Голф 4 рейка или окачване?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Голф 4 рейка или окачване?

Мнениеот zografski » Сря 04 юни 2014 11:31

Здравейе колеги,
проблемчето отново е някакво много странно... след шофиране известно време, усещам едно задържане във волана за момент, все едно залепва, но като го завъртя по силно все едно се отлепва. Много ми е трудно да го обясня, все едно някой ми задържа волана, но веднага щом му приложа сила в някоя посока го отпуска. Вчера си смених зимните гуми с летни, но положението е същото, явно не е от тях. Някой някаква идея? Най-лошото е, че мислех да ходя на Калояново този уикенд, но с този проблем ме е страх малко да шофирам от София до Пловидив и там на драга... Най-усезаем е проблема когато се движа по магистралата с примерна скорост около и над 100км/ч. и има десен завой, в завоя усещам колата супер нестабилна и постоянно се налага да правя корекции в положението на волана, но ако завивам наляво е определено по-добре или поне не усещам такава нестабилност. Инак нямам губене на хидравлична течност, пукане във волана или някви такива признаци за рейка, но вчера я закарах при 1 познат да я прегледа и каза, че предницата е бетон, можело да е от рейката ама не се заемал да каже на 100%... Някакви идей или подобен проблем?
EDIT: Има ли вариант да е стара хидравличната течност и след известно шофиране да го прави този номер?
Мисля утре да отида в ХЕЕД Ауто за един реглаж и смяна на хидравличната течност, че до колкото чета и търся инфо, никой с проблемна рейка не е имал подобен пролем на моя.

diwaka
Автомобил: MB w202 VW Passat b5
Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi

Re: рейка или окачване?

Мнениеот diwaka » Сря 04 юни 2014 15:30

Колега закарай колата на някои канал и виж рейката в какво състояние е :).
При един служебен бус се получи същото нещо при ,което е твоята сега и след месец се скапа и помпата и рейката..Наглеждай да всеки случай маслото на хидравликата :)

Потребителски аватар
zografski

Re: рейка или окачване?

Мнениеот zografski » Сря 04 юни 2014 21:00

Ами това е, че колата е в това състояние от доста време, просто не бях започнал да се притеснявам докато не излязох извън градско и не видях, че надясно като завивам с голяма скорост не я чувствам стабилна, а в града не карам с такива скорости и не го бях забелязал. Единствено това усещане като залепване се усещаше и се усеща още. Инак хидр. течност не е мръднала, не я бях поглеждал отдавна, но вчера я гледах и си беше на ниво... Все си мисля, че почнах да ги усещам тези неща след смяна на биалетки и кормилен накрайник (отпред), но така и не направих реглаж след това. Утре мисля да отида и да ми сменят течността и да ми направят 1 реглаж хубав, пък каквото сабя покаже, така или иначе май не беше зле след смяната на кормилния накрайник да се направи 1 реглаж. Ще пиша после дали има подобрение.

Golfardo
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 рейка или окачване?

Мнениеот Golfardo » Чет 05 юни 2014 6:28

аз съм имал подобен случай след рецилкирана рейка.сложих си втора употреба и вецхе нямах проблем. от рейката е или от помпата това е.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 05 юни 2014 10:20

От ХЕЕД ауто ми дадоха същата диагноза - хидр. рейка. Даже човека се изрази, че била много усукана и по-добре да съм си търсил 2ра ръка, че тази и да я рециклирам не се знаело колко ще изкара. Тааа имам сега един въпрос :bowdown На всички голф 4ки и пасати от тези години 1998-2003г рейките еднакви ли са им? Не съм споделил, но голфа ми е 2.8 V6 4Motion 2001г. AUE. и ако трябва да търся от същия голф ще бъде тръдно намирането.

diwaka

Мнениеот diwaka » Чет 05 юни 2014 11:09

Според мен на всички 4-ки са еднакви.Ако не са еднакви пробвай да намериш от 1.8 4Мотион :)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 05 юни 2014 11:25

Така като се разчетох тук-там май всички са еднакви, та даже и с тези на пасатите, борите, октавиите и аудитата от тези години. Всичко хубаво, но как да разбера дали 1 рейка е читава като ходя на огледа да взимам такава 2ра употреба? Как да съм сигурен, че няма да тече или да е разбита, ест преди да я сложа на колата, че не ми се прави двойна работа, да взема, да монтирам и да се окаже, че тече примерно и да хода да я рециклирам след като вече 1 път съм я монтирал? Дали като взема 2ра ръка да не я закарам да ми сменят гумички и всичко по нея, което може и тогава да я сложа(един вид да се презастраховам, че поне няма да тече)? И последно да питам има ли идея някой колко струва само рециклирането?

diwaka

Мнениеот diwaka » Чет 05 юни 2014 19:54

Колега ,а защо не потърсиш тук от форума рейка? Не може да няма колеги,които да не продавам Г4 на части.
Ето тука има колега,които продава рейка --> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=418830

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 05 юни 2014 21:19

Ами да, днес вече гледах една от Бусманци и човека ще ми я свали, даже се разбрахме ако нещо не е както трябва да му я върна. Гледах каквото гледах, пък ще видим дали ще е читава, инак отворих казанчето и си имаше течност, колата не се кара поради блокирал двигател, огледах около маншоните за течове (до колкото можах) и уж нямаше пък ще видим като я качим на голфУ. Чиека каза, че до последно не е имал никакви проблеми, дано наистина няма.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 05 юни 2014 21:35

Да си беше вдигнал телефона ,за да те ориентирам!
Махни маншоните на новата и я огледай,трябва да е лъскава,без ръжда и износване на зъбите. :th_up

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 06 юни 2014 7:33

Странно Насе, нямам пропуснато от теб... Инак колата беше легнала на дискове и много трудно щях да махна маншоните и да гледам, но така или инак съм се договорил с човека ако и има неща на рейката да му я върна, но се надявам да не се налага. За течове уж нямаше, но се надявам и да не е разбита, защото моята също няма течове, но е тотал...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”