Golf 3, 1.4 държи висока температура

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
takezo
Автомобил:
Двигател:

Golf 3, 1.4 държи висока температура

Мнениеот takezo » Вто 04 фев 2014 13:15

Здравейте Колеги,

Отново имам питане за голфа, след пореднята смяна на термостат с цел да "качва" температурата над онези 70 градуса от които започва да показва на таблото, за да падне една идея разхода, че отиде на 12.5 градско на газ.

Т.е. да изкл. автоматичния смукач по-бързо. Та след смяната на термостата и поредната намеса на поредния идиот "майстор газаджия" който е настроил "на уше" колата освен, че не върви, на магистралата вчера трудно поддържах 80 км/час на равно, на изкачване пък да не споменавам...и температурата е опасно висока, около 100-те градуса. При подаване на газ, вместо да ускорява...забива, дали от това не се мъчи и да започва да грее.

Друго, степените на перката на коя и колко трябва да се вкл. че нещо и това май не се случва.

Или пък датчика за таблото да не мери верно, но едва ли.

Давайте идеи, че съм луд вече...аман от майстори.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Golf 3, 1.4 държи висока температура

Мнениеот snupeca » Вто 04 фев 2014 16:34

Другия път го питай защо рови центровката заради термостат, и ако не тук - ми пиши лично, че ми е много интересно :h020 Перката по спомен е 92-95гр. 1-ва, и 102, 2-ра степен - за 1.6 говоря но и при теб предполагам е така. Виж си центровката при някой свестен, и си замери реалната температура, да не би проблема да е в таблото.

Потребителски аватар
takezo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот takezo » Вто 04 фев 2014 18:19

Ам айде де ... е така да си се намира на работа. Уж с идеята да намали малко разхода та...та се видях в чудо преди изкачването на тунела на Ихтиман "летях" с цели 60 км. па спрях и леко отвих, та стана една идея по-добре. Не че е решение но не мога да карам на магистралата с 60 или 80 ще ме отнесе някой. Без газ-анализатор центровка на уше, мъкаааа !!! При изкачване дори и с малък наклон температурата ахааа стигаше 100, на няколко пъти спирах, перката не работеше, стрессс !

Потребителски аватар
takezo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот takezo » Пон 17 фев 2014 14:41

За ТРИЕНЕ , моля.

Закачих стрия термостат и всичко е наред ... не знам какво да кажа ...

Както и да е, поздрави !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”