Голф 3 смяна на двигател-въпроси

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snakebg
Автомобил: Dolf III
Двигател: ABD

Голф 3 смяна на двигател-въпроси

Мнениеот snakebg » Вто 25 фев 2014 23:32

Здравейте, имам голф 3 1.4 ABD 60 коня, понеже този двигател е доста слаб и спрямо разхода който ми дава, мисля че ще е по-добре да го заменя с нещо по-голямо.Та въпроса ми е какво е нужно да се смени като се слага 1.8 abs двигател, освен двигателя :D

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Re: Голф 3 смяна на двигател-въпроси

Мнениеот martin_072 » Сря 26 фев 2014 7:21

Най добре продай тази и си купи готов голф 1.8

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Сря 26 фев 2014 9:00

сменя се всичко в коша т.е. двг и инсталацията до/и компа, ск. кутия и механизма за скорости, тампоните на мотора, полуоските с каретата, спирачните апарати, стабилизираща щанга се слага и т.н.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 26 фев 2014 11:37

snakebg написа:Здравейте, имам голф 3 1.4 ABD 60 коня, понеже този двигател е доста слаб и спрямо разхода който ми дава, мисля че ще е по-добре да го заменя с нещо по-голямо.Та въпроса ми е какво е нужно да се смени като се слага 1.8 abs двигател, освен двигателя :D

Много повече пари,отколкото струва един Г-3 с 1.8 ДВГ!Плюс много късмет "присаждането" да стане без проблеми.....И доста време!

Потребителски аватар
snakebg

Мнениеот snakebg » Сря 26 фев 2014 21:20

Благодаря за бързите отговори.Явно няма смисъл :biggrin

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 26 фев 2014 22:02

прави се без проблем. най сигурно е да имаш кола донор. ударена или мегаръждива, за без пари.
което вече поставя финансовия въпрос на дневен ред.
само колата донор е едни добри пари, а и присаждането ще глътне още...
технически-дори е лесно.
финансово-не е.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 27 фев 2014 0:20

joker написа:
snakebg написа:Здравейте, имам голф 3 1.4 ABD 60 коня, понеже този двигател е доста слаб и спрямо разхода който ми дава, мисля че ще е по-добре да го заменя с нещо по-голямо.Та въпроса ми е какво е нужно да се смени като се слага 1.8 abs двигател, освен двигателя :D

Много повече пари,отколкото струва един Г-3 с 1.8 ДВГ!Плюс много късмет "присаждането" да стане без проблеми.....И доста време!

Мойте уважения докторе, ама стига си ръсил глупости във всяка втора тема.

Прясна информация от преди две седмици.
Пари-570лв за двигател, скорости , генерация , компютър ,радиатор и разни други дреболии
Късмет-никакъв , смяната е толкова проста че чак е смешна.
Време- 3 дни без бързане , направено от двама души в гараж с канал и лебедка.
Вярно е, че не знам колко ще вземат някъде за труд,но надали ще е толкова че да стигне цената на читав Голф 1.8.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 27 фев 2014 9:17

Ами колегата до някъде е прав. 600лв двигател + ако не го прави той, едни 300лв за труд + ново масло с филтри, антифриз и т.н. още 100-150лв .След това за да е документално изрядна, трябва нотариален договор за покупката на двигателя - едни 50-60лв такси при нотариуса .Освен ако не е от морга, там става с фактура ама не знаеш какво купуваш. После едно Технотест-че (вече DEKRA) - 330лв (и то ако мине успешно, защото тея там са нечовешки геЮве и се еба*ат за всичко, каквото сте сетиш от размера на джантите и гумите, до каква ти е седалката :screwy и както е установено вече опитно - не става с едни пари на един човек и да опра'й ). После КАТ за смяна на талоните и то стана 1500лв цялата процедура. Да, съгласен съм, че за 1500лв не можеш да си купиш читав голф 3 ама за 2000-2500 можеш да си вземеш, че и с климатик и ABS (каквито този няма да има). А да сложиш климатик и ABS струва още едни 1200лв и Голф-а взе да става златен :gruebel .
Тук идва другия въпрос - ако колата е в много добро състояние в момента т.е. купето е напълно читаво и вътре е запазена и т.н., има резон да се наливат пари в нея, ако има желание и ако ще се кара още 2-3 години. Тогава е по-удачно да се вземе цял Голф за донор, добре изгнил или ударен отзад и от него да се намята всичко на това купе - мотор, скорости, спирачки, климатик, абс, заден мост с дискове и каквото ти душа иска и да стане готино Голф-че. Ама ако колата ще се кара 1 година и после не се знае, няма смисъл да се наливат пари в нея за подобно нещо.
:beer

