Съб 04 яну 2014 14:16

Първо това ще пробвам. И според мен проблемът идва от там. Просто не виждам както друго може да е , при положение , че всичко е сменено и то по няколко пъти и то с части , които със сигурност работят :banghead

Ако не е това реле, според мен ще да е някой кабел по инсталацията , който прави мизерии.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 04 яну 2014 15:11

пусни едно временно захранване до бобината директно от акумулатора без да минава през прекъсвачи ако го правиш не забравяй да изключиш кабелите като е изгасиш

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Съб 04 яну 2014 16:23

Проблемът е че това го правих вече - няколко пъти :banghead и ефект няма

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 05 яну 2014 18:52

Така, днес смених релето на алармата с ново такова, но нямаше ефект.

Дойде време за проверка на инсталацията. Почнах от вътре (купето).
:arrow Намерих остатъка от инсталацията на алармата и я отстраних внимателно , като свързах кабела ,който прекъсваше алармата. Кабелът беше черен на цвят и вървеше от клемореда до бушониерата .
:arrow Проверих и по-голямата част от инсталацията в купето. За момента няма нищо нередно.
:arrow Утре (ако намеря време) сглобявам и ще пробвам да запаля.

Ако не стане почвам проверка на инсталацията в коша. Съмнявам се там да има проблем , защото преди 2 месеца разчиствахме коша ( малко боя , подредба , т.н. ) и тогава проверявах инсталацията, подмених буксите и кабелните обувки , трасирах кабелите и т.н.

Имам въпрос за едно реле - седи на снопа с кабелите за ел. стъклата - някой да знае за какво е ?

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пон 06 яну 2014 18:40

Днес довърших работа по инсталацията , закачих всичко и всичко работи , но колата не ще да пали и това си е :banghead

Въпреки , че проверихме датчика на Хол и изглежда че работи , мисля да го сменя направо с цялото делко?!? Това е единствено нещо което не сменявано :death

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 06 яну 2014 19:29

Ама ти още ли не си го сменил :gruebel
Трябваше от него да почнете.Като почне да свършва точно такива мизерии прави.В един момент работи след това не.
Трудно се лови тая гад,най лесно след смяна с работещо делко и каране известно време с него.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”