Здравейте,
като новорегистрирал се тук първо искам да пожелая на фсички голф-фенове безаварийно шофиране!
Казват че колата била като малко дете, от година имам голф 2 дизел, модел 85, с 4-степенна скоростна ( което се усеща като недостатък на дълъг път)и се убедих в това. Забелязвам странно нещо напоследък, скоростите по-трудно влизат, което отдавам на липсата на достатъчно масло и ми се иска да проверя количеството му в кутията, ако се налага да долея. Трудно ми е да достигна до каквато и да била информация, прерових ГУГЪЛ-а, и нищо. Някой има ли информация за проверка на количеството, как става, колко трябва да е и с какво масло се долива?

Скоростна кутия ГОЛФ 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...малко по-скъпо ми излезна, проверката е 10 лв, а маслото 17 за литър, но пък си им имам доверие, само там си "водя" голфетката
Благодаря за съветите.
За тези, които не са се сблъсквали с описания по-горе проблем - Този модел кутия събира 1,6 литра масло, цената му варира от 15 до 17 лв за литър, диагностика, смяна на маслото излиза около 40 лв. на сервиз. Има контролна пробка зад лявата предна гума, която мойе да се отвори със 6-грам, при навит докрай ляв волан, нивото на маслото е до нея...
Дано съм бил полезен с нещо.

Благодаря за съветите.
За тези, които не са се сблъсквали с описания по-горе проблем - Този модел кутия събира 1,6 литра масло, цената му варира от 15 до 17 лв за литър, диагностика, смяна на маслото излиза около 40 лв. на сервиз. Има контролна пробка зад лявата предна гума, която мойе да се отвори със 6-грам, при навит докрай ляв волан, нивото на маслото е до нея...
Дано съм бил полезен с нещо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”