голф 4 1.6 apf 2000 г. присветва ламбата на маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dimcho88
Автомобил:
Двигател:

голф 4 1.6 apf 2000 г. присветва ламбата на маслото

Мнениеот dimcho88 » Пон 31 мар 2014 20:34

здравейте колеги, може ли някой да помогне.
имам голф 4 1.6 apf 2000 г.
като си карам ми присветва ламбата на маслото, маслото съм го сменял преди 2000 км.
сипах му FUX 10w40, има достатъчно масло, над половината е, и присветва при каране в градски условия, по магистралата няма проблем, как се позаклати по силно по неравен път или на спящи полицаи ламбата светва и от време на време изписва " manual service " , но не винаги, в повечето случаи изписва само стоп двигател.
Гасим колата, палим я пак и няма проблем, след 100-200 метра пак светва, двигатела работи перфектно, няма тракане и лош шум,мисля че е маслена помпа, но пък като я запала сутрин нали знаета как отначало малко притракват повдигачите докато подкачи масло, и после спират, мисля че ако е помпа ще тракат постоянно.
Помогнете ако можете.

ivandobrev
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 1.6 apf 2000 г. присветва ламбата на маслото

Мнениеот ivandobrev » Вто 01 апр 2014 2:58

kolega i az imah podoben problem i pri men beshe ot datchika za masloto ... Probvai moje da e ot tova (izvinete za larinicata)

колега и аз имах подобен проблем и при мен беше от датчика за маслото ... Пробвай, може да е от това.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Нед 06 апр 2014 10:49

закачих го на диагностика при един майстор и се оказа че колата като работи на място няма налягане на маслото, като подам газ и вече е ок. той ми препоръча да сменя маслото щото маслото не било хубаво, като имате впредвид че маслото е fuchs titan 10w40, и до сега съм много доволен от него и е сменяно преди 2000 км.
отидох при друг майстор и му обясних за какво става дума и тои каза че трябва да свали картера за да види дали е маслена помпа или биелни лагери, но се предполага че са биелните лагери, но утре ще се разбере.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Вто 08 апр 2014 19:18

вчера смених биелните лагери, бяха зле принципно, и като загрее колата като мина през спящ полицай светва лампата за маслото, или ако е на голя наклон настрани или напреде пак същото прави, от какво може да светва лампата??????????????, има масло и е сравнителнно скоро сменяно,
принципно имах проблем с температурата: не включваше перката за охлаждане като загрее и леко подминаваше 90 градуса, оказа се че датчика е заминал на радиатора, смених го и пак не иска да вклюва перката като загрее, изобщо не идва ток до датчика, казаха ми че имало някакъв модул под акумолатора който върши тая работа
Но по отношение на лампата за маслото вече незнам какво да я права

Creativex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Creativex » Пон 05 май 2014 17:35

Написаното е мое лично патило и по никакъв начин не искам да ти давам каквито и да е акъли, просто ще ти разкажа какъв проблем имах аз, за да знаеш и евентуално да си правиш изводите. Имах същия проблем и като карам по магистралата, лампата за маслото светваше. Гася и изчаквам малко, а след това тръгвам и карам пак нормално, без да имам проблеми. Моят майстор ми каза, че може да е датчик, лагери или помпа. Датчикът се оказа здрав, но смених лагерите и маслената помпа. Повече лампата не светна и се оказа, че налягането със старите части не е това, което трябва да бъде и съответно лампата светваше. Понякога може да се окаже, че и помпата дава фира. Датчиците се сменят, но провери и помпата.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Пон 05 май 2014 23:28

Ако биелните лагери са сменени. Предполагам цедката на картера е изчистена както и самият картер ???
Наистина може се окаже маслена помпа, то друго не остава. Компресията мерил ли си я ???

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Съб 24 май 2014 18:46

здрасти,оправих си голфчето но ето какво се оказа, карах си аз и пак ми светна ламбата и не искаше да изгасне повече, и там дето бях спрял имаше една автоморга и отидох и питах там момчето имали датчик за маслото, той каза че има и го сменихме на място(датчика е от същия голф)като свалихме моя датчик се оказа че беше пробил и в леглото на буксата имаше масло, сложихме другия датчик и лампата повече не светна. и викам си урааааааа най сетне.
прибрах се и исках да си купя нов датчик за да си знам че е нов, купихго, сложих го и като запалих лампата пак светна! но различното беше че сега светна като е студен мотора, а преди светеше като загрее. отидох при майстора и сложихме механичен датчик за да измериме налягането на маслото, като беше студен мотора отчиташе близо 4 атмосфери, като загрея спадна до малко под 2 и до там ,майстора каза че е идеално, не е от помпата, и интересното беше че тогава като дам газ лампата светваше а налягане има, при положение че датчика е свален, много странно
сложих си стария датчик от автоморгата и забравих за проблема, имах проблем и със перките, бяха изгорели и си купих нови, смених ги но се оказа че трябвало да има някакъв месингов преходник който се навива на радиатора а за него се защипва датчика за перките, и е само с поръчка и е 85 лв. имали го само apf моторите след 2000 г. сменях и термостат който се оказа електронен или електрически и той не е евтин и сега голфчето и тип топ. смених и биелни лагери преди това но пак светеше лампата, и след това няма проблем
благодаря за инфото, ще пиша ако има нещо пак проблеми

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”