Помощ -ел.окъсяване в системата-решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Помощ -ел.окъсяване в системата-решено

Мнениеот googo » Чет 22 мар 2007 20:12

Здяавейте,колеги помогнете ми :!: Опитах с ТЪРСАЧКАТА но уви не намерих нищо за проблема ми а той е:Голфчето ми 3-ка 1,9Д прави някакво укасяване(коношмак) :wink: .При включване на ключа за габарит и натискане на лосчетата на мигачите или в дясно на чистачките-започва една дискотека в колата,едновременно ми светва лампата за дълги двете стрелки за мигачите и бутона за реотана на задното стъкло.И всичко това заедно със необичайни штракания на релетата. :cry: По отделно всичко си работи нормално докато не включа габаритите.Разглобих около лосчетата и видях 4 букси 2 от ляво и 2 от дясно,почистих ги и ги напръсках за по добар контакт но същата работа.Интересното обаче е че като извадих 4 букси пак включих габаритите и сащото само че кам лосчетата вече не отиваше ток.Ако някой може да ми помогне ще сам му благодарен :(
П.П-От доста време си я карам така но вечер е дразнещо
mod edit: vaskoto1.Решено смених лосчетата на мигачите!!!

Последна промяна от googo на Сря 09 мар 2011 10:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 22 мар 2007 20:16

провери:
масите на стоповете отзад
кабелите на свивката на вратата(5тата) отзад горе в гуменото маншонче-измъкни маншончето и огледай хубаво!
масите на фаровете отпред.
и докладвай!

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Чет 22 мар 2007 20:22

Ок Васе.Благодаря ти предварително :P

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 22 мар 2007 20:51

Колега както описваш проблема кабелите на 5тата врата там има+ който ако не се лъжа беше през контакт и ако се е омешил с габарита може да прави магарии.УСПЕХ!!!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Помощ -ел.окъсяване в системата

Мнениеот znainainai » Чет 22 мар 2007 20:58

googo написа:Интересното обаче е че като извадих 4 букси пак включих габаритите и сащото само че кам лосчетата вече не отиваше ток.

Светват ти стрелките на мигачите защото връща от паркинг сетлините(ляв мигач= ляв габарит и т.н.) за да ти светва и нагреватела значи проблема е 100% в кабелите на 5тата врата те са болест на GOLF на всички мои познати съм ги удължавал. :D

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Чет 22 мар 2007 21:37

Благадаря за саветите но проверих от заде масата на стора и реотана направо светят това са 2 кафеви кабела хванати с един болт които дори не е раждясал нито пак е хлабав но аз пак го почистих и стегнах.Изкарах гуменото саединение между вратата и купето но там всичко е наред кабелите не са протрити а там нямям букса тя е доло до левия стоп и всичко е чисто.Проблемат го прави и без да давам на контакт значи не е от +кабела на задната врата.Гледах за масата на фаровете но не можах да я открия ще пробвам утре на по светло.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 23 мар 2007 8:49

тогава остава бърканя по ел. таблото заради нещо-предай се и иди на жичкаджия-може да е много просто но може да се окаже и по сложно...

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Пет 23 мар 2007 9:10

Аз никога не се предавам-понеже хобито ми е жичкажйството и обичав да се ровя.Благодаря ти все пак Васе,като открия нещо ще пиша.
:P П.П-Имаш ли представа каде е масата на фаровете.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 23 мар 2007 9:15

мисля че беше вътре при таблото-на "коронката" с масите.
сваляй ел. таблото и почвай кютеко-успех.

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Пет 23 мар 2007 10:22

:bowdown ВАСЕ :wink:

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Пет 23 мар 2007 10:33

Някои знае ли каде е бушона на габаритите понеже сам извадил всички бушони а като завартя ключа всичко светва :?: Огледах и на самия ключ но не видях каде са го ръгнали швабите. :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 23 мар 2007 10:35

имаш някъде късо-което значи че вече нямаш особена нужда от бушон за да стане нова година...
щом си измъкнал всички-значи не трябва да свети. инак-бушоните са описани отвътре на капака. :wink:

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Сря 09 мар 2011 9:59

Изолирах задната врата като измакнах всички букси.Без да включвм ключа на габаритите само дадох на контакт и почнах да натискам лосчетата и разбрах че е от тях.Проблема се явява като задаржа лявото лосче на светкавица или като натискам дясното на пред да праска вода на задната чистачка,и всичко това си мислех че го прави с включени габарити но явно не е от там.Докато ръчках лосчетата изведнаж всичко се оправи после пак така,явно трябва да си куря нови.
Благодаря на всички които се опитоха да помогнат наи вече на ВАСКО
П.П-Отностно бушона на габаритите един авер ми беше казвал че и на неговата светели с изкарани всички останали но неговата е ПЕЖО.Незнам пак ще питам някой да не светна като коледна елха на някой светофар. Проблемат е решен смених ласчетата на мигачите!!!!

Последно избутана от googo на Сря 09 мар 2011 9:59.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”