Преди няколко дни както си карам ми светва на таблото Check Engine-a и ми изписва Emission Workshop , като всеки човек проверих в гугъл за к'во иде реч и видях няколко съвета какво да се провери - речено,сторено.Слязох пред блока и разкачих ЕГР-а,почистих го и пръснах с контактен спрей,след което всичко загасна по таблото.На другия ден направих една диагностика в БОШ и излезе като грешка ЕГР-а и ламбда сонда,като ми казаха,че за ламбдата е било нещо моменто и си е наред,а след като аз им обясних,че съм разкачал ЕГР-а ми казаха,че и грешката е от това и да не се притеснявам...изтриха всичко и си тръгнах.Обаче на другия ден рано сутринта тръгвайки за работа забелязах,че колата отзад при студен двигател пуши бяло (маслото не съм забелязал да намалява) и след като загрее спира,обаче пък като е загрята работи на 600-700 оборота и мотора работи като дизелов...на околовръстното на 5-та скорост с 80 км/ч настъпвайки педала на газта до долу не се случва нищо и по последния наблюдения гори бензина като за световното (някакъв звезден разход от 15/100).
Описанието на проблема излезе доста дълго,за което се извинявам,но исках да съм максимално точен в обяснението.Ако някой има идеи,моля да сподели,че щом в БОШ не можаха да ми кажат какво и е...
Благодаря предварително