Първо палене нисък празен ход Golf MK2 GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Първо палене нисък празен ход Golf MK2 GTI

Мнениеот GTI1.8 » Вто 25 фев 2014 23:30

Колеги от както сложих двигателя 1.8 PB имам проблем с първото палене или по точно с празния ход след първото палене.Паля и ако не и давам газ гасне веднага,или ако я запаля и давам няколко пъти газ работи без да гасне но работи много под нормалните обороти,с готовност да изгасне.

Интересуваме проблема може ли да е ненастроен дебитомер ако има нужда от настройка защото е отварян и ремонтиран,стъпков мотор или някакви датчици ? Помагайте не е приятно всяка сутрин. :gruebel :no

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Re: Първо палене нисък празен ход Golf MK2 GTI

Мнениеот stoyan0304 » Вто 25 фев 2014 23:37

При мене колега понякога (в по студените дни) се появява подобен проблем като твоя, но не съм се интересувал от причината. Паля оборотите стоят на 0 и се самозапалва сама си вдига оборотите но някъде за 10тина секунди, ако не я изфорсирам веднага де. Това е на газ/ бензин хем сменях стъпковия мотор.

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Вто 25 фев 2014 23:40

И мен ме интересува дали стъпковия мотор може да правил проблеми,защото когато е топла също има два проблема,единия е рядък когато я паля и гася често на топъл двигател някой път забива и вдига празния ход и трябва да я чакам да изстива за да се оправи.И другото което е когато позагрее оборотите играят не ги забива на нормалните ами постоянно ги мени.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Вто 25 фев 2014 23:53

При мене този проблем го прави само студена и на газ за гасненето, ходих при един газаджия и той каза че сигурно ми е задръстен изпарителя и трябва да се прегледа, но нямаше време и само ми разви малко кранчето на газта и сега е малко по-добре. Иначе зимата а и сега понякога и на бензин и на газ изключиш ли от скорост прреди да спреш на светофара и забива муцуната, ако не включа веднага пак на втора или трета зависи от скоростта. А бензиновата ми помпа не подава постоянно гориво, подава когато си иска, настъпил съм педала както върви със 100 на бензин така изведнъж спира подаването на гориво и до там ако не обърна на газ сама намаля и угасва веднага колкото и да сменяш предавките, а на газ се изстрелва.
Не мисля че проблема ми е бил в стъпковия мотор а в самата бензинова помпа, и мисля да накарам газаджията да я направи да върви само на газ! защото и нея "уж" я отремонтираха но няма полза !

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Вто 25 фев 2014 23:59

Мерси за коментарите но не мисля че има общо с моя проблем.Така че нека отстъпим мястото на хората които разбира и надявам се могат да помогнат на моя проблем.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Сря 26 фев 2014 0:02

GTI1.8 написа:Мерси за коментарите но не мисля че има общо с моя проблем.Така че нека отстъпим мястото на хората които разбира и надявам се могат да помогнат на моя проблем.

ок :th_up успех с намирането на решение на проблема, извинявай ако съм ти досаждал нещо

Потребителски аватар
kazakstaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazakstaneca » Сря 26 фев 2014 14:21

С KR също имам проблем с първото палене, изчистил съм стъпковия, 5-та дюза също, при мен съм чел, че е възможно и температурния датчик да не командва правилно 5-та дюза, която е мн важна за първи старт. Но ми се струва, че при мен проблема идва от помпата... Проблема с играещите обороти на загрял мотор си реших, като изчистих тръбата за въздух от филтърната кутия към дросела, самия дросел и смукателя. :beer

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 02 мар 2014 21:23

Не съм пробвал да чистя стъпковия мотор но мисля да го сторя,но все още не съм решил проблема помагайте.. :beer

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Вто 04 мар 2014 15:37

Пробвай със стъпковия мотор колега, при нас (с полотата) този проблем е често срещан. :c020
Не ти работи автоматичният смукач коректно, според мен. Другият вариант е датчика за темепратурата на антифриза, да лъже екуто.

Потребителски аватар
kazakstaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazakstaneca » Сря 05 мар 2014 0:46

:th_up
Тръгни от някъде все пак, ние само можем да даваме предположения така (((:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”