Golf MK3 GT 1997г. AFT - Наггревател за странични огледала
- fissikela
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1.6
Golf MK3 GT 1997г. AFT - Наггревател за странични огледала
Подгревателят за странични огледала на Голфа не работи.
Кажете къде да търся проблема и как да го отстраня.
Нагревателите на задното стъкло работят перфектно за разлика от страничните.
Трябва да има подгреватели защото друг същия голф ги има и то си бачкат доста добре.
Сега за това време биха ми помогнали доста.
Кажете къде да търся проблема и как да го отстраня.
Нагревателите на задното стъкло работят перфектно за разлика от страничните.
Трябва да има подгреватели защото друг същия голф ги има и то си бачкат доста добре.
Сега за това време биха ми помогнали доста.
Последна промяна от fissikela на Пон 03 ное 2014 13:17, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Golf MK3 GT 1997г. AFT - Подгревател за странични оглед
Подгревателят за странични огледала на Голфа не работи.

И как позна ,че е същия? По цвета на боята или ...?

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ако има ел. огледала-то те са с подгрев.
той се пуска с подгрева на задното стъкло.
реотаните се скапват. има вероятност да се оправят, но ако не си ги правиш сам излиза горе-долу колкото да си купиш 2 нови стъкла с подгрев.
най добра цена, за сега има фирма косер.
реотаните се скапват. има вероятност да се оправят, но ако не си ги правиш сам излиза горе-долу колкото да си купиш 2 нови стъкла с подгрев.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
100% ли е сигурно че всеки голф 3 с ел. огледала има подгрев ?
Не трябва ли на самото огледало да има нарисуван знак за подгряване
Не трябва ли на самото огледало да има нарисуван знак за подгряване

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
vaskoto1 написа:ако има ел. огледала-то те са с подгрев.
Ако са ел.огледалата имат подгрев.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако кабелите на буксата на огледалото са 5 на брой има подгряване
- fissikela
Re: Golf MK3 GT 1997г. AFT - Наггревател за странични оглед
Познах не по цвета а то двигател и година.
Имам ел. огледала и въпреки че задното стъкло се отвръща за много кратко и работи отлично, то на страничните нямам никакъв ефект.
Целта ми е да се опитам сам да оправя проблема НО ако не се справя със сигурност ще взема 2 огледала с нагреватели 2-ра. ръка.
Дали има обозначения за подгрев на огледалата не знам, но има една вертикална линия която мисля че е за мъртвата точка.Но не съм сигурен.
Къде се намира буксата колега.Трябва ли да свалям триъгълната пластмаса на вратата или са някъде другаде?
Обикновено моя Голф е с огледала с цвета на колата.При мен колата е сребриста а огледалата са черни. Възможно ли е да не са от колата а да са слагани?
Имам ел. огледала и въпреки че задното стъкло се отвръща за много кратко и работи отлично, то на страничните нямам никакъв ефект.
Целта ми е да се опитам сам да оправя проблема НО ако не се справя със сигурност ще взема 2 огледала с нагреватели 2-ра. ръка.
Дали има обозначения за подгрев на огледалата не знам, но има една вертикална линия която мисля че е за мъртвата точка.Но не съм сигурен.
Cvetomir-Panchev написа:Ако кабелите на буксата на огледалото са 5 на брой има подгряване
Къде се намира буксата колега.Трябва ли да свалям триъгълната пластмаса на вратата или са някъде другаде?
Обикновено моя Голф е с огледала с цвета на колата.При мен колата е сребриста а огледалата са черни. Възможно ли е да не са от колата а да са слагани?
-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
колега, сваляш самите огледала /внимателно/ и гледаш! ако от гърба на оледалото стърчат две кабелни обувки с нанизан кабел на тях, значи са с подгрев! закачваш пробна лампа за кабелите и включваш подгрева на задното стъкло! ако лампата светне, значи имаши прекъснат реотан на огледалото! ако не светне, търсиш по трасето! това е! http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=220454
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Ако проблема е в стъклата не си купувай втора ръка. Повечето са си изпяли песента. Аз самият си купих нови - 40 лева май ми излязоха.
- fissikela
Супер
Когато имам време ще опитам и ще споделя какво съм направил.
Когато имам време ще опитам и ще споделя какво съм направил.
- fissikela
Проверих огледалата.
Закачих диод на жичките които излизат от кутията на стъклото и той светна.Следователно има ток по мрежата но огледалата не греят.Това значили че ако сменя огледалата (само стъклото) ще работят както трябва или има начин да се поправят самите стъкла?
Понеже реших че са са объркани местата на жичките при свързването ги сложих обратно,дали това ще е проблем?
Закачих диод на жичките които излизат от кутията на стъклото и той светна.Следователно има ток по мрежата но огледалата не греят.Това значили че ако сменя огледалата (само стъклото) ще работят както трябва или има начин да се поправят самите стъкла?
Понеже реших че са са объркани местата на жичките при свързването ги сложих обратно,дали това ще е проблем?
-
колега, след като си ги свалил, защо не ги включи директно към акумулатора за да ги пробваш? ако са здрави, ще затоплят за минутка! изводите + и - към огледалото няма значение как ще са закачени!
- fissikela
За това не се сетих колега.Но не би ли следвало след като диода свети след като го вържа към жичките за огледалото самото то да е изгоряло.Възможно ли е да са ОК огледалата ,да има ток по мрежата и да не греят???
При всички положения ще се взима едно огледало защото при свалянето пасажерското даде фира.
Сигурен ли си че може да се усети на допир че е загряло огледалото.Поне да тествам новото (втора ръка )като го взема.
При всички положения ще се взима едно огледало защото при свалянето пасажерското даде фира.
Сигурен ли си че може да се усети на допир че е загряло огледалото.Поне да тествам новото (втора ръка )като го взема.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Нямаш ли Мултицет/Мултимер ?
Ако нямаш то вземи от някого на заем или занеси огледалото за да го измерят и ще се установи дали е здраво или не.
Ако нямаш то вземи от някого на заем или занеси огледалото за да го измерят и ще се установи дали е здраво или не.
-
значи, включваш изводите на огледалото към акумулатора с две кабелчета и , ако е здрав нагревателя, до минутка то ще затопли осезаемо! това е! слагаш о на корубата и включваш отоплението преди да го затвориш, за да не се наложи ново отваряне!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”