Не ми свети часовникът в таблото :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Не ми свети часовникът в таблото :(

Мнениеот Muncho » Пет 06 апр 2007 21:27

Останалите уреди са осветени, само часовникът не е. Той е с подсветка а не се осветява отпред.
Днес се порових зад таблото като свалих долната кора ( самото табло не съм го свалял ).
За съжалание не видях нищо което да прилича на крушка или светодиод.
Отзад таблото представлява пътечки върху найлон, скоростомер и оборотемер в собствени корпуси.

Имаше само едно единствено нещо което си мисля че може да е лампа ( единственото изпъкнало нещо отзад ).. ето и няколко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Пробвах да го извадя с клещи но не става ( то става ама предполагам ще му е за последно :) ).
Та давайте идеи как да си покарам подсветката на часовника че в тъмницата нищо му се не вижда :(.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 06 апр 2007 21:31

това е крушката, но за да се свали трябва да завъртиш цокъла и тогава да я извадиш

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 06 апр 2007 21:33

Мисля, че се завърташе на 90 градуса обратно на часовниковата стрелка, за да се извади... не съм 100% сигурен за посоката :(

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 06 апр 2007 21:39

Няма начин,колега :wink: трябва да свалиш приборите,или поне да откачиш жилото и да издърпаш тогава таблото към теб.Но работата си е пак толкоз,щото ще остане да се крепи само на буксата с кабелите :lol:.А иначе си уцелил точно това е крушката :да: И при мен не свети,опитах по мързеливия начин ,като теб и не стана :? Ще почакам да ме подразни още и ще я сменя! 8)

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 06 апр 2007 21:43

venll-vr написа:това е крушката, но за да се свали трябва да завъртиш цокъла и тогава да я извадиш
То става с въртене ,ама не и на място :wink: ,освен ако нямаш бебешки ръчички или си факир! :wink: Трябва да се свали цялата пластмасария около приборите,и да се покаже това дето е на аватара ми! mhihi

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 06 апр 2007 21:45

Мерси на всички.

Утре ще пробвам с въртене... а някой има ли идея каква крушка ми трябва?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 06 апр 2007 22:02

Изображение Ето това ти трябва колега! :wink: Можеш и да си ги вземеш с пластмасовия цокъл(фасунга),аз си взимам такива и после ги поставям където ми трябват! :да:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 06 апр 2007 22:07

:bowdown :да:

lexani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexani » Съб 07 апр 2007 8:41

имам сащия проблем с голф4 но там невиждам крушки :( не светят часовника и брояча на километража

Потребителски аватар
_KOKI_
Автомобил: vw touran
Двигател:
Контакти:

:)

Мнениеот _KOKI_ » Съб 07 апр 2007 12:34

След 1995 година таблата започват да си правят с диоди
тези диоди са много малки. голяма гадост
има такива диоди в магазините за радиочасти те са на схемичка от по 3бр. за 12V. разпояваш един и го запояваш на изгорелия на мястото ще светне малко по силно но поне ще свети.
ако намериш 4бр за 12V сигурно ще светят както оригиналните.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 07 апр 2007 13:15

lexani написа:имам сащия проблем с голф4 но там невиждам крушки :( не светят часовника и брояча на километража

Няма и да видиш крушки понеже няма,както е казал колегата при нас вече е с диоди и без сваляне на таблото и смяна няма начин да ти светнат !

lexani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexani » Съб 07 апр 2007 19:02

благодаря ви за инфото колеги! Маи ще е наи добре да отида при някои телевизионен техник щом така стоят нещата със свалянето на таблото няма да имам проблем но маи нямам смелост да пипам с поялника по него :(

lexani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexani » Съб 07 апр 2007 19:04

но има и моменти в които светват вазможно ли е нещо да се е разпоило не ми е много ясно как точно стоят нещата там

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Нед 08 апр 2007 1:01

В авто+ се продават направо с фасонката (крушката и черното). Цената им е 1лев или 1лев и някакви стотинки. Наскоро взимах 3 и са Osram 12v1.2 (точно като "оригиналните" :) )
Тези крушки с тънките клещи се свалят много лесно. Просто стискаш завърташ на 90 градуса /Фасонката от -- да стане | / и вадиш. :)
Така като гледам снимките съм сигурен че щом се вижда ще се извади. За горните грушки като знам кво е тясно няма шан ама за тази ще стане с клещите завъртането. Иначе Докато не си завъртял не дърпай :)
Поставянето на новата - буташ в дупката (тя няма да влезе ако не е вертикално поставена (погледнато от кам фасонката отзар | ) Като влезе завърташ на -- (хоризонтално) с клещичките внимателно /процедурата обратно на свалянето - няма разлика/ и тестваш лампата /пускаш фаровете и гледаш свети ли (може да трябва да затъмниш като наметнеш с нещо ако е през деня)/.

п.с. Завъртането няма значение като посока

п.с2. Ето и едно филмче как се свалят/слагат. Даже на края повъртях малко в повече :)
http://store1.data.bg/zexer/golf/tablo/

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 08 апр 2007 6:21

Мерси много!
В първия работен ден отивам да проверя в аутоплюс за тези крушки и веднага ще сменям ;).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”