Голф 3 1996 1.6 - купих си бобина, която не работи и маслен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Golfa na Elica
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1996 1.6 - купих си бобина, която не работи и маслен

Мнениеот Golfa na Elica » Чет 30 яну 2014 22:24

Здравейте. Започвам с въпрос, но... Купих бобина за Голфа, която не работи и маслен филтър, който не пасва. Аз ли съм нещо ненормална или "монтьорът"(да го наречем познат от блока) е некомпетентен ? Развиках му се, че колата ми трябва, а той само мълчи и сега гузнея. Възможен ли е някакъв производствен дефект в частите(и двете) ? Толкова съм ядосана, че сега ще си сипя малко вишновка.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Голф 3 1996 1.6 - купих си бобина, която не работи и мас

Мнениеот Bai Sando » Чет 30 яну 2014 23:05

Чакай...нищо не разбрах.От 96-та година имат няколко вида филтри.
С кой точно мотор си? 101 коня,75 или пълната инжекция 1.6 75 к.с. :gruebel
Виж с кой код е мотора на голфа.
А на твоята бобина какво и е,та взимаш друга?

Golfa na Elica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfa na Elica » Чет 30 яну 2014 23:28

Bai Sando, точно това ме питаха в магазина - чак пък 101 коня не ми се вярва да е. Аз съм(нали така говорите) едно и шест - сега си търся големия талон, с надеждата да не съм го изгубила. Псевдо майсторът ми каза, палела трудно, защото се е "прее-ла" бобината. И няма как да "чакай" - искам си колата.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Пет 31 яну 2014 0:10

Най-добре колата да я види сигурен майстор, за да не се окаже, че сменяш здрави части.

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Пет 31 яну 2014 0:18

щом не са същите и са нови от магазин би трябвало да ги сменят евентуално с подходящи :th_up

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 31 яну 2014 1:57

Една снимка на мотора би убила всички съмнения какъв е, пък и е просто - или в сервиз, или търси филтър като сваления :th_up

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 31 яну 2014 14:40

бобината за всичките 1,6 е еднаква. 1996г. ABU мисля, че няма ,остават АЕЕ и АЕК/АFT.
АЕЕ е чакмак- пали от четвърт оборот. Разсъждавам : щом е сменена бобината с нова и не пали - датчика на хол в делкото, капачка , кабели - трябва да се мери.
За филтъра има 2 вида - нормален малък и с израстък за ключ .Освен да да са пробутали филтър с друга резба.
За да не се набутваш с пари -вземи от някой познат бобина за проба.Не я закрепвай с винтовете, а само кабела за високото и буксата закачени. Ако запали -значи такъв късмет имаш - попаднала си на дефектна бройка.
П.П. Виж си и лепенката в легена на резервната гума - там го има кода, ако не намериш големия талон.При диагнсотика с ВагКом ти изписва какъв е мозъка/компа/ на Голфа
И е хубаво да си напишеш в профила от кой град си за да знае човек при кого да те насочи.

Golfa na Elica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfa na Elica » Пет 31 яну 2014 23:57

Тъй като въпросният ми познат(мухльо) не си вдига телефона, решихме с една приятелка, да заменим дефектната бобина, в магазина от който е купена. Момчетата бяха много любезни, но им трябвал документа за продажба - логично. Купих си само филтър(Крис, прав си - отдолу има "израстък"). Да уточня, че всъщност познатия ми(мухльото), купи частите и касов бон не съм виждала - явно е ползвал отстъпка. Така се прекарах с 64лв и един маслен филтър за Бог знае какво. Утре баща ми ще пътува 150 километра, да оправи Голфа. Не съм тъпа, нито грозна, имам и ракия... но на мъж за ремонта не случих(то на повечето силата им е само във Фейса). Аз съм си виновна, че не потърсих помощта на сервиз, а се доверих на познат(уж приятел). Поздрави на тези които писаха.

Намерих талона, двигателят е АЕК - верно съм карала бегачка, а аз си мислех, че просто си тича нормално.

Дано се окаже скапана бобина(марката е itn), че ми писна да се ядосвам. Утре ще пиша.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 01 фев 2014 11:13

От къде си,не разбрах.Другия път пиши тук за помощ,все някой колега по-разбиращ от онзи ще ти свърши услуга,вместо да се разкарва баща ти. :th_up
А,щом и ракия имаш :mrgreen

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 01 фев 2014 11:31

то ясно бубината е китаиска за 64 лева с филтър

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 01 фев 2014 14:00

от морга е 20-30 лв след проба. Търси се с дебела алуминева плочка и колкото може с по-ново ЕГН. Китайка слагаха 1 познат с Ибиза 1,6 - работи цели 2 дни, тръгва извън града и до Шумне остана ., та се наложи да се разкарвам почти до Шумен да му нося втора младост от морга :Mr Green Fun

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 01 фев 2014 21:25

Golfa na Elica написа:Тъй като въпросният ми познат(мухльо) не си вдига телефона, решихме с една приятелка, да заменим дефектната бобина, в магазина от който е купена. Момчетата бяха много любезни, но им трябвал документа за продажба - логично. Купих си само филтър(Крис, прав си - отдолу има "израстък"). Да уточня, че всъщност познатия ми(мухльото), купи частите и касов бон не съм виждала - явно е ползвал отстъпка. Така се прекарах с 64лв и един маслен филтър за Бог знае какво. Утре баща ми ще пътува 150 километра, да оправи Голфа. Не съм тъпа, нито грозна, имам и ракия... но на мъж за ремонта не случих(то на повечето силата им е само във Фейса). Аз съм си виновна, че не потърсих помощта на сервиз, а се доверих на познат(уж приятел). Поздрави на тези които писаха.

Намерих талона, двигателят е АЕК - верно съм карала бегачка, а аз си мислех, че просто си тича нормално.

Дано се окаже скапана бобина(марката е itn), че ми писна да се ядосвам. Утре ще пиша.

Следващият пътре си купи бобина с марка BERU...няма да имаш проблеми!

Golfa na Elica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfa na Elica » Нед 02 фев 2014 1:06

Крис, нищо не ти разбирам от съветите. Искаш ли да ти разясня с две думи, как се пере петно от вино на мокър чорап в суха пералня ?! Сигурно не искаш. Как точно си ме представяш да тръгна да обикалям всички морги, прилежащите им канали и съоръжения, търсейки "дебела алуминиева плочка". Все пак оценявам това, което направи.

joker, всичко ми стана кристално ясно. Всеки ден си купувам такива обувки.

Колата е в София.

Баща ми смени смени всички филтри, четири свещи и великата бобина пред блока. Отне му около 16 часа но Голфът не пали. Утре се обаждам на пътна помощ, да го извлекат до някой сервиз.

Наздраве на всички пируващи... и ние пийнахме...

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 02 фев 2014 8:02

ясна работа наи вероятно е заминало делкото , я вижте като дадеш на контакт чува ли се бензиновата помпа да тръгва за около 2-3 секунди ,ако се чува добре компа е жив. пробваи после като завъртиш на стартер за 1-2 секунди без да връщаш ключа от контакт дали пак се чува помпата и пиши

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 фев 2014 8:12

Смяна на здраво с ново. Колежке, опитаха се да ти дадат съвет, но ти явно не го оценяваш :gruebel
Пиенето на ракия не е като отстраняването на проблеми по колата. Докато колата е в София използвайте момента да я закарате в някой от форумните сервизи (има специален раздел с оставени телефони).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”