голф3 1.6 AFT гасне в движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ToTo
Автомобил:
Двигател:

голф3 1.6 AFT гасне в движение

Мнениеот ToTo » Пон 12 мар 2007 16:28

Колеги помагайте. Един колега му гасне голф4ето без видима причина когато си иска. След като постои известно време пак пали. :wink: Обиколил е почти всички майстори във Варна файда никаква. Сменил е датчик на ХОЛ, бензинов филтър, профилактика на бензинова помпа, бобина, сюещи, елкон и пак същото положение. Чакаме идеи какво още може да е? :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф3 1.6 AFT гасне в движение

Мнениеот buFka » Пон 12 мар 2007 16:32

ToTo написа:Колеги помагайте. Един колега му гасне голф4ето без видима причина когато си иска. След като постои известно време пак пали. :wink: Обиколил е почти всички майстори във Варна файда никаква. Сменил е датчик на ХОЛ, бензинов филтър, профилактика на бензинова помпа, бобина, сюещи, елкон и пак същото положение. Чакаме идеи какво още може да е? :wink:

При мене гаснеше на мокро, щото ми бяха завъртяли делкото на 180°....

ПС. А същите симптоми ги имах, но след смяна на свщи се оправи. Незнам дали това може да е проблем, ама дали ползва правилни свещи?

Потребителски аватар
ToTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ToTo » Пон 12 мар 2007 16:36

buFka написа:
ToTo написа:Колеги помагайте. Един колега му гасне голф4ето без видима причина когато си иска. След като постои известно време пак пали. :wink: Обиколил е почти всички майстори във Варна файда никаква. Сменил е датчик на ХОЛ, бензинов филтър, профилактика на бензинова помпа, бобина, сюещи, елкон и пак същото положение. Чакаме идеи какво още може да е? :wink:

ПС. А същите симптоми ги имах, но след смяна на свщи се оправи. Незнам дали това може да е проблем, ама дали ползва правилни свещи?

NGK :wink: със съответното топлинно число и резба. Да са гометнали в магазина ли?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 12 мар 2007 16:55

ToTo написа:
buFka написа:

NGK :wink: със съответното топлинно число и резба. Да са гометнали в магазина ли?

Бе незнам дали тва е причина, ама аз от магазина си поръчвам точен модел, нямам доверие те да ми търсат частите....къф е мотора на човека? най абсурдното - при предпоследна смяна на свещи ми бяха набутали едни, които въобще не са за моя мотор...

Потребителски аватар
ToTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ToTo » Пон 12 мар 2007 17:03

buFka написа:
ToTo написа:
buFka написа:

Бе незнам дали тва е причина, ама аз от магазина си поръчвам точен модел, нямам доверие те да ми търсат частите....къф е мотора на човека? най абсурдното - при предпоследна смяна на свещи ми бяха набутали едни, които въобще не са за моя мотор...

мотора е 1.6 AFT 101к.с.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 12 мар 2007 17:11

препоръчват се само 2 модела за тоя мотор:

1. NGK BKUR6ET-10
2. BOSCH F 7 LTCR

Според мен да започне от свещите....да види правилните ли са.

ПС. Сори, чак сега забелезах, че го има мотора в заглавието...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 12 мар 2007 17:34

Колега голфето има ли оборотомер?Ако да в момента на угасване първо той ли спира( пада му рязко стрелката) и чак тогава светват контолните лампи,или пада плавно(стрелката)?

Потребителски аватар
ToTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ToTo » Пон 12 мар 2007 17:45

znainainai написа:Колега голфето има ли оборотомер?Ако да в момента на угасване първо той ли спира( пада му рязко стрелката) и чак тогава светват контолните лампи,или пада плавно(стрелката)?

Има оборотомер , ама дали нещата се случват по този начин може би трябва да го наблюдава следващия път. :wink:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 12 мар 2007 18:12

а провери ли датчика за позицията на коляновия вал?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 12 мар 2007 18:40

Палец на делкото да се провери.Гаснеше ми заради него.

Потребителски аватар
ToTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ToTo » Пон 12 мар 2007 18:56

VeilSide написа:а провери ли датчика за позицията на коляновия вал?

ми да де датчик на ХОЛ

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 12 мар 2007 19:01

ToTo написа:
VeilSide написа:а провери ли датчика за позицията на коляновия вал?

ми да де датчик на ХОЛ

Тоз двигател има 2 датчика от значение за запалването : този на Хол в делкото и още един за положението на разпределителния вал.
АФТ може да се движи и с откачен датчик на Хол,така че проверете и другия.За съжаление не мога да ти постна картинка къде точно се намира този датчик.Мисля,че е някъде около делкото,НО не в делкото (където е датчика на Хол).Който знае къде е точно да пише!

Също така да проверите дали проблемът не е в някое от релетата,което отговаря за захранването на ЕКУ и бенз.помпа.Имал съм такъв проблем,но не с VW,а Ford.

Последна промяна от andro_ на Пон 12 мар 2007 19:03, променено общо 1 път.

irka_e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irka_e » Пон 12 мар 2007 19:02

Като изгасне имали нямали изкра провери ако нямаш сменяи пак данчика не са много вазможностите за твоя проблем.

Потребителски аватар
Golfstrom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfstrom » Пон 12 мар 2007 20:59

Може да са тръгнали да си ходят бобина и комутатор...

Провери реле 30 за напукани спойки.

Последна промяна от Golfstrom на Пон 12 мар 2007 22:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitkobombata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mitkobombata » Пон 12 мар 2007 21:24

може и бобина. на мен така беше в началото както карам и колата гасне в движение. пак врътвам и пали . ИСкара цели 70км защото бях извън града и таман стигнах във града и на входа неможа да запали . смених бобина сичко 6.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”