при отпускане на педала на спирачката се получава шум подобен на свирене , при спряла кола , това нормално ли е един познат ми каза , че и неговия голф прави същото и каза , че няма проблем?
каква е истината ???

свирят задните спирачки
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Скоро правих това упражнение,че и мен много ме дразнеше този шум.
Прави го майстор,но мога да ти кажа каква е процедурата-маха се лагера,сваля се барабана,откачат се накладките,вижда се къде се търкат във вътрешната част на предпазителя,смазва се с грес и готово.
Мястото не може да се види и да се смаже без да се свалят накладките.
Ако скърцането продължи се минава на другия барабан-при мен скърцаше само единия, но профилактично смазах и двата.
Прави го майстор,но мога да ти кажа каква е процедурата-маха се лагера,сваля се барабана,откачат се накладките,вижда се къде се търкат във вътрешната част на предпазителя,смазва се с грес и готово.
Мястото не може да се види и да се смаже без да се свалят накладките.
Ако скърцането продължи се минава на другия барабан-при мен скърцаше само единия, но профилактично смазах и двата.
Последна промяна от FELIPE на Съб 23 юни 2007 7:34, променено общо 2 пъти.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
NE_KAZVAM написа:Stefan написа:Решението е усилване лекичко на музикатаи всички свирения и скърцания спират
![]()
![]()
и след някой друг месец от музиката започва да скърца като консерва цялата кола
ДВЕ ГОДИНи ми тананикат песничката на Сънчо за лека нощ.....нито се усилва звукът нито нещо става.....нанинанинаааааааа ...пей си птиченцито а аз си карам....от постингите ми сте разбрали,че не ъм човек дето неглежира нещата и се стиска за ремонти,ама това мисля(поне засега ,), че не е нещо сериозно....Спете спокойно деца....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”