Проблем със скоростите Голф 3 2.0 8V AGG
-
- Автомобил: VW Golf III 2.0 8V
- Двигател: AGG
Проблем със скоростите Голф 3 2.0 8V AGG
Онзи ден както си карах и изведнъж започна да се чува силно тракане . Когато давам газ го няма , но когато се движа на скорост или на изключена по инерция се чува тракането . Вдигнах колата на крик от едната страна запалих вкл. на скорост и почнах да давам газ защото се надявах да е полуоска имаше го тракането . Повторих процедурата и от другата страна пак се чуваше шума и явно ми се е прецакал дифериенциала на скоростите . Въпроса ми е такъв моите скорости са CHE гледах им предавателните числа и определено не са къси , понеже нямам инфо дали мога да му сложа скорости от 1.9TD или 1.8ABS ? Казаха ми че от дизела са по здрави също не са и къси а от 1.8-цата не е много ясно как ще са нещата . Преди да ми напишете защо не си му сложа пак от GTI първо тези две скоростни кутии съм ги намерил що годе евтино и второ на моята кола тази е вече втора кутия която сменям откакто е при мен .
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със скоростите Голф 3 2.0 8V AGG
За да хвърли две кутии (от тези,които не са толкова чупливи) или има проблем с гарнитурата между волана и седалката (т.е. ти) или има проблем с гумите, които си и сложил (ако си прекалил със широчината, не е невъзможно да мята кутиите). Може и да си попаднал на две счупени, ама ме съмнява...освен ако не теглиш каравана с GTI-то, което още повече ме съмнява.
По въпроса с предавателните числа - трябват ти кодовете на кутиите, които си си харесал, за да можеш да свериш с твоите и да се ориентираш дали ги искаш или не.Ето тук може да четеш за тях (информацията не е съвсем пълна, защото не за всички има данни за предавателното число на диференциала) :
http://www.doppel-wobber.de/forum/Information_127_VW-Golf-Getriebe.html
П.п. за CHE диференциала е 3.67 .

По въпроса с предавателните числа - трябват ти кодовете на кутиите, които си си харесал, за да можеш да свериш с твоите и да се ориентираш дали ги искаш или не.Ето тук може да четеш за тях (информацията не е съвсем пълна, защото не за всички има данни за предавателното число на диференциала) :
http://www.doppel-wobber.de/forum/Information_127_VW-Golf-Getriebe.html
П.п. за CHE диференциала е 3.67 .

-
Колата я взех със сменена кутия не знам защо са я сменили . Първо започна да щрака задна скорост и така си я карам една година и онзи ден както си карах започна да щрака дифериенциала не знам дали не е минало нещо от щракащата задна през него нямам идея гумите са предписаните за нея 195/50/15 и колата не се вкарва в повече от 4000 оборота и няма неща от сорта на задна-първа и тн. Затова просто си мисля че CHE кутия не е от най-здравите за модела , но има хора с по-голям опит от моя и може и аз да греша нз.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ясно :) Ами то в случая не опира до колко е здрава,а как е стопанисвана преди теб и дали някога някой и е сменял маслото и т.н. :) .В случая разгледай кодовете на тези, които си намерил и виж каква може да сложиш за да си караш колата :)

-
Да това със стопанисването е така и точно това е лошото при частите втора или шестнайста употреба . Дори и ти да си пазиш и грижиш за техниката какво е преживяла преди теб няма как да знаеш , но са ни такива възможностите не мога да си позволя чисто нова кутия :) :) :)
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
То нищо не гарантира, че новата кутия е произведена така, както биха я произвели преди 20 години и материалите вътре са същите като тогава и би изкарала половин милион км без да се скапе
.
Виж кодовете на кутиите,които си намерил и гледай да ти вършат работа :)

Виж кодовете на кутиите,които си намерил и гледай да ти вършат работа :)

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Така, са, и аз го минах това упражнение. Обаче тракането беше за около 200 метра... и отиде. Сложих същата скоростна и вече 7 години си работи. И моят съвет е да прегледаш дали нещо не ги убива бързо. А това за стопанисването също е вярно. Вярно е също, че май на АГГ скоростите са слабост.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз съм се засилил да си взема оригиналните скорости за АГГ-то,понеже сега съм със скорости от 1.6 и 5-та ми идва доста къса.Наистина ли са толкова чупливи?Със сегашните нямам проблеми,ама 5-та много къса мамицата и 

-
Ами като гледам май ще взимам същите CHE са моите . А относно дължината на 5-та скорост в момента със 3000об/мин карам със 110 , една от предишните ми коли беше Audi 80 1.8S 90г. там със 3000об/мин карах с около 120-130 км/ч . Искам да намеря пак нещо подобно , но не знам от какви двигатели да търся !!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”