Здравейте хора! Имам голф 3,който наскоро пострада при ПТП ,днеска го закарах до сервиз и ми обясниха така нещата :
Ляв калник - 50лв. ,ляв фар - 67лв. ,ляв носач - 50лв.,броня ~60лв,решетка - 25лв. са за смяна,общо 252 лева, а за майсторлък ми искаха още 250 лева (казаха,че всичките части са нови). Според вас майсторлъка наистина ли трябва да излиза толкова (има капак и врата за очукване).
Golf MK3 Цени за части и труд нормални ли са?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 Цени за части и труд нормални ли са?
Могло е да минеш по-тънко като купиш всичко 2-ра ръка от морга, а за майсторлъка, всеки майстор си има цена! Преди да закараш колата го питаш и ти казва, ако те устройва му я оставаш! За едни е много за други малко. Според мен доста пари за труд е взел, горе доло в провинцията за 250 лева ще ти боядисат предницата, без да е удряна колата !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Той още не ми ги е взел,за това питам как стоят нещата ,че не съм много наясно. Това е цената без боядисване...
Т.е. ще е добре да огледам още 1-2 сервиза преди да му кажа да я почне?
П.С. колата не е в движение...
Цената е без боядисване,аз сам студент в Пловдив и тука ми казаха,че попринцип сервизите одирали яко...
Т.е. ще трябва да попитам още няколко сервиза преди да му дам парите,че да не почне да я оправя...
Т.е. ще е добре да огледам още 1-2 сервиза преди да му кажа да я почне?
П.С. колата не е в движение...
Цената е без боядисване,аз сам студент в Пловдив и тука ми казаха,че попринцип сервизите одирали яко...
Т.е. ще трябва да попитам още няколко сервиза преди да му дам парите,че да не почне да я оправя...
Последна промяна от ivostefanov на Пон 14 юли 2014 18:43, променено общо 3 пъти.
Причина: Обединих двата ти поста и промених раздела.
Причина: Обединих двата ти поста и промених раздела.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Дефакто колата готова ти стъпква 600 лева минимум
Сериозно потърси и други майстори! Не казвам, че са адски много, защото не знам колко е тотализирана колата! От ПТП до ПТП разлика от луната до небето! Снимай колата и колегите горе доло ще те насочат колко е нормалната цена! И дали си струва да я правиш! А не да я плащаш още един път! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами блъснах се в един авотбус,колата не изгледа добре,сега не мога да я снимам,защото е в сервиза.
Щетите от лявата страна като цяло са тежки,ще се опитам да ги опиша :
Левия калник е така сякаш някой го е хванал откъм предната част и го е обелил целия до вратата , бронята е за смяна,защото е счупена и не може да се поправи,тази част която захваща предницата е откачена и огъната назад,капак е изкривен малко точно над калника също и вратата е леко изкривена от страната на калника и се отваря по-трудно,това е като цяло,дано успееш да ме разбереш... :)
Щетите от лявата страна като цяло са тежки,ще се опитам да ги опиша :
Левия калник е така сякаш някой го е хванал откъм предната част и го е обелил целия до вратата , бронята е за смяна,защото е счупена и не може да се поправи,тази част която захваща предницата е откачена и огъната назад,капак е изкривен малко точно над калника също и вратата е леко изкривена от страната на калника и се отваря по-трудно,това е като цяло,дано успееш да ме разбереш... :)
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Двусекционен фар Депо чисто нов 44лв. без отстъпка. Втора ръка оригинален 35-45лв.
Калник втора ръка оригинален 20~30лв.
Носач втора ръка 10~15лв.
Броня втора ръка 30~50лв. комплект с нож.
Другите цени за части са нормални.
250лв. труд е горе-долу нормално но при положение че ти боядисват калника.
п.с.
Това за голф 3.
На твойта снимка е голф 4 !
Калник втора ръка оригинален 20~30лв.
Носач втора ръка 10~15лв.
Броня втора ръка 30~50лв. комплект с нож.
Другите цени за части са нормални.
250лв. труд е горе-долу нормално но при положение че ти боядисват калника.
п.с.
Това за голф 3.
На твойта снимка е голф 4 !
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Горе-доло те разбрах и щом вратата се отваря трудно, ще трябва да се напасва! Ако имаш изкривено по-роговете няма смисъл да се пазариш. Не всеки майстор не му се отдава изправянето и напасването на детайли! И определено щетите са ти доста и цената си е добра! Аз не съм те разбрал правилно по-напред!
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Ако е за София, може и да е нормална тая цена, не знам, но аз бих се съсредоточил повече върху това, какъв ще е резултата за тия пари! Щото, ако ще трябва да се преправя после пак, тогава наистина ще ти седне солено!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно ми е как давате оценки, без да сте виждали колата и без да сте квалифицирани тенекеджии...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знам,че снимката е от голф 4,и при моя голф 3 е абсолютно същото и за това го дадох като пример. Колата попринцип изглежда така -
, представи си я с описаните щети,утре ще отида при него ще я снимам и ще я кача. :)Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”