Golf 4 1.8T AGU, понякога не пали на бензин.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
globetrance
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8 T

Golf 4 1.8T AGU, понякога не пали на бензин.

Мнениеот globetrance » Пет 23 май 2014 23:26

Здравейте от няколко седмици ми се появи следния проблем, включително и днес. Излязох в 17:00 от работа запалих колата обикалях си спирах тръгвах и т.н. няма проблем. Спрях до един магазин и се забавих около 20 мин. вътре и излизам и решавам да тръгвам, въртя и колата запали вдигна си нормалните обороти за секунда и изгасна и след това няма палене въртя, стартера си върти но не може да запали двигателя. Включих на авариен режим газовата и си запали и се прибрах. След което изгасих и пробвах да запаля пак на бензин и нямаше проблем, пали си и си върви. Същия проблем ми го направи преди седмица или две, запалих от вкъщи отидох до магазина и след това като излязох не можех да я запаля, но тогава я изчаках 10тина минути след като се опитах и видях че не става и запали някак си и не ми прави проблем. Имам си собствен Vag com, който не показва абслоютно никакви грешки записани в ECU-то, сякаш колата си е гоотова за път, но ако тръгна на някъде се притеснявам да не би да не мога запаля на бензин като спра. Дочух предположение че може да има записани грешки в компютъра на газовата и затова да не иска да пали. Но аз си мисля че щом успявам да запаля на газ не би трябвало проблема да е в нея.

P.S колата е 1999 година, а газовата е слагана във с. Ведраре преди 3-4 години и не е правила проблеми.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Golf 4 1.8T AGU, понякога не пали на бензин.

Мнениеот Bai Sando » Съб 24 май 2014 5:45

Освен бензиновата помпа да ти прави проблем :gruebel
Щом на газ си пали,значи не е нещо по компютъра или датчици.

niko1ay
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.8T AGU, понякога не пали на бензин.

Мнениеот niko1ay » Пон 26 май 2014 22:01

Здравей колега,
Аз имам Бора 2.0 кубика и имах подобен проблем.
Не искаше да пали в определени моменти и като измине малко време врътваш и всичко ОК. Оказа се датчик на колянов вал/датчик на Хол.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”