Golf MK3 1.8 - теч на охладителна течност под тройника
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK3 1.8 - теч на охладителна течност под тройника
Здравейте колеги. На 500км доливам по 100, 200 милилитра вода в казанчето. Изчезва от някъде докато не поразгледах. Тече от ето тази метална тръба много лекичко е омазнило под нея. Как се маха и имали О-пръстен ?
- svrusev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.8 - теч на охладителна течност под тройника
Колега мисля, че там където влиза трабата е пластмаса и се продават по магазините и е с О-пръстен... тази част трябва да струва неповече от 5лв. но внимавай с металната траба! До колкото знам лесно се чупи и трудно се намира...ако грешя нека колеги да ме поправят 

-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
тази тръба е за картерните газове, май, и няма нищо общо с антифриза! стар коментар: на моя двигател, 1,8 ми, извадих тънкото маркучле от разширителния съд и го прегънах, а в щуцера на казанчето вкарах с компресорче налягане от около 1,6 атмосфери, тогава капачката /ако е здрава/ започва да изпуска налягането, без да спирам компресорчето, огледах всички връзки по охладителната система! открих доста течове и капки, които с леко пристягане на скобите проблема се реши! ако проблема е външен, ще се покаже! огледай внимателно ВСИЧКИ връзки! ако не откриеш течове, става сериозно! направи го, преди да купуваш и сменяш каквото и да е било! може да си спестиш излишни харчове!
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Огледай пластмасовия тройник над тръбата, по всяка вероятност сълзи от него.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”