Vw Vento шум от предницата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vw Vento шум от предницата
Колеги имам странен шум който се чува в купето идващ отпред.Отворих капака шумът идваше от дясно където са ремъците проверих ги добре бяха.Шумът наподобява (Луп..Луп..Луп).Въпросният шум го има само на празен ход .При подаване на газ изчезва може би от шумът на двигателя се заглушава. 1.8 моно 75 коня е двигателя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw Vento шум от предницата
може ли да е от водната помпа
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако питаш за разрешение - може, разрешавам да е от водна помпа!
Но може и от крив ремък да е.
Ремък (и кой точно) се хваща сравнително лесно.
Пълниш една спринцовка с вода и леко пръсваш по шайбата. Ако шума изчезне - ремъка е!
На мен от 2 зими вече ми 'мята' по същия начин ремъка на климатика. По тази технология го хванах.
... Което ме изменада, защото няма нацепено или каквото и да е друго, не изглежда да вибрира... А в същото време имам износена шайба, ама е шайбата на водната помпа (аз съм с 2 (по-скоро 3)) трапецовидни ремъка)

Но може и от крив ремък да е.
Ремък (и кой точно) се хваща сравнително лесно.
Пълниш една спринцовка с вода и леко пръсваш по шайбата. Ако шума изчезне - ремъка е!
На мен от 2 зими вече ми 'мята' по същия начин ремъка на климатика. По тази технология го хванах.
... Което ме изменада, защото няма нацепено или каквото и да е друго, не изглежда да вибрира... А в същото време имам износена шайба, ама е шайбата на водната помпа (аз съм с 2 (по-скоро 3)) трапецовидни ремъка)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен водната помпа беше заминала
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”