Здравейте колеги, понеже правя подобрение по спирачната система - отпред минавам на 280mm диск от GTI 16V,а отзад на 226mm диск от VR6 имам няколко въпроса за поставяне на по-голямо спирачно серво (сервоусилвателя на спирачките):
1.Мога ли да ползвам спирачно серво от кола с ABS ?
2.От кой модел на Голф да търся по-голямото сприачното срево?
3.Сервоусилвателя като закрепване-болтове ябълка към педала и т.н еднакви ли са при всички модели на Голф 3?
PS. Колата е Голф 3 1,6 ABU двигател 1993 година.
Golf MK3 1.6 ABU По-голямо спирачно серво ? РЕШЕНО
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Golf MK3 1.6 ABU По-голямо спирачно серво ? РЕШЕНО
Последна промяна от mitko23 на Пет 18 юли 2014 1:15, променено общо 1 път.
Re: По-голямо спирачно серво за Голф 3 1,6 ABU ?
1. По-скоро не, болтовете за монтаж на помпата са завъртяни на 90 градуса
2. Освен серво ти препоръчвам да подмениш и спирачна помпа (да е с по-голям диаметър на буталцето), мисля че от 2Е без АБС ще станат, там беше 21мм (по спомени, поправете ме ако греша). Най-добре от бус Т4, ама май са трудни за намиране.
3. Да, еднакви са.
Успех
2. Освен серво ти препоръчвам да подмениш и спирачна помпа (да е с по-голям диаметър на буталцето), мисля че от 2Е без АБС ще станат, там беше 21мм (по спомени, поправете ме ако греша). Най-добре от бус Т4, ама май са трудни за намиране.
3. Да, еднакви са.
Успех

-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Re: Голф 3 1,6 ABU По-голямо спирачно серво
Колеги,за да не отварям нова тема искам да попитам при модели на Голф 3 без ABS размера на спирачното серво(сервоусилвател на спирачките)еднакъв ли е? Има предвид,че примерно Голф 3 1,6 ABU и Голф 3 2,0 16v без ABS имат еднакво като големина спирачно серво, но различни като големина спирачен цилиндър.
РЕШЕНО-Всички Голф 3 модели БЕЗ ABS без значение ABD,ABU,2Е или ABF са със еднакво по големина спирачно серво. Единствената разлика е в големината на спирачната помпа.
РЕШЕНО-Всички Голф 3 модели БЕЗ ABS без значение ABD,ABU,2Е или ABF са със еднакво по големина спирачно серво. Единствената разлика е в големината на спирачната помпа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”