Скоростна кутия ГОЛФ 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
imarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скоростна кутия ГОЛФ 2

Мнениеот imarov » Пет 23 мар 2007 17:49

Здравейте,
като новорегистрирал се тук първо искам да пожелая на фсички голф-фенове безаварийно шофиране!
Казват че колата била като малко дете, от година имам голф 2 дизел, модел 85, с 4-степенна скоростна ( което се усеща като недостатък на дълъг път)и се убедих в това. Забелязвам странно нещо напоследък, скоростите по-трудно влизат, което отдавам на липсата на достатъчно масло и ми се иска да проверя количеството му в кутията, ако се налага да долея. Трудно ми е да достигна до каквато и да била информация, прерових ГУГЪЛ-а, и нищо. Някой има ли информация за проверка на количеството, как става, колко трябва да е и с какво масло се долива?

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 23 мар 2007 17:57

:welcome_to_group Потърси с търсачката и 100 процента ще намериш отговори на въпросите ти.
иначе нивото на маслото се проверява като свалиш предната гума от към скаростната кутия.На самата кутия има един мн. голям шестограмен болт.Нивото на маслото трябва да е до този болт :wink:

imarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imarov » Пет 23 мар 2007 18:02

Благодаря, исках да си спестя сервиза, но не е по възможностите ми да направя тая проверка, пък и е до блока сервиза...

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 23 мар 2007 19:42

Отивай там.Няма да ти вземат повече от 5лв. за проверка на масло :P

imarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imarov » Съб 24 мар 2007 9:40

...малко по-скъпо ми излезна, проверката е 10 лв, а маслото 17 за литър, но пък си им имам доверие, само там си "водя" голфетката :)
Благодаря за съветите.
За тези, които не са се сблъсквали с описания по-горе проблем - Този модел кутия събира 1,6 литра масло, цената му варира от 15 до 17 лв за литър, диагностика, смяна на маслото излиза около 40 лв. на сервиз. Има контролна пробка зад лявата предна гума, която мойе да се отвори със 6-грам, при навит докрай ляв волан, нивото на маслото е до нея...
Дано съм бил полезен с нещо.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 24 мар 2007 9:46

За кутията -> според мен побира повечко, но не съм сигурен.
За маслото -> на определен пробег се сменява около 80-100 хил. км. горе-долу.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”