Въпрос за управлението на климатроник за Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
goro82
Автомобил: VW Golf Cabrio
Двигател: 1.6 101

Въпрос за управлението на климатроник за Голф 3

Мнениеот goro82 » Вто 18 мар 2014 7:47

Здравейте колеги,изпадна ми много запазено управление на климатроник за голф 3 и искам да попитам може ли да се присъди в колата ми като съм с обикновено парно.Може ли да управлява посоката на духане и топло/студено. Какво трябва да се преправи или просто мога да закача буксите на сегашното ми парно.Това което видях е ,че има два вида климатроник за голф 3,кой е подходящ за мен? Мерси

ivansa78
Автомобил: vw golf3 GTI
Двигател: ADY 1995

Re: Въпрос за управлението на климатроник за Голф 3

Мнениеот ivansa78 » Вто 18 мар 2014 9:14

:stumm :screwy :use_search какво разбираш под управление, само дисплея ли :question

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 18 мар 2014 9:24

Здрасти колега, всъщност всичко може, пари да имаш.Само че не е толкова просто, колкото си го представяш. За да може това управление да работи при теб, трябва да се разделиш с едни минимум още 300-400лв за части и работа. За да може да духа и студено, трябва да се разделиш с около 1000 :mhihi .Ако няма да я правиш да духа студено,нито единия от двата климатроника не е подходящ за теб,защото те си искат компресора и фреона,за да работят правилно.Тогава ти трябва парно с електронно управление на температурата - системата термотроник (който пак има една кофа датчици и различно тяло под таблото,както и ел. мотор за управление на клапата топло/студено).
Ако използваш търсачката, ще разбереш и много подробности, писано е много за това какви са разликите и че всъщност двете управления нямат нищо общо помежду си и не става "ръг и тръг" ,както се казва. Иначе в твоето управление влизат 7 кабела на две букси и 4 жила, а в климатроника влизат над 30 кабела в 3 букси и нито едно жило :mhihi .
:beer

goro82

Мнениеот goro82 » Сря 19 мар 2014 19:06

ivansa78 написа::stumm :screwy :use_search какво разбираш под управление, само дисплея ли :question

да колега

goro82

Мнениеот goro82 » Сря 19 мар 2014 19:06

zfa159 написа:Здрасти колега, всъщност всичко може, пари да имаш.Само че не е толкова просто, колкото си го представяш. За да може това управление да работи при теб, трябва да се разделиш с едни минимум още 300-400лв за части и работа. За да може да духа и студено, трябва да се разделиш с около 1000 :mhihi .Ако няма да я правиш да духа студено,нито единия от двата климатроника не е подходящ за теб,защото те си искат компресора и фреона,за да работят правилно.Тогава ти трябва парно с електронно управление на температурата - системата термотроник (който пак има една кофа датчици и различно тяло под таблото,както и ел. мотор за управление на клапата топло/студено).
Ако използваш търсачката, ще разбереш и много подробности, писано е много за това какви са разликите и че всъщност двете управления нямат нищо общо помежду си и не става "ръг и тръг" ,както се казва. Иначе в твоето управление влизат 7 кабела на две букси и 4 жила, а в климатроника влизат над 30 кабела в 3 букси и нито едно жило :mhihi .
:beer

Благодаря ти много за инфото

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”