:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

VW Bora 1.6 sr- при "помпане" на газ на 1 място - гърми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dwoikata
Автомобил:
Двигател:

VW Bora 1.6 sr- при "помпане" на газ на 1 място - гърми

Мнениеот dwoikata » Чет 13 фев 2014 18:54

Здравейте колеги, не ми е първата тема но.. все пак:
VW Bora 1.6sr двигател, от скоро почнах да имам проблеми с мотора на колата, който се състои в това, че колата при подаване или по скоро "помпане" на газ на 1 място - гърми. И за да ме разберете по - добре - пояснявам:
При подаване на газ да речем до 4000 оборота и постоянното помпане на газ и задържане на 4000 оборота колата прегръмваше, случвало ми се е даже като гръмне и колата да огасне. Последиците до сега са спукана кутия на въздушният филтър.
Нещата които направих преди 2 дни някъде, бяха да сменя кабели и свещи.. викам си колата няма да гърми.. да, ама още същата вечер - всичко ток и жица, колата загряла няма да се осеща нищо.. и викам, ще я пробвам пак ииии.. същата работа.. само, че сега прегръмва на 3000 оборота..
И само да вметна:
КОЛАТА Я КАРАМ БЕЗ ВЪЗДУШНА КУТИЯ И ФИЛТЪР ОТ НЯКОЛКО ДНИ, ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ТОВА ДА НЕ ГРЪМНЕ И ТАЗИ КАТО ПРЕДНАТА.
Колата НЯМА ГАЗ!

Казаха ми, че можело това нещо да се получава също и от бедна смес, като доводът им за това им изказване е че инжекторите ми не са били работели добре отпреди и след тяхната намеса за да ги изварят и вече работят както трябва.
И поради факта, че сега работят като хората, трябва да ми се направи реглаж на дроселова клапа.
Има ли нещо вярно в това последното, къде да търся проблема и ако някой знае нещо по темата, нека сподели.
Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: VW Bora

Мнениеот teddy » Чет 13 фев 2014 19:00

закачете я първо на диагностика и вижте как работи в живи данни, т.е. дали всичко е в нормите.

dwoikata
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Bora

Мнениеот dwoikata » Чет 13 фев 2014 19:07

Качвана е, изтрити са всички грешки които имаше, момчетата я следиха в реално време, обороти ала-бала.. всичко показваше точно..

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: VW Bora 1.6 sr- при "помпане" на газ на 1 място - гърми

Мнениеот Bai Sando » Пет 14 фев 2014 8:53

Тия гърмежи и то на бензин при пълна инжекция не са въобще характерни за такъв тип мотор.
В повечето случаи се оказват клапани.Когато не затварят добре,връща горивната смес в колекторите и гърми.
Компресия мерихте ли?

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 14 фев 2014 10:33

При мен се оказа кабели и бобина. По точно само бобината, беше избила. Първо смених и нея и кабелите и започна още повече да гърми и да прекъсва. Върнах си старите кабели с новата бобина и сега е екстра. На Ваг Ком не показваше грешки.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 14 фев 2014 10:46

Горе-долу подобни симптоми (прекъсване, гърмежи, като подам газ се форсира с голямо закъснение, нестабилна работа при подаване на повечко газ) успях да постигна с поставянето на дебитомер китайка. Бая се стреснах от гърмежите, не съм очаквал, но факт :eek И набиваше грешки за бедна смес и на дросела за позицията. Пак имах късмет, че не строших нещо тогава. Ама и не съм тормозил колата, само едно кръгче направих и не съм помпал много газта. Не знам дали с оригинален дебитомер може да гърми, колкото и повреден да е. Но пък лесно може да се провери дали е от него - изключваш му буксата и пробваш :th_up

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 14 фев 2014 19:20

"При подаване на газ да речем до 4000 оборота и постоянното помпане на газ и задържане на 4000 оборота" - това от каква идиотщина се прави ?? Защо само до 4000 , а не 6000 или 7000 об/мин ?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 14 фев 2014 20:30

Кабели,свещи,не е нормално чак филтърната кутия да потроши :no

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 14 фев 2014 22:25

Нещо да си мокрил скоро по двигателя? Че вчера един колектор на Сеат Кордоба 1.6 мотора гръмна на парчета от миене на мотора :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”