Здр. колеги
Пускам нова тема понеже не успях да намеря сходен проблем като моя, а изчетох доста теми.
Надува ми маркучите постоянно и то много, твърди са като камък.
Ако запаля на газ изпарителя замръзва на първите 200 метра и колата гасне.
Знам от къде ми губи течност, радиатора е спукан до горния маркуч, но според мен не трябва да има такова налягане, всеки ден и доливам по 100-200 грама антифриз.
Колата не загрява повече от 82-84 градуса по стрелка и лазерен термометър.
Преди 2 дни смених капачката на разширителния съд с такава от моргата и пак е така,а предната е купувана чисто нова и е на около 2-3месеца - 4000 километра.
Когато работи на място отзад излиза бял пушек все едно сам се запалил.
Изпарителя го смених с чисто нов МИМГАС но няколко пъти вече замръзва и имам съмнения че е спукал мембрана и от там да вкарва антифриз в цилиндрите и от там да идва белия пушек, сутрин лесно пали на бензин но много неравномерно работи 2-3 минути като на 3 цилиндъра.
На газ анализатор не съм ходил, но ходих да ми правят тест за издухала гарнитура взимаха ми част от антифриза и всичко е нормално.
Преди 3-4 месеца забелязах, че пистовия ми ремък е сложен неправилно и помпата въртеше на обратно маркучите пак бяха надути след като обърнах ремъка правилно всичко си дойде на място до преди седмица.
Възможно ли е да се е прецакъла помпата, макар че при отворено казанче виждам водата ,че циркулира.
Колата е голф 3 1.8ми 75 коня
Някои ако е имал подобен проблем да сподели за решението, мерси предварително и поздрави.
П.п Смятам да направя байпас на изпарителя и да видя дали пак ще надува системата
голф 3 1.8ми 75 к.с. Съмнение за гарнитура
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Съмнение за гарнитура
Свещите проверявал ли си? Има ли "измита" ясен си. Но за начало си оправи изпарителя, да е сигурно че не е от него.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
enjoyner написа:П.п Смятам да направя байпас на изпарителя и да видя дали пак ще надува системата

А и снупеца ти е дал добра насока.
Но първо шунтирай газовата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Радиаторът е избил заради по-високото налягане. Шунтирай наистина изпарителят виж дали ще омекнат маркучите. Ако пак така си стоят корави - гарнитура на главата
Водната помпа - в случая не търси в нея проблемът 

- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Не е нужно да шунтираш каквото и да е!Палиш колата,отваряш казанчето на антифриза и палиш със запалка над казанчето,ако имаш проблем с изпарителя ще го видиш като огън(споко нема си запалиш колата)!Ако няма проблем пълниш казанчето до ръба и ако има балончета се сещай какво ще правиш!
- enjoyner
- Автомобил: Mk5 4motion
- Двигател:
snupeca написа:Свещите проверявал ли си? Има ли "измита" ясен си. Но за начало си оправи изпарителя, да е сигурно че не е от него.
Свещите, капачката и палеца ги смених преди 3 дена понеже ми прекъсваше от време на време, на първи цилиндър свещта си беше както трябва да бъде чистичка но другите бяха мазао смисал черни, все едно няма добро изгаряне.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Най-вероятно точно през първи цилиндър е пробила гарнитурата, ако е от нея де 

- enjoyner
- Двигател:
!Ако няма проблем пълниш казанчето до ръба и ако има балончета се сещай какво ще правиш![/quote]
ОК но това пак не е гаранция за гарнитура, може и да се Обезвъздушава от честите наливания на антифриз
ОК но това пак не е гаранция за гарнитура, може и да се Обезвъздушава от честите наливания на антифриз
- enjoyner
- Двигател:
Първо ще направя байпаса за да изключа изпарителя като виновник и ако продължава да надува е ясна, отивам на гарнитура
- snupeca
- Контакти:
stefan4o написа:Най-вероятно точно през първи цилиндър е пробила гарнитурата, ако е от нея де

