Проблем с табло- Голф 4 ТДИ
- gti_v
- Автомобил: Vw Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI PD 116 hp
Проблем с табло- Голф 4 ТДИ
Здравейте колеги, имам много странен проблем, който най-вероятно идва от таблото, но да питам дали някой се е сблъсквал с това. Таблото през около седмица се нулира, като нулира километраж, нулира часовник, нулира се и радиото и не светят плафоните( все едно съм откачил акумулатора). Таблото цъка много странно някъде отзад и присветква лампата за багажника, като 30 сек. след запалването цъкането изчезва и нещата се оправят, но малкия километраж, часовника и радиото са нулирани. Докато таблото цъка не светят плафоните и не работи радиото, също така обортомера почва да работи 5 сек след запалването. Този номер го прави 1 или 2 пъти в месеца, но е много дразнещо. Ако някой се е сблъсквал с това, моля да сподели. Благодаря предварително.
- gti_v
Re: Проблем с табло- Голф 4 ТДИ
Колеги, никой ли не се е сблъсквал с такъв проблем? Още нещо което забелязах, когато ми работи радиото и го усиля малко, не говоря докрай, нито до средата, всичките светлини в купето, включително таблото почват да присветкват. Нормално ли е това? Да добавя, че нямам усилватели и туби, колоните са си оригинални, само радиото е Pioneer.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Осветлението в купето и таблото нямат нищо общо ,така че най-вероятна причина:
1.Разреден или незареждащ се акумулатор;
2.Окислена маса към купето.
Успех и
1.Разреден или незареждащ се акумулатор;
2.Окислена маса към купето.
Успех и

- gti_v
Колега, акумулатора е замерен, всичко е точно. Колата загрява свещите за секунда и пали без проблем. Ще прегледам масата. Знам, че лампите и таблото нямат общо, просто забелязах, че и таблото присветква. Това с таблото е много странно и не мога да хвана от къде е. Точно все едно откачам акумулатора. 1, 2 пъти ми е излизала грешка за имобилайзера на борда, но като върна ключа и опитам пак пали.
И другата много вероятна причина е някой Джорджо да е правил някакви магарий на колата преди теб. Ако са превързвани кабелите може да ти се наложи да свалиш и арматурното табло и да погледнеш дали няма намеси по сноповете на инсталацията
- gti_v
hvp800 написа:И другата много вероятна причина е някой Джорджо да е правил някакви магарий на колата преди теб. Ако са превързвани кабелите може да ти се наложи да свалиш и арматурното табло и да погледнеш дали няма намеси по сноповете на инсталацията
Джорджо беше слагал допълнителен имобилайзер, който ми премахнаха в известна софийска фирма. Гледам в аутодата за масите, но за интериорни лампи ги дават сигурно 4. Ще се разглабя днес, но незнам ако откача таблото да не шашна имобилайзера.
-
Пробвай с разбутване на бушоните над акумулатора без да ги вадиш.Може там да има лоша връзка.
Имото няма да го шашнеш като сваляш таблото, само трябва да внимаваш със гривните на патронника ако въобще ръчкаш там
И не е зле да посетиш отново тая "известна софийска фирма" и да им разкажеш за проблема, незнам защо си мисля, че има нещо общо 

- gti_v
Не исках да правя реклама или антиреклама, затова го написах така
Иначе днес ще поръчкам да разгледам(не съм много добър с тоците, но поне знам кога не е вкарана буксата като хората
), а утре може и да ги посетя.

- gti_v
Колеги, днес забелязах от къде идва проблема или нещо като част от него. Пуснах аварийните светлини и радиото изгасна, някъде зад бутона за аварийни щракаше много бързо реле(аварийните не светеха, мигачите можех да ги пусна, явно са на различни релета) и се появи, че ми е отворен багажника, както винаги прави. Този път поне не се нулира километража и часовника. Има ли някакви релета зад копчето за аварийките, имат ли нещо свързано с радиото(с таблото ясно- индикацията за мигачите) и бутоните за аварийни имат ли такива проблеми? Да не би всичко да идва от скапаното радио, то да обърква нещата?
-
В самия бутон за аварийните има реле.Това,че щрака бързо е признак за намалена консумация(изгоряла крушка или сменена с по-малка консумация,например диодна).Възможно е и самото реле да е дало фира.Радиото обаче не би трябвало да има общо с аварийните.А най-интересното е че осветлението в купето се управлява от комфортмодула,който пък си е съвсем независим.Все пак си провери крушките в купето и ако има диодни-в кофата.Провери за същото и мигачите.Що се отнася до задействане сигнализацията за отворен багажник-вероятно прекъснати кабели в маншона м/у купето и багажника,а ако и багажника ти не се отваря винаги-със сигурност прекъснати кабели.
- gti_v
Машинката на багажника е смазана и се отваря всеки път, абсолютно всички крушки на мигачите работят, няма изгорял бушон, крушките в купето са обикновени. Не знам дали масата на радиото не отговаря по някакъв начин и за масата на бутона за аварийните, а от там да се побърква и таблото. Днес радиото почна да прекъсва и тогава аварийните спряха и почна да цъка бързо. Комфорт модулът би трябвало да е наред. Когато почне да прекъсва радиото и да цъка бързо релето, тогава й индикацията за багажника се включва. Почвам да си мисля, че някоя маса се ебава и то тази на радиото. Май ще си взема едно оригинално радио от някоя морга и няма да се занимавам повече.
- gti_v
Колеги, ето нагледно каква е ситуацията https://www.youtube.com/watch?v=mrywlm9fIvI&feature=youtube_gdata_player
- gti_v
Колеги, проблемът е решен. Слаби спойки и стопени кабели под таблото, зад бушоните. Благодаря на "известната Софийска фирма" за решаването на проблема. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”