Здравейте колеги, отскоро съм притежател на гореспоменати
Golf MK3 GT, двигателят е
AFN 110HP. Като цяло колата е добре, като изключим тук-таме някои дреболии, с които съм се заел да ги поправя. Та имах проблем с еднократно изпукване при пълен ляв или пълен десен на първа или задна скорост при връщане на волана. Ходих в Русе в два сервиза за диагностика, нищо не видяха, "няма грешка окачването". Едни предположиха, че може да е от лагерите на главините, други от лагерите на макферсоните(предните) в горната точка. И понеже имаше нужда от смяна на прахозащитните маншони и тампони(ударни) на макферсоните и на четирите амортисьора, реших да действам по въпросите. Купих нужните тампони, лагери(за амортисьора) и прахозащитници и ги смених при един майстор, който ми поддържа колите от 2-3 години. Обаче след смяната, не стига, че пукането отново си е налице, ами и окачването, особено отзад, стана едно супер твърдо. Доста по-некомфортно вози, усещат се дупки и неравности, най-много се чувства на легналите полицаи, все едно хвърля задницата. Преди това не беше така. Имате ли идея защо се получава така?
ПС: Имал съм същия проблем на стария ми GOLF3, сменях му прахозащитниците и тампоните на задните амортисьори и след смяната се получи абсолютно същият номер. Така карах година и повече, докато накрая не ги смених с нови. Но в случая няма възможност за нови. Ще е малко смешно да обяснявам, че съм студент и работя само на 4 часа, та не мога да си позволя повече харчене, че днес заминаха 250 лева по това окачване и балансиране на гумите. А следвщата седмица ме чака ремонт на теч на нафтовата помпа за около 250 лева
ППС: Проблемът относно "втвърдяването" на задницата е от шок тампоните, просто са прекалено дълги и ограничават работния ход на амортисьора.