Здравейте.
И така гореспоменатия проблем, колата от днес до утре си промени работата не бензин незнайно защо..
Колата е Голф 3 1.4 абд (моноинжекция 60к.с) с обикновена газова уредба. (Която и в момента работи идеално.)
Проблема е следния, като всяка сутрин аз паля колата първо на бензин, след като поработи я прехвърлям на газ ..
Деня в който се случи да почне да глъхне, запалих я и след секунди угасна, запалих я отново тя пак угасна ... след това я запалих с подаване на газ, работи но трябваше да припомпвам газта за да не угасне.
Веднага се заех с причините...
Първото което направих е да напръскам карбуратора с специален спрей за почистване .. (форсиране на мотора докато пръскаме от спрея) целия карбуратор светна .. но нищо .. (с мисълта че вътре има някаква мърсотия ..)
След това прегледахме свещите нямаше нагар, нямаха проблем кабелите също са ок капачката ..
Колата както казах на газ работи страхотно ...!!!
Следващото беше да видим стъпковия мотор, заведох я в сервиз хората казаха че стъпковото работи ..
Моноинжекцията беше заведена на ултразвук ли там какво е във някаква вана за почистване .. но същата работа ..
и след ваната пак така.
Останахме със съмнението за бензинова помпа, и недостиг на бензин, но ми споделиха че малко е странно като подаваш газ плавно тя да се реже добре ..
Причините до сега който видяхме бяха:
1.Моноинжекция..
2.Бензинов филтър..
3.Свещите огледахме..
4.Стъпковото моторче
Сипмтомите както казах са, колата пали след като със мъка се опитва да не угасне .. и като подам газ почва сякаш или да се дави или да глъхне некакво такова положение ...
Казаха ми че, самия ключ на паленето можел да не подава качествено ток на помпата и за тфа да се получава така .. нз моля ви изкажете си мнението ..
Благодарен съм на всички за мненията.
Поздрави. :):)
GOLF 3 1.4 ABD (Обороти и глъхнене )
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
Re: GOLF 3 1.4 ABD (Обороти и глъхнене )
Не знам дали ще ти помогна, но имах подобни симптоми,/на АВС моно 90 коня/ да не кажа същите. На бензин гасне или работи трудно, а на газ никакви проблеми. Един майстор ми каза, че бензиновата помпа ми е заминала/дършеше 0,9-1/ и ако не стане да сменя моното. Видяха ми се доста пари само за експерименти и потърсих друг сервиз. Оказаха се стопени кабелите от ламбдасимулатора защото газаджията ги беше пуснал от към генерацията, не знам ламбдасимулатора дали беше останал здрав, но го подменихме с нов и колата заспа. Та ако имаш такъв симулатор поогледай покрай него какво става или самия симулатор ако има как да го провериш дали е здрав.
Успех!
Успех!
- Golfan_93
- Автомобил: Golf MK III
- Двигател: ABD 1992
Днес говорих с газаджията за проблема, (този който ми постави уредбата преди 2год.) и го попитах точно за този симулатор, дали е възможно от него, да ми направи този проблем. Но той отрече.
И аз незнам вече, продължавам с търсенето на проблема....
И аз незнам вече, продължавам с търсенето на проблема....
- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Провери за всеки случай и температурния датчик.
- Golfan_93
Температурния датчик, (предполагам говориш за този който отговаря за паленето?) Ако е за него, ми казаха че колата вообще няма да пали, а тя си пали, даже като е студена и работи обогатителя (автоматичния смукач) си държи оборотите, но след това работата си става същата...
Той тоя датчик, ми обесниха че той ако не работи нема палене...
Той тоя датчик, ми обесниха че той ако не работи нема палене...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мене там е работата , че има палене. Нека и други да кажат.
- tjrz
- Автомобил: VW Golf 4 2.3 V5 4motion
- Двигател: AGZ
Пробвай да ресетнеш компа може симулатора да е сдал багажа 

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Пробвай това:
Откачи акумулатора, след това откачи ламбдата и после закачи акумулатора без да закачаш ламбдата. Ако се оправи от сондата е или калпави връзки до нея.
Откачи акумулатора, след това откачи ламбдата и после закачи акумулатора без да закачаш ламбдата. Ако се оправи от сондата е или калпави връзки до нея.
