Здравейте колеги, днес взех на жената една 4ка, но имам следния проблем - уреда за показанията на горивото (колко е пълен резервоара) показва малко над средата, ако сипя бензин, стрелката се вдига.
Та си мисля авто джамбазина да не е сложил някакво съпротивление (или джаджа) стрелката да показва над средата че е пълен резервоара?
На ВАГКОМ не успях да видя нищо или Незнам къде да гледам най-малкото, пък няма грешки ужким.
Автомобила е 2.0 azj 4motion'03

Голф 4 показания за горивото над средата
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Голф 4 показания за горивото над средата
Труден въпрос, ако някой е пипал таблото по някаква причина, може да е оцапал нещо. Преди да дадеш на контакт колата къде е стрелката?
- snairl
- Автомобил: GIV 4Motion
- Двигател: AZJ 2003
Стрелката е на нула/празно (най в ляво), като дам контакт нормално си отива над половината.
Трябва да сваля таблото и там да гледам да не са добавяли нещо, или да взема да го напълня до горе да видя колко ще събере поне да съч сигурен. Баси историята то проблема е че стрелката показва малко над половината, като сипя бензин нормално го отчита
Трябва да сваля таблото и там да гледам да не са добавяли нещо, или да взема да го напълня до горе да видя колко ще събере поне да съч сигурен. Баси историята то проблема е че стрелката показва малко над половината, като сипя бензин нормално го отчита
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
В багажника до резервната гума е капака за достъп до помпата и поплавъка в резервоара погледни какво става там , буксата дали е наред, прекъснати кабели, ако се наложи отвори резервоара и виж какво става вътре. За таблото те питах , защото ако са пипали стелките може да са ги разместили.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Колкото и да звучи невероятно,може пък и да има половин резервоар гориво
Ако по стрелката е до половината,не би ли трябвало да светне резервата ако самата стрелка лъже

Ако по стрелката е до половината,не би ли трябвало да светне резервата ако самата стрелка лъже

- snairl
ОК мерси колега, не мисля че стрелката е пипана, по скоро по пътя на логиката си мислех че е добавено някъде съпротивление тъй като поплавъка е просто един потенциометър. Ще се отваря да се гледа
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Bai Sando написа:Колкото и да звучи невероятно,може пък и да има половин резервоар гориво![]()
Ако само стрелката лъже - да, но иначе информацията се взема от едно и също място. Тоест ако някой е правил шмекерии по пътя от резервоара до таблото лампата ще светне,когато стрелката каже
- snairl
Не мисля, че има половин резервоар, защото угасна на пътя в движение, а стрелката показва малко над половин резервоар, нормално си пада най в ляво като изключа, като дам контакт си се качва до половината, т.е. движи се плавно. Врътках врътках йок, сипах бензин за 20 лв и запали като пич.
-
Искаш да кажеш, че ако сложиш 20 литра стрелката ще се забие в единицата?
Значи на първо място трябва да се провери съпротивлението на поплавъка.. Само че не помня къде и преди колко време (повече от година със сигурност) бях мярнал една таблица.. Някой колега може и да знае или да премери при неговата кола как е (това при достатъчно търпение и празен резервоар де)
Ако искаш привечер мога да измеря съпротивлението на моята, ама съм с Пасат, че и дизелов, но мисля че принципа трябва да е същия.. Имам около 15л.
Значи на първо място трябва да се провери съпротивлението на поплавъка.. Само че не помня къде и преди колко време (повече от година със сигурност) бях мярнал една таблица.. Някой колега може и да знае или да премери при неговата кола как е (това при достатъчно търпение и празен резервоар де)
Ако искаш привечер мога да измеря съпротивлението на моята, ама съм с Пасат, че и дизелов, но мисля че принципа трябва да е същия.. Имам около 15л.
- snairl
да колега, като заредя 20 литра стрелката отива на почти пълен. Т.е. искам да кажа, че стрелката се движи нормално, поплавъка регистрира новото количество бензин. В момента съм сложил около 10л. бензин и показва, че резервоара е на 3/4 пълен. Ще взема да го отворя през отвора на помпата за да видя дали има толкова гориво, При показание около 3/4 пълен резервоар, горивото трябва да е почти над помпата. Другия вариант да взема да заредя колкото събере и да видя колко литра е събрал - ако събере над 30 литра явно има проблем с показанията.
А за съпротивленията на поплавъка някъде мернах стойности от 55ома (празен) до 255ома (пълен) и нагоре
А за съпротивленията на поплавъка някъде мернах стойности от 55ома (празен) до 255ома (пълен) и нагоре
-
Ами измери го сега с тези десет литра и ще се изясни малко къде да се търси проблема. Защото според това, което казваш трябва да дава около 100-120 ома. Ако отива към 200 значи поплавъка е чао, ако е нормално, продължаваме по трасето..
П. П. Тези стойности, които пиша да измислени на момента, но трябва да е нещо подобно..
П. П. Тези стойности, които пиша да измислени на момента, но трябва да е нещо подобно..

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ключовият момент е в това че колата е 4Х4 и е със по различен резервоар. Разделен на две части и има помпа и цяла система която изравнява нивото ако тя е изгоряла се получава този ефект да имаш половин резервоар и да угасне за гориво. Вода да газиш жаден да ходиш.
-
...нещо, което не знаех.. Е,вече го знам! :briggin
- snairl
Така ново развитие по темата - днес ме човъркваше и като взех голямата отверка. Отворих капака на помпата, по разклатих напред-назад поплавъка имаше един маркуч, който най-вероятно идва от зареждачката, беше излязъл от скобата си. Поставих го нагласих посоката на помпата да сочи напред (стрелката върху капака) и ... чудо взе да си показва нормално, т.е. по изчисления трябва да има около 10л. и в момента стрелката е на 2-ра или трета чертичка.
Колега znainainai това за двойния резервоар започва да ме плаши, то ако ще е така, думкам му едно газово и готово.
Колега znainainai това за двойния резервоар започва да ме плаши, то ако ще е така, думкам му едно газово и готово.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”