Golf MK2 1.3 не пали на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK2 1.3 не пали на бензин
Здравейте колеги. Голфа е мк2 код на мотора NZ 1.3 инжекция. Проблема е че на бензин колата не пали, релето на бензиновата помпа не цъка(следователно помпата не работи) и няма ток на дюзите. Последно на бензин е пален началото на лятото и палеше от раз, от тогава пали и върви само на газ, но след като застудяха температурите си трябва бензин. Промени по инсталацията не съм правил, бушона на помпата е здрав, релето чисто ново, не е и от инсталацията на газовото. Единственото ми предположение е компа да е сдал багажа, тъй като той контролира помпата и дюзите. Някой има ли други предположения какъв може да бъде проблема ? 

- Golfan_93
- Автомобил: Golf MK III
- Двигател: ABD 1992
Re: Golf MK2 1.3 не пали на бензин
1.3 не е ли моноинжекция? Сигурен ли си дали бензиновата помпа ти работи? :)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако релето наистина е здраво,провери сигнала от компютъра дали отива към него.
Газаджиите да не са прекъснали него вместо + на дюзите и сега нещо да е станало с допълнителното реле и от там да не отива ток до оригиналото.Другото е да пробваш да подадеш допълнителен + към този на дюзите,а от там трябва да тръгне и бенз.помпа и да запали на бензин.
Газаджиите да не са прекъснали него вместо + на дюзите и сега нещо да е станало с допълнителното реле и от там да не отива ток до оригиналото.Другото е да пробваш да подадеш допълнителен + към този на дюзите,а от там трябва да тръгне и бенз.помпа и да запали на бензин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към @Golfan_93 Пълна инжекция е. Пускам съм 12в на помпата и върти без проблеми.
Към @Bai Sando Газовото прекъсва дюзите проверил съм го и не прави проблем. Схемата е следната, компютъра дава минус на релето, което в този момент подава плюс към помпата и дюзите. След като дюзите имат + от релето компютъра ги командва с - . Пробвал съм да вържа - на релето, при което помпата върти, прави налягане, но към дюзите не отива -, който да управлява.
Към @Bai Sando Газовото прекъсва дюзите проверил съм го и не прави проблем. Схемата е следната, компютъра дава минус на релето, което в този момент подава плюс към помпата и дюзите. След като дюзите имат + от релето компютъра ги командва с - . Пробвал съм да вържа - на релето, при което помпата върти, прави налягане, но към дюзите не отива -, който да управлява.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
По принцип им знам схемата на дюзите и помпата,но...
Можеш ли да провериш с пробна лампа или свето диод дали идва минус от компютъра към дюзите,докато работи на газ?
Трябва единия край да свържеш към + от акумулатора а другия към минуса който трябва да идва на импулси от компютъра.
Ако и това го няма,може нещо с ЕКУ-то да е станало.
Можеш ли да провериш с пробна лампа или свето диод дали идва минус от компютъра към дюзите,докато работи на газ?
Трябва единия край да свържеш към + от акумулатора а другия към минуса който трябва да идва на импулси от компютъра.

А,дали знаеш,че имаш 2 помпи?една в резервоара приливна, и една отвън до задно дясно колело нагнетателна?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:По принцип им знам схемата на дюзите и помпата,но...
С пробна лампа пробвах на буксата на дюзата и нищо, утре ще пробвам +са и -са по отделно. Бях подал + на помпата, но не съм проверил дали стига до дюзите. При първа възможност ще проверя!
ЕДИТ: Няма минус на дюзите. Издирвам колега от или около София със същия мотор за тест с др комп.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”