Потребителски аватар
snakebg

Мнениеот snakebg » Пет 28 фев 2014 23:39

Значи, ако си намеря кола донор на добра цена си заслужава, а до колкото за изрядността на документите, не мисля да узаконявам двигателя, едва ли някой ще разбере, че съм сложил 1.8 вместо 1.4. Вече ако някой реши да проверява и види, че номера на купето и този на двигателя са различни не знам какво ще стане :D

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Пет 28 фев 2014 23:51

Няма да разбере никой, докато не отидеш на преглед и видят, че вместо двигател с номер ABD******, е двигател с номер ABS******. Ако в талона си с номер на двигателя:БЕЗ НОМЕР, е малко по-лесно. :mhihi

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 01 мар 2014 0:04

Те пък как ги гледат по прегледите :no
Ако не мислиш да я продаваш и ти се занимава с тая кола,смени мотора.След време като решиш,че ще я сменяш я бракуваш и следващата.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 01 мар 2014 13:19

При преглед не го гледат,а и да се наложи да го гледат,е въпрос на познат :) .В КАТ ако се наложи да минаваш, пак е същото, ама може и да не стигнеш до минаване през КАТ с колата някога. Проблема е друг - направи 1 мощно ПТП да видиш как всичко се сверява за да изплатят щетата по ГО или каско ;) .Тогава какво е*ане те чака :mhihi . Ако смажеш някоя хубава и много скъпа кола или човек или друго нещо, сериозно ПТП, сверяват номерата на колите за да не платят. Тогава втасваш лошо - застрахователя обявява застраховката за невалидна заради неверни данни в нея, пострадалия (или неговата застрахователна компания в по-лошия за теб случай) завежда иск срещу теб, КАТ и те те таковат за колата, че е технически изменена и в крайна сметка не можеш да се оправиш въобще.
:beer

Последна промяна от zfa159 на Съб 01 мар 2014 18:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 01 мар 2014 13:53

Аха, да не стане така цял живот да работиш, че да изплатиш някоя скъпа Q7 например :mhihi
Според мен ако не можеш да си го смениш сам изобщо не се захващай независимо от състоянието на купето и колата като цяло :th_up
vasko01 написа:
joker написа:

Мойте уважения докторе, ама стига си ръсил глупости във всяка втора тема.

Вярно е, че не знам колко ще вземат някъде за труд,но надали ще е толкова че да стигне цената на читав Голф 1.8.

Изобщо не ръси глупости. Адашът отгоре разясни как стоят нещата ценово, ако искаш всичко да е легално. Ти трудът хубаво ще го сложиш и ще ги докараш хилЯдО лева, ама слагаш ли факта, че тоя като го продаде и ще вземе и от него поне още хИляДо? И каква става сметката тогава? Май се променя малко? Тия коли вече струват колкото една софийска заплата вие в такива филми влизате за едни 20 коня отгоре.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 01 мар 2014 15:41

Това 1,8 ако си решил да го слагаш и си мислиш че е много бързо за тия пари които ще дадеш :biggrin Мисли преди да почваш :wink
За твоя 1,4 става 1,6 абу 1-1 75коня-това е някакъв вариант :biggrin

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”