Здравейте колеги.
Сменихме скоростната кутия на Голф 3 1,6 АЕК и сега се получи нов проблем.При отнемане на газта се чува едно стържене такова неприятно.Странното е,че при подаване на газ не се чува,само леко като си дръпнеш крака от газта и се чува.Дали със смяна на масло + някаква добавка за маслото в скоросите ще изчезне ?

Шум от разбит лагер диференциал Голф 3 ?
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1600cm 101ps 1995
Шум от разбит лагер диференциал Голф 3 ?
Последна промяна от katalunec на Вто 13 май 2014 21:13, променено общо 1 път.
-
Re: Шум от скорости след смяна на кутия Голф 3,смяна на масл
Днес смених маслото + STP добавка...резултат почти никакъв.Стърже като прецакан лагер.Казаха ми по телефона,че най-вероятно е лагер на пиньон,често срещано явление.Странното е че се чува дори на свободна на място,а като натисна съединителя спира,което според мен изключва възможността да е нещо от полуоските.Отделно съединителя започна да боксува,а с предната кутия която блокира нямаше никакви проблеми.Най-явно се усеща на 3-та,4-та,5-та,в момента в който пусна газта и се разтраква здраво.Имате ли предположения какво точно може да е и ако се кара така докато умре и тази кутия и пак друга.
Последна промяна от katalunec на Вто 13 май 2014 21:18, променено общо 2 пъти.
- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, със сигурност е от дифа, но дали от лагера на пиньона или от самите лагери, които са на касетата се разбира само с отваряне.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да не се търка тенекията между скоростите и мотора
Има едни предпазни ламарини и при напъване може да са изкривили някоя и сега да стърже.

Има едни предпазни ламарини и при напъване може да са изкривили някоя и сега да стърже.

-
И аз мисля,че проблема е в лагера на диференциала.Колко пари ще струва отварянето и смяната им и къде в София може да се направи безпроблемно.Какви са опасностите,може ли да се кара така колата временно докато намеря къде да се сменят или колата трябва да се спре ? Как мислите,кое е по-добре да отварят кутията за смяна на лагери или друга 2-ра употреба,цената е г/д една и съща.Или 3-та опция да карам с гадният шум докато се пръсне и тази и тогава друга.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”