климатроник-малко инфо!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stambetu
Автомобил:
Двигател:

климатроник-малко инфо!

Мнениеот Stambetu » Нед 01 апр 2007 17:23

Здравейте,за жтори път пускам тема в този форум като на първият ми въпрос много ми помогнахте!значи имам отскоро Голф 4 Бензин с КЛИМАТРОНИК на него пише CLIMAtronik! интересува ме дали като работи климатроника ми се товари двигателя и съответно дига ли разхода,става въпрос като работи зимно време или сега това време и е настроен на примерно 22 градуса.аз си мисля че сега би трябвало да работи като обикновенно парно без да товари двигателя ама това е мое мнение и мове да е грешно.общо взето кога започва да се товари двигателя съответно да ми дига разхода още като го вклуча ли или.....? Благодаря за отгоВорите ПРедварително :wink: !

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Нед 01 апр 2007 17:26

Потребителски аватар
Stambetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambetu » Нед 01 апр 2007 22:22

и все пак от Прочетеното не ми стана много ясно дали като се вклучи КЛИМАТРОНИКА независимо дали духа топло или студено ми дига разхода и ми натоварва двигателя :idea:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 01 апр 2007 22:50

Винаги,когато не е включен на ECON,двигателят върти и компресора,независимо дали отдава топло/студено и да,харчи малко повече гориво.На свободен ход на мен ми се повишават оборотите от 850 до към 960-970 на включен троник :D .

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Чет 13 мар 2008 21:18

Здравейте,вместо да пускам нова тема имам тука един въпрос за климаторинка!Значи като го пусна като чели леко се усеща треперен във волана,се едно трепери малко иначе като го спра, нямам тайъв проблем.Нормално ли е това.Пуснат е ама не на екон?Мерси за инфото.

Потребителски аватар
Hunterman
Автомобил:
Двигател:

Клима

Мнениеот Hunterman » Чет 13 мар 2008 21:47

Ако,се включи компресора е нормално да стане лека вибрация на празен ход,но ако се подаде малко газ го няма нали.Просто компресора товари мотора допълнително когато се включи,със електронен оборотомер даже може да се види падане,до о.50 оборота това е нормално :lol:

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 14 мар 2008 1:02

ДА колега точно.Добре как да го слагам да не товари мотора на екон ли ?

sopolski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sopolski » Пет 14 мар 2008 15:24

Am da vi pitam imam golf4 1.4 16v s klimatronik i ne duha studeno, toest duha , no ne studeno.... Poneje naskoro go kupih ne mu e smenqn freona....moje li tova da e pri4inata?!?!! Blagodarq vi predvaritelno....
A i o6te ne6to svetna mi edna lampa na tabloto sedalka s 4ove4e i kolan i airbag, sfeti postoqnno ot kakvo li e ?!?! I ako nqkoi moje da mi kaje kade v Sofiq moga da napravq kompjutarna diagnostika sabota i nedelq?!?! :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Hunterman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hunterman » Пет 14 мар 2008 15:27

Vask0 написа:ДА колега точно.Добре как да го слагам да не товари мотора на екон ли ?

Да и няма да се товари мотоа се едно нямаш клима :wink:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 14 мар 2008 15:51

sopolski написа:Am da vi pitam imam golf4 1.4 16v s klimatronik i ne duha studeno, toest duha , no ne studeno.... Poneje naskoro go kupih ne mu e smenqn freona....moje li tova da e pri4inata?!?!! Blagodarq vi predvaritelno....
A i o6te ne6to svetna mi edna lampa na tabloto sedalka s 4ove4e i kolan i airbag, sfeti postoqnno ot kakvo li e ?!?! I ako nqkoi moje da mi kaje kade v Sofiq moga da napravq kompjutarna diagnostika sabota i nedelq?!?! :shock :shock :shock

Добре дошъл колега, тук се пише само на кирилица. Прочети правилника!

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 14 мар 2008 16:50

Hunterman написа:
Vask0 написа:ДА колега точно.Добре как да го слагам да не товари мотора на екон ли ?

Да и няма да се товари мотоа се едно нямаш клима :wink:

Мерси човек,днеска го пробвах определено има ефект :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”