Към автора: Точно чистички не трябва да бъдат колега. Това е нормално работеща свещ.
- enjoyner
- Двигател:
snupeca написа:stefan4o написа:Най-вероятно точно през първи цилиндър е пробила гарнитурата, ако е от нея де
![]()
Към автора: Точно чистички не трябва да бъдат колегаТова е нормално работеща свещ.
Точно така изглеждаше но само на 1-ви цилиндър а другите бяха черни.
Но все пак напълно е възможно да е пробило точно там.И е нормално 22-3 годишна бънгия едва ли някога е сменяна гарнитура.
Тази от 1.8ми ли е сваляна и защо е еднополюсна?
Последна промяна от enjoyner на Нед 02 мар 2014 16:20, променено общо 1 път.
- snupeca
- Контакти:
Re: голф 3 1.8ми 75 к.с. Съмнение за гарнитура
Щом има разлика в свещите нещо не е наред. Не пречи по начало да ти е центрована кофти и да караш на богата смес - респективно черни свещи, а от гарнитурата да ти мие 1-вата.
ПС: Моето 1.6 е това, а еднополюсни препоръчват за газ/бензин.
ПС: Моето 1.6 е това, а еднополюсни препоръчват за газ/бензин.
Последна промяна от snupeca на Нед 02 мар 2014 16:29, променено общо 1 път.
- enjoyner
- Двигател:
До някъде си прав за центровката преди месец и правих центровка, защото много как да кажа тежко работеше мотора след презацепване на ангренажа се кротна и успокои,а иначе беше избягал с 1 зъб.
Даже и сега си мисля че пак е избягал но и това ще го проверя.
И как за месец каране има няма 1500 километра пак да избяга, ако е избягал ест.
Даже и сега си мисля че пак е избягал но и това ще го проверя.
И как за месец каране има няма 1500 километра пак да избяга, ако е избягал ест.
- snupeca
- Контакти:
Както казват колегите - шунтирай изпарителя, виж дали пак ще надува, и ако надува - разхвърляй. Аз така на 2Е-то първо правих радиатор 2 пъти, после маркучи, помпа и ми писна - и естествено гарнитурата при 2-ри цилиндър беше родила - чистичко та чистичко 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Всъщност не виждам нещо странно в поведението на колата...
1. надуването - тази система се надува на около 1 атмосфера при нормални условия и да, дори при добре работещ изправен двигател, напълно загрял, на пипане са доста твърди. Субективно е колко са твърди, всеки разбира по различен начин твърдостта на маркуча. Ако до толкова вкарва налягане в системата, че да пренадува маркучите, няма да е само това - ще изчезва парното и колата започва да грее и също така да изхвърля антифриз през разширителния съд.Щеше да стига 100 градуса най-редовно.Причината е, че налягането в системата,което идва от някъде (без значение дали г-ра глава или изпарител), спира циркулацията на антифриза и мотора "завира".
2. замръзването на изпарителя - нормално е след като палиш на газ и караш първоначално само на газ - зависи как е вързан изпарителя към системата и до колко имаш циркулация през него. Това не е странен проблем изобщо и няма причина да се учудваш, че се случва.
3. работата на бензин - нормално, защото караш на газ. Ресетирай компютъра в заводските настройки, после карай 100км само на бензин и си сложи нова ламбда сонда (от газта 100% е умряла отдавна вече) и чудо - сутрин като я запалиш на бензин, ще мърка. После ще покараш 200-300км на газ и на бензин пак ще стане кошмар.
4. свещите - ако вкарва масло в цилиндрите или прекъсва кабел или капачка и палец,пак така ще прави и свещите ще са различно износени и с различен цвят.Същото важи и ако цилиндрите са различно износени (компресията). Нормално е да са черни ако палиш на бензин, защото както вече казах,колата ти не работи изобщо правилно на бензин :) .Ако свещта е бяла и като погледнеш през дупката,челото на буталото няма никакви нагари и е чистичко като снимката на колегата - вкарва и гори по малко антифриз (вода) в този цилиндър. Ако са светло кафяви - нормално горене на газ. Ако са черни - не гори добре или гори масло.
Няма логика и с двата изпарителя да вкарва газ в охладителната система, освен ако нямат един и същи дефект. Можеш да го откачиш, за да си сигурен все пак, че нямаш проблем с него, макар че реално е достатъчно да спреш газта от крана на бутилката и да караш,докато колата изгасне.Така няма да имаш нялгане в изпарителя и няма да блъска налягане към охладителната система. (там хватката е, че антифриза грее частта с високото налягане на изпарителя, където налягането на газта е 4-8 атмосфери и съответно винаги вкарва газ към антифриза, а не антифриз към газта и като спреш газта, проблема трябва да изчезне, ако е оттам).
По-добре отиди някой да я види тази кола, преди да и свалиш главата за няма нищо.

1. надуването - тази система се надува на около 1 атмосфера при нормални условия и да, дори при добре работещ изправен двигател, напълно загрял, на пипане са доста твърди. Субективно е колко са твърди, всеки разбира по различен начин твърдостта на маркуча. Ако до толкова вкарва налягане в системата, че да пренадува маркучите, няма да е само това - ще изчезва парното и колата започва да грее и също така да изхвърля антифриз през разширителния съд.Щеше да стига 100 градуса най-редовно.Причината е, че налягането в системата,което идва от някъде (без значение дали г-ра глава или изпарител), спира циркулацията на антифриза и мотора "завира".
2. замръзването на изпарителя - нормално е след като палиш на газ и караш първоначално само на газ - зависи как е вързан изпарителя към системата и до колко имаш циркулация през него. Това не е странен проблем изобщо и няма причина да се учудваш, че се случва.
3. работата на бензин - нормално, защото караш на газ. Ресетирай компютъра в заводските настройки, после карай 100км само на бензин и си сложи нова ламбда сонда (от газта 100% е умряла отдавна вече) и чудо - сутрин като я запалиш на бензин, ще мърка. После ще покараш 200-300км на газ и на бензин пак ще стане кошмар.
4. свещите - ако вкарва масло в цилиндрите или прекъсва кабел или капачка и палец,пак така ще прави и свещите ще са различно износени и с различен цвят.Същото важи и ако цилиндрите са различно износени (компресията). Нормално е да са черни ако палиш на бензин, защото както вече казах,колата ти не работи изобщо правилно на бензин :) .Ако свещта е бяла и като погледнеш през дупката,челото на буталото няма никакви нагари и е чистичко като снимката на колегата - вкарва и гори по малко антифриз (вода) в този цилиндър. Ако са светло кафяви - нормално горене на газ. Ако са черни - не гори добре или гори масло.
Няма логика и с двата изпарителя да вкарва газ в охладителната система, освен ако нямат един и същи дефект. Можеш да го откачиш, за да си сигурен все пак, че нямаш проблем с него, макар че реално е достатъчно да спреш газта от крана на бутилката и да караш,докато колата изгасне.Така няма да имаш нялгане в изпарителя и няма да блъска налягане към охладителната система. (там хватката е, че антифриза грее частта с високото налягане на изпарителя, където налягането на газта е 4-8 атмосфери и съответно винаги вкарва газ към антифриза, а не антифриз към газта и като спреш газта, проблема трябва да изчезне, ако е оттам).
По-добре отиди някой да я види тази кола, преди да и свалиш главата за няма нищо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”