Спирачки - накладки и дискове
Спирачки - накладки и дискове
Здравейте! Ще сменям спирачните дискове и накладките на Голфа. Бихте ли ми препоръчали някаква марка? Какво ще кажете за "Делфи"?
А, трябва ли да сменям спирачната течност и с каква?

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:31, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Спирачки - накладки и дискове
Anelia написа: Какво ще кажете за "Делфи"?![]()
Олееее... Анелия, точно от Делфи бягай колкото те държат краката!
Няма по-голяма набутвация!
За мен качествената, спираща накладка трябва да е мека.
Това, от една страна ти гарантира, че ще се износва тя, която е консуматив, а не диска, от друга, че няма да свири при спиране и най-вече че ще спира!
Такива Делфи изхвърлих на 3-тата седмица, буквално чисто нови и си сложих други, но не помня марка. Просто в магазина си поисках 3 вида накладки, стръгнах с нокът по феродото и тази, на която успях да направя най-дълбока деруга, нея взех!

Нямаха АТЕ налични, иначе те наистина са хубави
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно съм съгласен, че добрите накладки са меки.
На служебната Опел Вектра 2,0 16 V 136 hp и сложих някакви дето уж ми ги препоръчаха, обаче понякога попрескърцват бая - което значи май че не са от най-добрите. Чудя се дали да ги сменям пак - щото с предишните май спираше повече - а и АБС-а сега по друг начин се усеща
На служебната Опел Вектра 2,0 16 V 136 hp и сложих някакви дето уж ми ги препоръчаха, обаче понякога попрескърцват бая - което значи май че не са от най-добрите. Чудя се дали да ги сменям пак - щото с предишните май спираше повече - а и АБС-а сега по друг начин се усеща

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Спирачки - накладки и дискове
radotom написа:Anelia написа: Какво ще кажете за "Делфи"?![]()
Олееее... Анелия, точно от Делфи бягай колкото те държат краката!
Няма по-голяма набутвация!
За мен качествената, спираща накладка трябва да е мека.
Това, от една страна ти гарантира, че ще се износва тя, която е консуматив, а не диска, от друга, че няма да свири при спиране и най-вече че ще спира!
Такива Делфи изхвърлих на 3-тата седмица, буквално чисто нови и си сложих други, но не помня марка. Просто в магазина си поисках 3 вида накладки, стръгнах с нокът по феродото и тази, на която успях да направя най-дълбока деруга, нея взех!![]()
Нямаха АТЕ налични, иначе те наистина са хубави
Много ценен съвет!!!!Ще се възползвам обезателно от него при смяната на накладките!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Anelia написа:След голяма обиколка по магазините, успях да намеря спирачни дискове и накладки АТЕ за Голфа. Дискове - 50лв. и накладки - 50 лв.Значи ще имам предни спирачки за 100лв.+труда на майстора, разбира се. Как ви се струва тази цена? Да ги купувам ли?
Ако имаш желание, отиди в София експорт и виж какви цени ще ти дадат за Ferrodo.Можеш да си сложиш и вентилирани дискове при по-голямо желание

П.П.Ходи ли при чичо Митко да го питаш каква оферта ще ти направи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”