Смяна на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смяна на масло
Някой може ли да ми предложи масло като за Голф 3 на 150000км., бензин? Предишното беше някакво немско (или поне така пишеше e in Germany) Не се сещам точното име но започваше с Mos2 . Мисля че е минерално и е 5л. Та с него не съм имал проблеми, т.е както е сипано не е мръднало. Колебая се дали да взема пак същото или Valvoline спец. за двигатели над 150000км. Горе долу са на една цена.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на масло
ceco_565 написа: Не се сещам точното име но започваше с Mos2 .
LIQUI MOLY се казва MoS2 означава молибденов дисулфид-маслото е 10W 40 и е перфектно според мене. валволина не е на 1/100 от качеството.
тая тема е адски дискутирана навсякъде-защо не ползваш търсачката

Аз не че разбирам много, но ако става въпрос за "Лики Моли" може да видиш във форума на http://avtomobili.info (нещо не ми го отваря сега, за съжаление, така че не мога да ти дам точен линк). Има един инж. Йончев (или Йовчев беше?), ще те излъжа, но изглежда, че човека знае за какво говори, така че мненията му ще ти бъдат от полза. Доколкото си спомням той това масло горещо го препоръчваше, но това с "вградената" добавка, не "голо" с прибавена в последствие добавка. Поне това си спомням...
Иначе моето е някакво Лемфьордер 10W-40 и за 2600 км дотук нямам проблеми (Golf 3, обаче е "печка" - 1.9TD).
Иначе моето е някакво Лемфьордер 10W-40 и за 2600 км дотук нямам проблеми (Golf 3, обаче е "печка" - 1.9TD).
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”