Секретни болтове -нямам ключ ! колеги помагайте

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Секретни болтове -нямам ключ ! колеги помагайте

Мнениеот ivo_barns » Вто 27 мар 2007 20:08

зна4и предстои ми смяна на скоростната кутия.днес трагнах да свалям предната лява гума и какво се оказа-имам секретни болтове на всяка гума по един и сам си загубил приставката за тези болтове.голяма греда ударих.та вапросат ми е сега от тук нататак какво правя.молй помогнете 4е увесих нос пак :cry:
заглавието mod edit: golfer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 27 мар 2007 20:11

Колега можеш да опиташ с тръбен ключ,ако не стане заварка и тогава гаранция ще се развие.Успех! :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: колеги помагаите

Мнениеот joker » Вто 27 мар 2007 20:14

ivo_barns написа:зна4и предстои ми смяна на скоростната кутия.днес трагнах да свалям предната лява гума и какво се оказа-имам секретни болтове на всяка гума по един и сам си загубил приставката за тези болтове.голяма греда ударих.та вапросат ми е сега от тук нататак какво правя.молй помогнете 4е увесих нос пак :cry:

Не бой се! Хващаш един голям тръбен ключ,стискаш много здраво болта и развиваш.Болта се може да се развали, но той и без това без ключ не ти върши работа!Даже и да има въртяща се външна част пак става-просто стискаш толкова здраво за да смачкаш външната част и да завъртиш болта,или набиваш нещо вътре и пак търбен ключ(така може да спасиш болта)...Успех-сигурен съм,че ще стане....пък нали и един колега от форума каза ,че съм на всяко гърне мерудия....и таз мерудия съм я ял,затуй ти давам такъв съвет!

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Вто 27 мар 2007 20:18

joker написа:
ivo_barns написа:зна4и предстои ми смяна на скоростната кутия.днес трагнах да свалям предната лява гума и какво се оказа-имам секретни болтове на всяка гума по един и сам си загубил приставката за тези болтове.голяма греда ударих.та вапросат ми е сега от тук нататак какво правя.молй помогнете 4е увесих нос пак :cry:

Не бой се! Хващаш един голям тръбен ключ,стискаш много здраво болта и развиваш.Болта се може да се развали, но той и без това без ключ не ти върши работа!Даже и да има въртяща се външна част пак става-просто стискаш толкова здраво за да смачкаш външната част и да завъртиш болта,или набиваш нещо вътре и пак търбен ключ(така може да спасиш болта)...Успех-сигурен съм,че ще стане....пък нали и един колега от форума каза ,че съм на всяко гърне мерудия....и таз мерудия съм я ял,затуй ти давам такъв съвет!
ами то хубаво трабен клу4 ма болта е по наватре в отвора на лятата джанта и не става да се хване с клу4

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 27 мар 2007 20:24

ivo_barns написа:
joker написа:

ами то хубаво трабен клу4 ма болта е по наватре в отвора на лятата джанта и не става да се хване с клу4

Хващаш една здрава отверка(или клин) и бавно и умерено силно(не блъсканЕ!)почукване ПОД ЪГЪЛ по посоката на развиване ..ПАК СТАВА!Иска само повече време и търпение!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 27 мар 2007 20:27

ivo_barns написа:ами то хубаво трабен клу4 ма болта е по наватре в отвора на лятата джанта и не става да се хване с клу4

Колега с това трябваше да почнеш. А защо не отидеш при Слави зад х-л Рига може да измислят нещо. :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 27 мар 2007 20:29

Какви са секретните ти болтове, купешки или самоделки :?: Ако са купешки, най-лесно е да отидеш при Слави и да ти ги развият, а ако са самоделки да се направи нов секретен ключ :wink: От кой тип са тия болтове, опиши ги :wink:

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Вто 27 мар 2007 20:46

NovobranecGT написа:Какви са секретните ти болтове, купешки или самоделки :?: Ако са купешки, най-лесно е да отидеш при Слави и да ти ги развият, а ако са самоделки да се направи нов секретен ключ :wink: От кой тип са тия болтове, опиши ги :wink:
купесхки са от пазарските тапи болтове

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Вто 27 мар 2007 20:48

NovobranecGT написа:Какви са секретните ти болтове, купешки или самоделки :?: Ако са купешки, най-лесно е да отидеш при Слави и да ти ги развият, а ако са самоделки да се направи нов секретен ключ :wink: От кой тип са тия болтове, опиши ги :wink:
и как да отида при Слави като колата не варви я ме светни :shock

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Вто 27 мар 2007 20:55

joker написа:
ivo_barns написа:
joker написа:

Хващаш една здрава отверка(или клин) и бавно и умерено силно(не блъсканЕ!)почукване ПОД ЪГЪЛ по посоката на развиване ..ПАК СТАВА!Иска само повече време и търпение!
мерси за саветите колега ще опитам вси4ки на4ини 4е ми се вие свйт от проблеми ве4е :cry:

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Вто 27 мар 2007 21:29

уффффф това често го правя на работа.наи лесно става с набиване на камък с преблизително същия диаметър на секретния болт.ако случаино не успееш заваряш една 12или14мм гаика успех :lol:

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Вто 27 мар 2007 22:07

intatto написа:уффффф това често го правя на работа.наи лесно става с набиване на камък с преблизително същия диаметър на секретния болт.ако случаино не успееш заваряш една 12или14мм гаика успех :lol:
мерси и на тебе колега и това ще опитам сабрах доста инфо за този проблем остава а деиствам 10x

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 27 мар 2007 22:07

Да не забравиш да напишеш как си решил проблема :wink:

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Вто 27 мар 2007 22:14

dobrinb написа:Да не забравиш да напишеш как си решил проблема :wink:
няма да забравя ама маи никак няма да ми е весело 4е незнам :roll:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Вто 27 мар 2007 22:20

ivo_barns написа:
dobrinb написа:Да не забравиш да напишеш как си решил проблема :wink:
няма да забравя ама маи никак няма да ми е весело 4е незнам :roll:

колега слушай сега,аз си скроих този номер миналата година и ги развих много лесно.взимаш едно удалжение за гидоре,бой с чука да влезе в средата и леко полеко отвиваш,стана за 10 мин а преди да го открия това се мотах 2 часа.е може да се понатърти гидорето но поне ще ги отвиеш.успех и кажи дали се е получило.мойте бяха от тези дето ги продават в авто манията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”