Здравейте. Имам проблем с един такъв Голф и ми се изчерпват идеите. Проблема е следния - голфа пали и върви на бензин, но за кратко - след малко каране горивото свършва и толкова.... Преди мен при за тия симптоми са обвинили бензиновата помпа и са я сменили, вярно помпата не беше монтирана правилно - наложи се да я махам наново, сглобявам и захващам за дъното на резервоара, както и подмених маркучите от кожуха на помпата към двата щуцера от които отгоре на резервоара тръгват вече за напред. Първоначално и аз заподозрях помпата, НО тя самостоятелно, на нагнетателния маркуч прави налягане от 5 бара, което ме води на мисълта, че тя механично е ОК. После заподозрях регулатора на налягане в моно инжекцията - смених мембраната, но нямаше ефект... Изнерих се и сложих тройник на маркуча на вход на моно инжекцията и изведох един манометър захванат за чистачката да наблюдавам какво се случва. Вярно, работното налягане беше 0.8 бара - пак се ядосах и направих на струг на работа една чашка, но с резба на нея, така че да мога с едно болтче М6 да натягам пружината на регулатора на налягане и резултата беше точно 1.2бара налягане

Такаааа..... подкарвам аз голфу, НО при каране налягането постепенно спада до нула и той си гасне да го таковам у голфа

Карайки го леко налягането пада бавно, изцеждайки го на 1-2-3-та скорост налягането пада по-бързо до нула и толкова. Нещата, които ми правят впечатление са следните:
1. при работа на място няма никакъв проблем - днес го държат точно половин час на място на обороти и нямаше никакъв проблем - налягането си беше все 1,2 бара
2. когато изцедя колата и на 3-та скорост налягането падне до нула и тя почне да придърпва аз връщам газта и колата на скорост продължава да се движи и да върти двигателя и въпреки това налягането не се покачва, НО ако докато се движи аз изключа от контакт изчакам 3-4 секунди и пак дам на контакт налягането се възтановява на 1.2 бара и колата продължава да се движи докато се повтори цикъла, който описах по-горе..... защо беее, защо
Реално колата когато започне да консумира малко повече бензин сякаш помпата спира бе и не компенсира докато не изключа и посл, утре ще закача един волтметър на куплунга на помпата и ще гледам какво се случва, но ми се изчерпват идеите вече...
Въпросите ми са:
1. От къде е тая тъпня с голфа, дали самото реле на помпата не прави чакмаци или самата помпа?
2. Тоя регулируем регулатор на налягане на моно инжекцията, ако си го направя на пасата (1.8 RP) и си поиграя с налягането с цел повишаване на мощността ще има ли ефект, че ме сърбят ръцете за един проект.....