Golf 4 1.4 AHW 1999 г. Светлините индикатори Check engine?
Golf 4 1.4 AHW 1999 г. Светлините индикатори Check engine?
Здравейте, преди няколко дни бях при майстор, защото исках да проверя някои части по колата. Говорихме си за двигатели и ми обясни, че ако имам проблем, лампата "Check Engine" ще светне на таблото. Огледахме го двамата, но се оказа, че такава не е налична, а в интернет видях, че има най-различни видове спрямо годината, което ме затрудни изключително много. По таблото имам и други лампи, които виждам на слънцето и забелязах, че EPC-то стои в дясната страна, където на останалите е позиционирана лампата "Check Engine". Някой знае ли как точно мога да проверя какво може да показва това табло, защо някои лампи не искат да светват и какъв е моделът му. Ще Ви бъда много благодарен, ако можете да помогнете! Слагам снимка на подобно, защото не можах да намеря друга в интернет. Двигателят ми е бензинов, а не дизелов, а размерите на таблото са същите, ако изключим факта, че оборотомера е до 7000 и червената зона започва малко след 5,5000 оборота.

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Питане за светлините/индикатори Golf 4 1999 година
Не може да нямаш такава индикация, аз поне не съм виждал такива табла, без.

Точно това си мислех и аз, но се оказва, че май липсва такава. Светват само следните светлини: акумулатор, спирачки, течност за спирачки, ръчна, абс, еърбег, имобилайзер, както и фарове за мъгла (когато са пуснати) и индикатор за дългите. Всичко останало изобщо не светва! :)
Колега не съм запознат със бензиновите табла и затова няма как да ти помогна, но искам да споделя мой проблем частично свързан
преди време смених моето табло със такова от Бора спорт, Сваляме, слагаме и всичко както си му е реда и решаваме да пробваме какво сме направили, Тръгвам да паля ( само за проба, без волан, без аирбег) колата запали без грешка и тук беше странното, Индикация на борда Airbeg fault а лампата на самия бег не свети, Сваляне на ново чудене, маене и по едно време като се загледах отзад на таблото
такова хубаво парцалче бяха сложили на отвора на диода че тази лампа и на 220 да беше свързана пак нямаше да светне, Не е зле и ти да провериш за някоя такава МАЙСТОРИЯ и другото дето не е зле да направиш е да кажеш все пак номера на това табло и кода на мотора за да може да се включат и други хора и да ти помогнат, стига да могат разбира се

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
БТВ и аз мислех да пиша, че някой може да го е облепил хубаво с изолирбанд. Мой приятел ми разказваще преди година как си е купил поло, чекнали го на комп какви грешки ще покаже и прочело: ламбда и не знам си какво, но пък не светил чека. После свалили таблото и се оказало, че хубавичко са го скрили
Може и при теб да е същата тъпотия.

Ами колата е от 1999 година 1.4 16v. Целият код или VIN е WVWZZZ 1JZXW Type 1J. Къде мога да видя номера на таблото? Изобщо няма да се учудя, ако има такива магарии... Просто Ви казвам, че само тези светват и е забавна история.
- vlad0o
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AJM 2001
Като му светнеш с фенерче по циферблатите под определен ъгъл се виждат символите. Номера можеш да го видиш като свалиш таблото или като го вържеш с ваг ком.
Поздрави!
Поздрави!
Светих с няколко фенерчета, но пластмасата отразява светлината и не се вижда много. Явно ще го свалям, за да видя модела, просто се изумих колко неща липсват...
Колега кода е мотора е във големия талон, три букви започва със А,,,
А номера на таблото го пише отзад на самото табло а ако не ти се сваля отиваш при някой който се занимава със ключове и имобилайзери и той БИ трябвало да знае как да види номера на таблото, Може би да става и със VAG-COM ама затова нека другите да кажат, аз незнам

Добре, ще се разходя до някой майстор. Междувременно мога да Ви покажа как ми изглежда таблото. Игнорирайте проблема, просто се опитвах да намеря показно, колата ми върви, но таблото е същото. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Toua4uV08x4
https://www.youtube.com/watch?v=Toua4uV08x4
- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
таблата са фабрични за всичките модели,но не е казано че всички индикации които са показани са включени,примерно ако нямаш халогени на таблото може да има индикация но не действа,на бензиновите и дизеловите са различни.все едно да имаш индикация за подгряващите свещи на бензиновия голф
- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
като ти ги няма заложени като действие няма да ти светнат,аз например имам за коланите и си го активирах,имам и индикация за автопилот ама нямам автопилот.така че не се чуди това което ти свети това е просто,нещо ако може да се активира си го активираи
Добре, а как може да се активират? Сподели малко повече информация. Освен това говорим за "Check Engine Light", която си трябва от време на време! :)
И точният модел на двигателя е ahw 132 198 - това поне пишеше. Някой с подобен има ли въпросното осветление или не? :

И точният модел на двигателя е ahw 132 198 - това поне пишеше. Някой с подобен има ли въпросното осветление или не? :

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Все си мисля, че някъде бях чел, че бензиновите Голф 4 до 2000 година нямат лампа Check Engine. Или ако имат на таблото, компютъра не я поддържа и не изпраща индикация. Вече след 2000 година имат и си свети. При мен 1.6 APF мотор 2000 година, 101 коня, на контакт светва и Check Engine и EPC, като запаля гаснат.
- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
питай колегата Vag_activator
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”