Конкретния случай е следния:
Накратко: Не мога да си изключа дългите светлини. Индикатора свети постоянно, с него свети и левия дълъг, но десния не свети. Крушките са здрави, бушоните също. На късите съм с ксенон от 2 години.
Малко по-нашироко:

Както си карам по един столичен булевард, наближавайки зеления светофар увеличих скоростта за да го хвана, но точно тогава светна жълто, нямаше коли зад мен - та реших, че ще спирам. Съединител, резки спирачки, ABS, дълъг спирачен път, че дори и ръчна... абе абсолютна селяния. Та успях да спра на 1 метър от пешеходната пътека, но интересното е, че въпреки, че държах съединителя, колата загасна. Паля аз и кво да видя... индикатора за дългите светлини свети!? Цъкам лостчето... но не, това продължава да свети. Слезнах да проверя - дългите си работят. Единствената оправия беше или да махна крушките, или да махна бушоните(за което тогава не се сетих), или това което всъщност направих - продължих само на габарити. При това положение нито индикатора светеше, нито късите, нито дългите. Така няколко дни, докато веднъж не уцелих една дупка и нещата се оправиха...?!?!?! Последва един период, в който при всяка уцелена дупка(дори и по-малка, че големите гледам да ги избягвам) ту се пускаха дългите, ту се оправяха. Естествено проверих кабелите... нито нагар, нито някви признаци за проблем. Цял месец бях свикнал - ако ми се пуснат дългите да гася фаровете и да карам на габарити - те ми бяха силни, та минаваше номера. Докато един ден индикаторът съвсем угасна - няма палене, нито от лостчето, нито от дупки - нищо. Лостчето обаче като, че ли работеше, защото пускаше и спираше десния дълъг. Викам си екстра... един дълъг колкото за присветване, дупките не правят мизерии, така ще си карам! Бях решил, че просто крушката на левия е изгоряла. Какво се присетих обаче тука преди няколко дни, да сменя крушката... слагам друга крушка - не пали, сменям лява с дясна - дясната свети, лявата не... тогава чак ме огря да проверя бушоните(гений! след 3 месеца проблеми, чак сега си погледнах бушоните :Х), та... бушона на левия дълъг беше заминал(логично)! Смених го и левия светна - всичко изглеждаше перфектно, НО както се досещате, предполагам, ... докато не уцелих вълшебната дупка(пак ще поясня, под дупка имам предвид по-леките неравности на асфалта - в София не е като да ги няма, да не решите, че съм като жените и не пропускам дупка) и айде пак. Кво стана обаче в случая... индикатора свети постоянно, вече не се влияе нито от лостчето нито от дупките, дори и от по-сериозните дупки! Свети си постоянно а с него свети и левия дълъг, но десния НЕ???!!! Естествено първо проверих бушоните(колко досетлив съм станал), но - при тях всичко си беше ок. Викам си - ще ги махна поне да не свети тоя левия и да си ползвам късите. НО - махам бушоните, един по един, двата заедно... резултат никакъв - левият дълъг си свети, индикатора също, десният - не. Шах... махнах крушката на левия и сега така си карам... без дълги, но с постоянно светещ индикатор.