- Golfan_93
Значи трябва да откача клемата да кажем за 30 мин, и да сваля предполагам на куплунг, буксата на сондата (която предполагам беше на гърнето)?! Ще пробвам и ще кажа :)
- Golfan_93
Ходих на сервиз вчера смениха ми температурния датчик, и колата се оправи, спря да глъхне на бензин и почна добре да се форсира но не държеше добре обороти, замериха горивото казаха че там нямало проблем, след което се насочиха към стъпковото моторче и се стигна до извода че може би е то странното е че ся пък си държи оборотите и топла и студена на бензин но пък на газ когато я карам примерно на 4-та и е на 3 хиляди, и я изключа от скорост стрелката отива на 500 или 600 оборота мъчейки се да изгасне и едвам крепейки се (ръчкаха центровката и на газовата нещо явно трябва да я центровам пак) и май ще се води на майстор за газовата да ми я центрова пак.
Интересното което ми беше, по едно време така бяха нагласяли аванса, някаква плочка също отстрани на моноинжекцията че колата пукаше, питах ги защо е така, те извадиха 1 лист и го сложиха на гърнето отзад и казаха че ако засмуквала листа значи съм имал клапан, който не затварял добре и смучел въздух...
Стана ми интересно защото, аз колата не я карам като луд, и я паза не виждам от какво ще се прецака тоя клапан от днес за утре както се случи при мен.
И така колата сега трябва да я закарам на газаджия да я погледне човека на газ, а колкото до бензина от тоя температурен датчик, нещата май се закрепиха.
Отделно да кажа, ако някой от Вас колеги има моноинжекция за 1.4АБД със всичките простотий на нея и е на разумна цена, нека ми пише на ЛС.
Засега е така, но ще пиша още като колата мине през газаджията...
Интересното което ми беше, по едно време така бяха нагласяли аванса, някаква плочка също отстрани на моноинжекцията че колата пукаше, питах ги защо е така, те извадиха 1 лист и го сложиха на гърнето отзад и казаха че ако засмуквала листа значи съм имал клапан, който не затварял добре и смучел въздух...
Стана ми интересно защото, аз колата не я карам като луд, и я паза не виждам от какво ще се прецака тоя клапан от днес за утре както се случи при мен.
И така колата сега трябва да я закарам на газаджия да я погледне човека на газ, а колкото до бензина от тоя температурен датчик, нещата май се закрепиха.
Отделно да кажа, ако някой от Вас колеги има моноинжекция за 1.4АБД със всичките простотий на нея и е на разумна цена, нека ми пише на ЛС.
Засега е така, но ще пиша още като колата мине през газаджията...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ще обикаляш по сервизите и ще си ти вземат парите. Един ще направи едно, друг - ще го развали и така ще се чудиш какво става. Най-добре им кажи, че след тяхната центровка е възникнал проблем.
Направо ме разби
Направо ме разби

- Golfan_93
Ем ...
Четох ся подобни теми с 1.4абд при тях се е оказал проблема аванса и температурния.. та ще видим да я закарам да я центроват. И дано това е.
И да се поправя както ми "казаха" (че тоя двигател е за боклука...) и тоя клапан си е ебал капаците и за това се получавало некво припукване ... аз не разбирам, това ми казаха ..
Четох ся подобни теми с 1.4абд при тях се е оказал проблема аванса и температурния.. та ще видим да я закарам да я центроват. И дано това е.
И да се поправя както ми "казаха" (че тоя двигател е за боклука...) и тоя клапан си е ебал капаците и за това се получавало некво припукване ... аз не разбирам, това ми казаха ..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То, че от незатварящ клапан може да се случи мисля е така, но не е задължително това да е причината. За да обезглавиш мотора трябва да си сигурен, че е това проблемът.
-
- Автомобил: golf 3
откачи буксата на температурния датчик и пробвай имах същия проблем
- Golfan_93
Вообще нема го разглабям, аз не виждам преспектива да фърлям 400 лв за ремонт на глава като моа да и зема в най добрия случай до 600-700 до 1000 цяла примерно и да додам за друга, една хубава центровка и трябва е ся преди малко слизах държеше си оборотите и на 2 те само че тряя малко да се дигнат на газ. То ако се стигне до глава аз ше си купя друга кола. Нещо АБФ ;3
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”