Как се сменя маслото на сгъваемия покрив на Голф 3 кабрио ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
goopi
Автомобил:
Двигател:

Как се сменя маслото на сгъваемия покрив на Голф 3 кабрио ??

Мнениеот goopi » Пон 26 май 2014 17:19

Днеска видях ,че маслото ми е паднало под MIN , за сега работи без проблемно и не насича , но ми се иска да е в норми...
Вариант 1 : да долея с хидравлика - но не знам , марка и подробности на маслото , което трябва да е ?! (ако някой знае да каже кво трябва да се сипе ?!)
Вариант 2 : да сменя цялото масло , т.к. от като го имам 3 години, до сега не съм му слагал нищо там и не знам дали има някакъв срок на годност или нещо подобно ( не знам какво да е и как се източва ??)
Благодаря предварително !!

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Как се сменя маслото на сгъваемия покрив на Голф 3 кабри

Мнениеот cheatereye » Вто 27 май 2014 9:58

Аз бих ти препоръчал да си смениш цялото масло ! Но преди да го направиш, огледай от къде ти се губи течността, за да не стане така, че като смениш с новата, и тя да изчезне :c020 Огледай, всички маркучи, снадки, хидравличната помпа и всичко по хидравличната система :th_up
Ето ти един полезен линк, в който наш колега е описал подробно интервенцията.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=52664
Използвай и търсачката, ако имаш други въпроси, тя ще ти помогне :beer

goopi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goopi » Сря 28 май 2014 9:59

Да , благодаря за бързия отговор колега .
За да не стане объркване , пускам снимка ...
Това казанче се намира в багажника и мисля ,че е свързано към механизма за повдигане на гюрука ..или не?
Не съм сигурен ?!
От както съм го купил преди 3 години ..досега даже не знаех за него..
Не знам от къде се пълни , дали е вързан към другите неща , дали е само за гюрука или едно цяло от системата..?!?
Теч по системата...от 3 години колата стои в затворен топъл гараж , и се вади лятото за събота и неделя .., предполагам ,за тва време все щеше да има някакво петно на пода от течност..
Не съм сигурен въобще ,че човека от преди мен..си е свършил добре работата..или има нещо друго , незнам ?
Пак казвам в момента работи , Не тече , Не капе..., обаче е под минимума..и искам да си го вкарам в норми...
Надявам се някои запознат , дето е имал такава кола..да каже за кво иде реч...
Прикачени файлове
1.jpg

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Сря 28 май 2014 22:17

Така, след снимките и това, което обясни, ми стана ясно. В този случай горният ми пост не важи за твоята тема !
Това, което си снимал е електрохидравличната помпа на гюрука ти. Хубаво е да си е на максимума. Долива се от някаква пробка, предполагам е от този болт, който е от горната страна(прилича ми на ключ 10). За доливане ползвай само хидравлично масло. Огледай си все пак, маркучите и амортисьорите, за омасляване. :th_up

goopi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goopi » Чет 29 май 2014 11:42

Да...Мерси колега..поне сега съм наясно как да го обясня , като стане на въпрос с някой от сервизите...
Значи си взимам само 1 л. от хидравличното масло , доколкото разбрах за Голф , Шкода..и т.н. са еднакви ..
и остава някой , който е поддържал такова кабрио да пише и той 2 думи..и нещата ще се донаредят ..
Аз , като го оправя..също ще пиша къде се налива..и тн. , лошото е само , че съм зает през седмицата и Голфа го вадя почти само неделята , а тогава...нищо не работи.., но и това ще го вместим някакси ..

goopi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goopi » Пон 09 юни 2014 11:33

Подхващам темата отново..т.к. намерихме как се долива масло в системата... ( от горе ), но решихме ,че е по-добре направо да сменим цялото масло , вместо да доливаме.. , а никъде не намерихме схема..от къде се източва..Има ли някаква пробка..и тн...,Ако някой е сменял , нека сподели...Мерси предварително..

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Пон 09 юни 2014 16:42

Би трябвало от най-ниската точка, тъй като гледам това трябва да е този три пътен съединител, който от двете страни влизат хидравличните маркучи, а третата е навит към смесителя(разпределителя) на помпата. Не знам дали от долната страна от към планката няма да има друга пробка... Или ако е демонтираш и е наведеш с главата надолу при развита пробка за доливане...

goopi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goopi » Вто 10 юни 2014 12:20

И ние го мислихме..., надявам се този петък да мога да споделя..., ако някой през това време..се усети ,че вече се е мъчил по този начин...сега е момента...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”