смяна на маслото на голф 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на маслото на голф 5
от около година карам голф 5 1.9 тди 105 к.с. на един приятел. въпроса ми е следния как мога да разбера колко километра съм изминал от последната смяна на маслото. защото никъде не успях да намеря лепенка с километрите преди смяната.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна на маслото на голф 5
Повечето производители препоръчват смяна на маслото на опрделен пробег или поне веднъж годишно. Което означава, че е време да го смениш. Ако все пак решиш да не го правиш, можеш да чакаш индикацията на таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз затова си мислех да го сменям защото мина около година, а иначе може ли по някакъв начин да разбера чувал съм за това: да дам на контакт и после чрез бутони по таблото да разбера колко ми остава до индикацията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значение има колко остава? Решаваш и сменяш или не сменяш. Ако смяташ да навъртиш 2-3к км без да имаш възможност да смениш маслото, сменяш сега. Ако нямаш такива намерения, чакаш индикацията. Каква ти е драмата? Дали остават 37км до смяна? Да не се минеш? Няколкостотин километра повече или по-малко при смяна на маслото нямат никакво значение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ясно, мерси за инфото
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”