Голф 3 1,6 75к.с. - Лампа за масло
- albena_sladurana
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: PB
Голф 3 1,6 75к.с. - Лампа за масло
Колата е Голф 3 1,6 75к.с. и от време на време свети лампата за маслото и пищи.Маслото е ново както и датчика.След като извадих датчика завъртях и видях,че хвърля масло (към датчика).Сега ми е чудно от какво може да свети и да пищи. 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Лампа за масло на Голф 3
Свети и пищи от ниско налягане на маслото.Най добре иди да замерят налягането на маслото при добре
Загрят двигател.Ако излезе нормално налягането има проблем с датчици или инсталация.
Загрят двигател.Ако излезе нормално налягането има проблем с датчици или инсталация.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Голф 3 1,6 75к.с Оправи си писанията с кода на двигателя. АБУ /АЕА / АЕЕ ??
Пробег - км, нещо скоро правено ли е по двигателя? Маслото какво е? Взе да свети и пищи след смяната на маслото ли? Повдигачите тракат ли на ПХ ?
Измери налягането на маслото на мястото на датчика с манометър и дай данните ПХ и и над 2000 об/мин.
Може калпаво масло. калпва филтър, затлачен смукател на помпата, износена помпа или разтеглена верига на привода на помпата, износени биелни лагери,затлачена маслена магистрала.
Уточни точно симптомите -дали след смяна на маслото,дали тракат повдигачи на ПХ и топшъл двигател, колко е измереното налягане, кога ти светва лампата - на ПХ ,при обороти и колко?
Пробег - км, нещо скоро правено ли е по двигателя? Маслото какво е? Взе да свети и пищи след смяната на маслото ли? Повдигачите тракат ли на ПХ ?
Измери налягането на маслото на мястото на датчика с манометър и дай данните ПХ и и над 2000 об/мин.
Може калпаво масло. калпва филтър, затлачен смукател на помпата, износена помпа или разтеглена верига на привода на помпата, износени биелни лагери,затлачена маслена магистрала.
Уточни точно симптомите -дали след смяна на маслото,дали тракат повдигачи на ПХ и топшъл двигател, колко е измереното налягане, кога ти светва лампата - на ПХ ,при обороти и колко?
- albena_sladurana
И при старо масло и след новото.Понякога на празен ход,понякога над 2000 обор.Налягане не съм мерил но хвърля яко масло като махна датчика и повдигачите не тропат.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако напишеш в търсачката "зумер" ще останеш изненадан колко теми по точно този въпрос има.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
albena_sladurana написа: но хвърля яко масло като махна датчика и...
Я уточни термина 'хвърля'.
Там не трябва да хвърля, пръска, протича или каквото и да е подобно!
Трябва за секунди да ти изхвърли всичко, дето го има в картера.
- albena_sladurana
radotom написа:albena_sladurana написа: но хвърля яко масло като махна датчика и...
Я уточни термина 'хвърля'.
Там не трябва да хвърля, пръска, протича или каквото и да е подобно!
Трябва за секунди да ти изхвърли всичко, дето го има в картера.
За секунда запалих колата и почна да пръска,хвърля,тече и каквото и да било масло.Според мен щом излиза масло от там помпата работи.Ако не излизаше следователно не работи помпата.Греша ли нещо?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако помпата ти не работеше, досега щеше да си хвърлил мотора. Това, че хвърля не значи, че е с нужното налягане. При тези неща има и средни положения, а не само крайни - работи-не работи.
- albena_sladurana
stefan4o написа:Ако помпата ти не работеше, досега щеше да си хвърлил мотора. Това, че хвърля не значи, че е с нужното налягане. При тези неща има и средни положения, а не само крайни - работи-не работи.
И какво е средното полужение?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Средното положение е да почне да
... по малко!
С други думи - ясно е, че до там стига масло, но ако беше с нужния дебит и налягане по- ми се струва, че щеше да използваш израза 'лее на поразия' или 'залива'
Без мерене на налягането мисля, че няма да минеш
albena_sladurana написа:пръска,хвърля,тече...
... по малко!

С други думи - ясно е, че до там стига масло, но ако беше с нужния дебит и налягане по- ми се струва, че щеше да използваш израза 'лее на поразия' или 'залива'

- albena_sladurana
radotom написа:Средното положение е да почне даalbena_sladurana написа:пръска,хвърля,тече...
... по малко!![]()
Прав си колега бая изхвърля но все пак ще го премеря

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”