Преди около две седмици направих ремонт на двигателя, поради издухана гарнитура на главата. Наложи се да се напаснат и клапаните, смених гумичките на клапаните, ангренажен ремък, кабели, свещи, и гарнитурите на свалените елементи. Остана някой майстор елконаджия да я настрои, който разбира, ама наистина разбира от карбуратори. Колата е доста по - мудна отпреди да издухам гарнитурата, ама пък откъм разход в град Пловдив - незнам, мисля че е добре - около 11.5 газ, карам я почти студена - сутрин и вечер в пиковите часове до 3 километра. Изкарвал съм я на магистралата около Пловдив - повече от 120 не иска на газ и бензин. Преди ремонта съм я пробвал - на газ около 150 км/ч а на бензин малко повече - реално не съм натискал докрай. Пък и разхода тогава беше почти същия в града. Фолца ми е отскоро - от около 5 месеца, 1989г., 1,3 карбуратор с петстепенна кутия.
Та питането ми е, има ли в гр. Пловдив някой майстор на карбуратори, който да ми регулира Фолца и поне да върви, както преди ремонта.
Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят.