Километраж и оборотомер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Километраж и оборотомер

Мнениеот vointex » Нед 08 апр 2007 21:00

От много време исках да си направя на 2-ката да имам и оборотомер и днес вече пристъпих към действие, но се появи проблем който се надявам че ще ми помогнете да разреша( ако може разбира се). Значи от моето старо табло си остана само скоростомера а от другото взех оборотомера с датчика за температура, за бензина и електронния часовник, а също така и платката която е отзад на километража защото моята нямаше букса към която да се включи оборотомера. До тук всичко беше ОК, но уви не беше така. Всички уреди тръгнаха без проблем само оборотомера не отчиташе. Защо се получава така имам само едно предположение другият километраж от който взех оборотомера е бил на кола с борд компютър. Чудя се възможно ли е да е от това. Моля за помощ. Забравих да кажа че колата ми е с двете букси. :?: :?: :?: :cry:

Последна промяна от vointex на Нед 08 апр 2007 21:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Нед 08 апр 2007 21:16

виж си връзките на оборотомера колега. ако всичко друго ти работи май му е свързването проблема. / не казвам нещо съществено ама почни от там/ как "насади" оборотомера, като се различават фолиата отзад на таблата / часовник-оборотомер /.

Последна промяна от golfarata на Пон 09 апр 2007 7:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 08 апр 2007 21:25

оправи си заглавието, моля :wink:

Потребителски аватар
hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hose » Нед 08 апр 2007 21:45

Да,ако другото табло е било с едната букса,от голф с компютър,оборотомера при теб няма да тръгне,щото му трябва импулс,който му го дава компютъра....
Същата интервенция я правих и аз преди време,но безуспешно....

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Пон 09 апр 2007 6:51

Моето беше с 2 букси взех такова соборотомер пак с 2 букси и си тръгна всичко без никакви проблеми. Даже новото е с MFA (колата няма но там си показва само часовника и всичко еи е ОК) :)
При теб ябно при всичките смени сега нещо липсва? /от буксите до към таблото?/

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 09 апр 2007 8:18

Колега в момента обмислям такава конверсия от табло с оборотомер с новата имсталация към табло с оборотомер за старата инсталация.Ти с коя си? Ако си със старата може да се присади оборотомер на "мушамата" на твоето табло независимо от коя инсталация е това дето е в проект е 3тото което ще правя. :D
п.с. новата инсталация е с една букса а старата със 2ве

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Пон 09 апр 2007 13:31

zexer написа:Моето беше с 2 букси взех такова соборотомер пак с 2 букси и си тръгна всичко без никакви проблеми. Даже новото е с MFA (колата няма но там си показва само часовника и всичко еи е ОК) :)
При теб ябно при всичките смени сега нещо липсва? /от буксите до към таблото?/

Голфа ми е с две букси и новото и то е с две букси. Единствено съм сложил моят скоростомер защото на другото табло беше до 200 km/h. Дали е възможно да е повреден нещо самият оборотомер и как мога да го проверя? Всички модели които имат две букси би трябвало да имат нужните връзки за да се сложи оборотомер нали? Или не е така. Възможно ли е при мен да липсва сигнал за оборотомера? :wavecry :предавам се

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 09 апр 2007 20:50

Колега,я кажи какви модели прибори си взел?Да не би там да се разминават нещата?Има значение ако се опитваш да "забодеш" нещо от MOTOMETER на VDO,и обратното! :wink: Щом си с две букси,и новото ти табло е с две букси няма причини да не тръгнат нещата! :wink:

Потребителски аватар
hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hose » Пон 09 апр 2007 21:10

Да,щом и двете табла са с двете букси не трябва да имаш проблеми,всичко трябва да си пасне :? :?

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Пон 09 апр 2007 21:23

ivkata написа:Колега,я кажи какви модели прибори си взел?Да не би там да се разминават нещата?Има значение ако се опитваш да "забодеш" нещо от MOTOMETER на VDO,и обратното! :wink: Щом си с две букси,и новото ти табло е с две букси няма причини да не тръгнат нещата! :wink:

Ами може да има нещо такова сега като ми казахте, но при монтажа не ми направи впечатление понеже досега скоростомера ми е МOTOMETER , а часовника ми беше на VDO и си работеше безпроблемно всичко. Значи след смяната става следното скоростомера ми е на Мотометър, а оборотомера на ВДО. Има ли значение какви уреди се слагат?

P.S. Отзад на меката платка на уредите ми пише че е на ВДО, а скоросто мера ми на мотометър си работи. :roll:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 09 апр 2007 22:57

Значи,единственото което мога да се сетя сега е,да пробваш таблото на друга кола,за да видиш там дали евентуално няма да проработи. :roll: Колега,а ти сигурен ли си това табло дали работи(новото),да не би там да е проблема!? :wink: Скоростомера на VDO прибора не работи ли?Опитай да го сложиш него,защото и в него има електроника,само за проба. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”