свещи и амортисиори за голф3
свещи и амортисиори за голф3
Здравеите момчета,от скоро сам член на клуба на голф,и виждам че давате доста компетентни мнения по различни вапроси,имам два вапроса към вас.Моя голф е 95 год. 101 коня,код на двигателя АЕК,със спортно окачване е и искам да му сменя спортните амортисиори с обикновенни-каква марка ще ми препоръчате,а и каква марка свещи да си сложа за зимата
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
амортисиори - Билщайн - по 9х лв. за предните и по 8х лв. за задните
мое мнение - не взимай монро (не са лоши, но трудно би попаднал на оригинални)
най добре е да си вземеш газови
ако си фен - вземи си Боге, но не знам колко им е цената
ако не искаш да се набутваш толкова за нови амортисиори (въпреки, че за мен това е ОПРАДВАНА покупка) предложи ги братер - спортното окачване за нормалното и да ти доплатят някой лев
за свещите - ако си на газ, еднополюсни, ако не - двуполюсни (това ми го казаха някви майстори - склонен съм да им вярвам
за марката - NGK
п.п. имах същото GT АЕК, но го пордадох
мое мнение - не взимай монро (не са лоши, но трудно би попаднал на оригинални)
най добре е да си вземеш газови

ако си фен - вземи си Боге, но не знам колко им е цената
ако не искаш да се набутваш толкова за нови амортисиори (въпреки, че за мен това е ОПРАДВАНА покупка) предложи ги братер - спортното окачване за нормалното и да ти доплатят някой лев

за свещите - ако си на газ, еднополюсни, ако не - двуполюсни (това ми го казаха някви майстори - склонен съм да им вярвам
за марката - NGK
п.п. имах същото GT АЕК, но го пордадох
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... W&m=Golf+3
за свещите
BKUR5ET
тия дето сте посочили горе/BKUR6ET-10/ са за AFT, а не за AEK.
1.6/74kw. са 3 мотора - AEK,AKS и AFT, първите 2 са с еднакви свещи, а AFT е с различни. AEK е най-стария, следва AFT и AKS, него честно не знам на кои 3-ки го слагат, май е на 4-ки
за свещите

1.6/74kw. са 3 мотора - AEK,AKS и AFT, първите 2 са с еднакви свещи, а AFT е с различни. AEK е най-стария, следва AFT и AKS, него честно не знам на кои 3-ки го слагат, май е на 4-ки

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
evgenyh написа:http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=660&t=pkwzuendkerzen&lmf=VW&h=VW&m=Golf+3
за свещитеBKUR5ET
BKUR6ET-10 стават и за ABF (2.0) и за AFT (1.6), но не и за АЕК.
buFka написа:evgenyh написа:http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=660&t=pkwzuendkerzen&lmf=VW&h=VW&m=Golf+3
за свещитеBKUR5ET
А BKUR6ET-10 стават ли за AFT на газ (обикновенна)

Колко полюсни са свещите?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Hertz написа:buFka написа:evgenyh написа:http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=660&t=pkwzuendkerzen&lmf=VW&h=VW&m=Golf+3
за свещитеBKUR5ET
А BKUR6ET-10 стават ли за AFT на газ (обикновенна)![]()
Колко полюсни са свещите?
Стават...за AFT се препоръчват само BOSCH F 7 LTCR и NGK BKUR6ET-10 (и двете марки са с 1.00 мм растояние между електродите), сигурно стават и тея BRISK които ги хвалят...аз карам на газ и съм с триелектродни NGK BUR 6 ET.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”