Значи казуса е следния:
Смених предните пружини отново с оригинални от гти, но преди 95г. /мойто е 95г./ и сега дочувам за някакви разлики в тампона горе. Въпроса е има ли разлика и в пружината горе където ляга на тампона. След като ги смених извесно време никакви проблеми и в един момент лявата пружина изпука яко и започна да пука при завиване ляво-дясно. Усеща се някакво напрежение като усукване и се завърта на тласъци. В един момент изчука яко в движение и явно се намести, започна да си се движи нормално, но причуква в дупки и неравности и се чува някакво скърцане все едно от към тампона горе идва. Най-интересното е, че като отворих капака забелзаях, че тампона на въпросната пружина се е залепил за ботуша, а на другата пружина седи на около 1 см. над ботуша. Днес ще ходя пак да ги свалям следояд, но ми се иска да съм подготвен!
Помогнете, смених предни пружини и се появи проблем.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Много мерси на всички за инфото! Снощи ги свалих, наистина това беше проблема, дясната се беше закрепила, но лявата в една дупка като треснах и е прехвърлила легнчето и беше на тампона ударила.
Тууу да му се невиди, тамън ми хареса на височина, седеше поне 2 пръста по-ниско от колкото с мойте
Някой знае ли на ГТ-то какви са пружините? Гледам повечето гт-та са ниски отпред.
Поздрави!
Тууу да му се невиди, тамън ми хареса на височина, седеше поне 2 пръста по-ниско от колкото с мойте

Някой знае ли на ГТ-то какви са пружините? Гледам повечето гт-та са ниски отпред.
Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Такааа,за твоят автомобил ADY 1996-и набор,пружини:
1. 1 JO 411 105 AG, 1 цветни точки - виолетово + 2 цветни точки жълто; еднакви с двигатели ADY,AAZ,1Z,AEP,AFT,AGG,AFN;
2. 357 411 105 P, 3 розови точки + 1 зелена точка; еднакви с двигатели ADY,AEP,1Z,AGG,AFN.
Обаче,горните пружини са за някакъв модел на купето означен с "J".
A ADY е все пак GTI и също го дават със следните пружини:
3. 1 JО 411 105 BG - 2 виолетови+1 жълта точка.Монтират се и на ABF и 2Е.
4. 1 JO 411 105 AF - 1 виолетова+1жълта.2E,ADY,ABF
На GT пружините са : 1 JO 411 105 BG, 2 виолетови+1 жълта точка с двигатели ADZ,AFT,AEK,AAZ;
или 1 HO 411 105 D - ADZ,AFT,AEK,AAZ,1Z,AFN; 1 зелена,3 бели точки.
На GT със ADZ двигател пружините са : 1 JO 411 105 BH, 2 виолети+2 жълти точки.
Прати ми ако желаеш VIN номер на ЛС,да видя кои точно пружини и тампони са за тебе.
1. 1 JO 411 105 AG, 1 цветни точки - виолетово + 2 цветни точки жълто; еднакви с двигатели ADY,AAZ,1Z,AEP,AFT,AGG,AFN;
2. 357 411 105 P, 3 розови точки + 1 зелена точка; еднакви с двигатели ADY,AEP,1Z,AGG,AFN.
Обаче,горните пружини са за някакъв модел на купето означен с "J".
A ADY е все пак GTI и също го дават със следните пружини:
3. 1 JО 411 105 BG - 2 виолетови+1 жълта точка.Монтират се и на ABF и 2Е.
4. 1 JO 411 105 AF - 1 виолетова+1жълта.2E,ADY,ABF
На GT пружините са : 1 JO 411 105 BG, 2 виолетови+1 жълта точка с двигатели ADZ,AFT,AEK,AAZ;
или 1 HO 411 105 D - ADZ,AFT,AEK,AAZ,1Z,AFN; 1 зелена,3 бели точки.
На GT със ADZ двигател пружините са : 1 JO 411 105 BH, 2 виолети+2 жълти точки.
Прати ми ако желаеш VIN номер на ЛС,да видя кои точно пружини и тампони са за тебе.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Леле Андро, златен си приятелю
Тази информация я издирвам от сумати време, мойта етка се скапа нещо..
Благодаря много, значи търсенето продължава. Сега остава някой да разшифрова и маркировката
Примерно моите са 1 зелена с три бели и седи неестествено висока предницата, ама наистина много - около 9-10см остава празно м/у гумата и веждата и то само отпред. Самите пружини измерени на височина са 35,5см. високи - това свалени без натиск приложен в/у тях. На твърдост и стабилност иначе бива, доколокото може с тая вирната предница.

Благодаря много, значи търсенето продължава. Сега остава някой да разшифрова и маркировката

Примерно моите са 1 зелена с три бели и седи неестествено висока предницата, ама наистина много - около 9-10см остава празно м/у гумата и веждата и то само отпред. Самите пружини измерени на височина са 35,5см. високи - това свалени без натиск приложен в/у тях. На твърдост и стабилност иначе бива, доколокото може с тая вирната предница.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”