Golf 4 1.9 TDI AGR не иска да запали след паднал акумулатор.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 4 1.9 TDI AGR не иска да запали след паднал акумулатор.

Мнениеот Adnan » Съб 22 юни 2013 8:25

Здравейте,

Колата цяла седмица е седяла на забравени фарове и разбира се акумулатора е тотален аут.
Снощи я запалихме като дадохме ток от друга кола. Карах около 30 мин. за да зареди акумулатора и всичко беше ОК.
Тази сутрин се опитах да запаля отново без успех само премигна таблото и до там.
След това се опитах да я бутна сам на няколко пъти почти успях но без успех, колата на 2'ра тресеше много но само това.
И основният проблем в момента е че когато се опитам да запаля изобщо нищо не се случва. Давам контакт всички лампи светват но при опит да запаля нишо не става не искта да върти не премигва нищо.
Някак си ме страх да не съм изгорил стартера :(. Дали от бутане и не успешно палене може да е изгорял стартера?

Колата 1.9 ТДИ АГР.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Голф 4 не иска да запали след паднал акумулатор.

Мнениеот samo_pechka » Съб 22 юни 2013 8:28

Провери си клемите на акуто и масата към мотора . Мн вероятно е и да си за нов акумулатор :rolleyes не е стартер проблема

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Съб 22 юни 2013 8:29

Колега ако акумулатора,както казваш ти е паднал изцяло според мен ще е необходимо да се зареди на зарядно.Не мисля,че само с каране 30 мин.ще успеее да го зареди алтернатора.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 22 юни 2013 8:32

Аз този акумулатор съм го отписал, ще купувам нов, в момента съм в Чужбина и няма от къде да търся зарядно.
Но много се притеснявам че не иска да върти изобщо, преди колкото и да няма ток стартера се опитваше да завърти и всички лампи угасваха и таблото се ресетваше.
Но в момента нищо просто нищо не се случва :(

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Съб 22 юни 2013 9:22

Вземи за проба някой читав акумулатор от друг автомобил и опитай с него. Твоят е силно разреден и най-вероятно може да не става за нищо вече, дори и да го заредиш.
Adnan написа:преди колкото и да няма ток стартера се опитваше да завърти

Такъв филм няма - няма ли ток - няма как да завърти и не се подлъгвай, че лампите светят, тяхната консумация е много малка. Явно в акумулатора ти има ток колкото да светнат лампите на таблото и за нищо друго.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Съб 22 юни 2013 9:59

jrebeca84 написа:Колега ако акумулатора,както казваш ти е паднал изцяло според мен ще е необходимо да се зареди на зарядно.Не мисля,че само с каране 30 мин.ще успеее да го зареди алтернатора.

:th_up

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 22 юни 2013 10:13

Преди седмица бях изправен пред същия казус - не бях в България за месец и приятелката я е припалвала един-два пъти за по няколко минути и тока, който е взимала за палене не е могла колата да го върне при работа на празен ход и естествено като се прибрах колата беше с паднал акумулатор - никой, дори и лампа не светна да се зарадва да ме види :Mr Green Fun . С хубави кабели я запалих за 2 секунди с помощта на познат с 1,9 ТДИ и след около 20 минути каране в града отидох на автомивка естествено :mhihi . Да, ама има ток за лампите, ама не е и да завърти - след бутане я опънах на 30+ километра извънградско с изключени повечето консуматори и да не дърпам рогатия си е наред сега...та май и от състоянието на акумулатора си зависи, моя е на 6 месеца. :drunk

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Съб 22 юни 2013 10:32

В такива случаи е добре акумулатора да се зареди напълно на зарядно. Автомобила не може да го зареди с няколко минути каране и той пак си остава незареден, въпреки, че пали, а това скъсява живота му. По принцип най-добре за един акумулатор е да си бъде зареден близко до пълния му капацитет. А такива дълбоки разряди са убийствени за него. :wink

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 22 юни 2013 11:59

Може да е сдал багажа тотално. Намери друг, нормално работещ и пробвай с него. Щом цяла седмица са били и фаровете вкл може да е отишъл. Моята дойде с един Магнети Марели, на няколко месеца, който работеше добре, но в един момент му отказа някоя от клетките :rolleyes и се гътна. А и да не е това, като няма достатъчно ток все прави странни изпълнения.

А на стартера не виждам кво можеш да му направиш с малко бутане :smile

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 22 юни 2013 15:46

Акумулатор! :bishop
Падне ли напрежението под номиналното, което пише (в случая 12V) всеки акумулатор сулфатзира адски бързо и капацитета му спада драстично!
При оловните това се случва за ден-два... :no
Литиевите батерии изкарват малко по-дълго време, преди да сдадат багажа тотално, ама не много по-.
При всички случаи капацитета пада катастрофално!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 22 юни 2013 18:50

Здравейте,

Благодаря на всички за мнениеята.
Отидох до магазина купих акумулатор нов.
Слагам го и тръгвам да въртя и о чудо върти на пълни обороти и запали веднага :bowdown
Беше ми изкарал акъла този аку с неговото не въртене бях си помислил, че стартера нещо е заминал от бутането и друсането.
И друг път ми е падал аку но никога не ми се беше случвало да ми светят всички лампи но да не зацепва да върти. Нормалното винаги е било тръгва да върти прави цък, всичко лампи загасват а километража + часовника на 0.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 22 юни 2013 19:35

Така е, защото в предните случаи е имало достатъчно ток поне да задейства машинката на стартера. И тогва чак е клякал акумулатора ;)
В случая не е имал силици даже 'цък' да каже стартера

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Съб 22 юни 2013 22:13

Какви са тези случаи? Аз също съм преживявал това, но след 10-20 минути каране и 2 дни седене си паля без проблеми... а съм със стар акумулатор. :screwy
Adnan написа:След това се опитах да я бутна сам на няколко пъти почти успях но без успех, колата на 2'ра тресеше много но само това.

Защо ***** не палиш на първа? :undecided

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Нед 23 юни 2013 14:41

[/quote]
Защо ***** не палиш на първа? :undecided[/quote]

Ако по някаква екстремно наложаща причина, се наложи да се пали с 'бут-стартер', то се прави на максимално висока предавка - 3,4. На 1-ва и 2-а вероятноста да прескочиш зъбче на ремъка е достатъчно голяма ;).

Аз лично не бух пробвал ...

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Нед 23 юни 2013 16:31

niki1_j написа:Защо ***** не палиш на първа? :undecided

Ако по някаква екстремно наложаща причина, се наложи да се пали с 'бут-стартер', то се прави на максимално висока предавка - 3,4. На 1-ва и 2-а вероятноста да прескочиш зъбче на ремъка е достатъчно голяма ;).

Аз лично не бух пробвал ...

Това е невъзможно. За да стане ти трябва егати отпуснатия ремък! :scare3 Ами като си на първа без гас и натиснеш педала изведнъж не става ли дори по-голямо натоварване?
По тази логика, за всички пъти които съм си оставял музиката да свири и после съм палил с бутане, досега съм направил цял оборот от прескочени зъби. :11
Който успее да запали на 4-та без грам ток го признавам за егати силата - да бута с около 35-40 километра в час :bowdown :h020
Е така бутаме 5-ма една астра, бутаме... колата хълца и не пали! Дръпнаха ни. После като разбрах че палили на 4-та... :dummy и се чудят защо хълца.
На 1-ва ако съм на равно и сам мога да я запаля!

Последна промяна от Dushan на Нед 23 юни 2013 16:40, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”