Здравейте на всички
Проблема ми е свързан с това че колата от днес почна да тропа но не се знае откъде.симтомите са.при десен завой се чува тропане отпред ама от лявата страна аз го усещам като да има луфт някъде отпред от ляво.това го прави само при десен завой когато е направо или наляво го няма няма този момент.установих също че то се получава при подаване на газ но само ако е на дясно.колата е г4 1.9 тди 110.моля колеги ако някой знае нека пише.забравих да кажа че е при смяна на предавките от 2 на 3 пак го има чукането но само при десен завой.
Голф 4 тропа.Но откъде???
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Голф 4 тропа.Но откъде???
Провери болтовете на предните главини, на мен левия ми се беше отхлабил и тропаше като при теб. Другия вариант е биалетките да са ти за смяна или някой разбит кормилен накрайник.
Ще ги проверя тия работи за които казваш.интересното е че го прави само но десен завой когато тежеста пада на лявата страна.пробвах на широка площадка въртях на ляво няма проблеми на дясно чука само като подам газ.няма признаци да е каре защото ги знам признаците.тук се получава че имам някакъв луфт(чукане).
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Според мен е едно от изброените по горе 

И след сменен тампон на скоростите проблема остана.Тампона си беше за смяна ама тропането(чукането)не се оправи!Бях на майстор днес всичко по предницата е здраво абсолютно всичко!И неговото заключение или каре или скорости.вече се отчаях напълно.Някой ако може да помага ще съм много благодарен!
- viniliran
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и при мен започна от седмица и нещо да се чува такова тропане само не съм сигурен на коя страна като завия се чува, само мога да кажа че при почти пълно завиване на волана тогава изтропва веднъж. Ще се заема май по сериозно с този проблем щом има и други като мен. Мислех да не обръщам внимание за сега а като започне по осезаемо да се усеща но няма да се удържа като гледам.Нека по компетентните колеги да пишат на първо време от къде да започваме ?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колега виж си този накрайник http://mot.bg/media/catalog/product/cache/1/image/298x298/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lem_2225002.jpg От него също се получава чукане!
Чукането си продължава,а всичко уж здраво.Сега момента който беше на завой не е задължителен вече и направо като карам го усещам.Чука при подаване и отнемане на газта и се чува от лявата страна.Чудя се дали да започна с карета макар че скъпи ама......Интересното в случая е че най се усеща като съм на 2 скорост ама с 1000 оборота и леко дам газ и се получава чук чук и при връщане на газта.ако съм на по високи обороти не се усеща например от 2000 оборота и газ на 2 скорост няма чукане.Много ми се струва че това е някакъв луфт.който има мнение нека пише все пак колата я имам от половин година и още и се радвам.
Иди на лекар да ти каже :) и при мен взе да притопва вляво и се оказа шарнир и биаледка
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Разбит шарнир
Днес бях при друг майстор уж по добър но пак нищо не установихме защото като я пробвахме тъпата кола не чукаше.аз сутринта като я карах чукаше ама после когато трябваше не иска.той отначало като му обясних симтомите си мислеше че е каре ама каза че ако е то трябва да е постоянно.та той се осъмни да не е демферния маховик.по принцип колата тресе преди спиране и като спра и тресенето спира.явно е износен но питам дали може да е от това чукането?щото се получи така че чукането спира като загрее колата.
искам да добавя че всичко по предницата е здраво няма разбити неща.

- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Амортисъор,и като покараш да се раздвижи и позатихва, може би
Колеги да споделя с вас какви ремонти извърших по колата но без успех!Значи предницата вече я гледаха няколко майстора напълно е здрава нито тропа нито хлопа.Смених за всеки случай тампона на скоростите не е от него.Понеже на колата и беше по разбит маховика защото тресеше на празен ход смених комплект съединител с маховик.обаче проблема пак остана и сега съм стигнал до извода че това тракане може и да е от някой тампон защото се получава малко и като скърцане при подаване и отнемане на газ.Най интересното в случая е че примерно като ч покарам(например мина 60км.)тропането го няма просто изчезва.Следователно явно като се покара и загрее всичко е 6.а не е ли карана си тропа(скърца) стабилно.Да не би някой тампон да се е втърдвил и като се покара да оправя.Моля дайите мнение че вече колко пари набутах не е истина. 

- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
ozon-t написа:Понеже на колата и беше по разбит маховика защото тресеше на празен ход смених комплект съединител с маховик.обаче проблема пак остана

- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
Колега Хвърли 1 поглед на Упорния тампон на мАтора Така наречения Dog Bone
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”