Проблем с заден колан на Голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с заден колан на Голф 4
Здравейте Весела коледа колеги някой знае ли дали могат да се поправят предпазните колани?Бях свалил задните колани на голфа 1999г с 2/3 врати е голфа и при обратно монтиране задният десен колан неработи, смисал немога да го издърпам навън навит си стой.Мога ли да го поправя някакси или трябва да ходя по моргите да търся друг?Гледам може да се разглабя,но не сам го пипал,ако някой може да помогне да ми пише 

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с заден колан на Голф 4
Колан не се ремонтира
Пробвай да го сложиш на мястото му и ако не се оправи го смени.Имат някакви механизми които му позволяват да работи само като е монтиран.Представи си птп и колана да блокира не ми се мисли 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам макар че доста съм як и го опъвах яко и пак не се разтяга седи си навит,знам че имат такава защита при рязко развиване блокирват...или след като съм го свалил се е навил много и опира някаде в стойката си или нещо се е прецакал без да го пипам
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Слагаш го на мястото му и слагаш болта за закрепване.Няма друг начин за разпъване.2 колана прецаках така,докато го разбера.Ако ще и с трактор да се мъчиш да го разпънеш свален от колата няма да стане.Трябва да е в самата кола,закрепен на мястото му 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може мерси за съвета ще опитам
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Абе и да не е монтиран ама да е заел същата стойка като в колата пак става.Почукай го лекичко(да се намести съчмата или там къвто е механизма)пробвай да прибереш/навиеш колана малко(за да отключи)и тогава леко го издърпай да се развие-предполагам си разбрал,че със сила не става.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих го на мястото му и се разпъна без проблем,мерси за съвета колега 

- dobrin1234
- Автомобил: VW GOLF
- Двигател: AHF
И на мен ми се случи същото, десният преден колан се нави и не иска да излезе.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin1234 написа:И на мен ми се случи същото, десният преден колан се нави и не иска да излезе.
страх го е нещо... подплашил си го.

- dobrin1234
- Автомобил: VW GOLF
- Двигател: AHF
Може и така да е. 

-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
И на мен ми правят такива номера коланите, особено десния отпред. Доста често зацепва и няма изтегляне. Забелязал съм, че когато колата е по наклон и предницата е по-нагоре, тогава стават тези неща, когато предницата е по-ниско - няма проблем. Ако съм спрял на баир и предницата е нагоре въобще не излизат и тръгвам без колани докато не стигна някъде на равно и тогава се изтеглят. Не знам каква е причината, но е изключително неприятно.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
van4ooo написа:Абе и да не е монтиран ама да е заел същата стойка като в колата пак става.Почукай го лекичко(да се намести съчмата или там къвто е механизма)пробвай да прибереш/навиеш колана малко(за да отключи)и тогава леко го издърпай да се развие-предполагам си разбрал,че със сила не става.
Когато си купих от автоморга задни колани понеже колата ми нямаше, установих същото нещо. Преди това избързах и разглобих единия на части и разбрах, че му трябва точно определено положение за да заработи. Един час се мъчих после докато прибера пружината в гнездото и да го затворя. В крайна сметка го сглобих, ама не бих повторил отново.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”