Имам ли ABS?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
palapeshkov
Автомобил:
Двигател:

Имам ли ABS?

Мнениеот palapeshkov » Вто 10 апр 2007 15:45

Helo Everybody!!
Търсих да си кажа чесно не дълго във форума и реших да пиша , та може някой пак да ми помогне.
Преди ден два ходих на майстор и тои ми каза че според неговия компютър нямам АBS. Попитах го как така нали тук има ендна черна кутиика на която пише АBS , но той ми каза като ти казвам нямаш и толкоз. Поразрових се малко и като че ли не ми стана ясно какво точно трябва да потърся из колата си та ажеба да разбера работи ли ми антиблокиращата система или не.
Благодаря предварително на този който ми отговори .
П.С Колата ми е Голф 3 1995 1.6 де
заглавието mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 10 апр 2007 16:12

Колега като за начало трябва да има контролна лампа. А спирачната помпа няма нищо общо с тази на колите без ABS(видимо по голяма е) Трябва да има и датчици по колелата. :D

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 10 апр 2007 16:14

И трябва като набиеш рязко спирачките да ти се включи ABS-а. Пробвай на мокро или на пясък. :lol:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 10 апр 2007 21:42

къв мотор е ABU ли? / моноинж./ Едва ли на 1,6л мотор ще има ABS.
Отвори капака на двигателното и гледай където се намира спирачната помпа и сервото какво е положението. От сп.помпа къде отиват тръбичките ??? Директно надолу ли ? Ако е така - няма ABS.
Ако от сп.помпа отиват в 1 кутия с квадратна напречна форма и дълга около 15-20 см имаш ABS.
на прва участък с кал или пясък набий рязко спирачки - ако ти тропа педала за сприачки имаш .
Но както казах едва и на такъв куц кон има ABS.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 10 апр 2007 21:54

kris11 написа:къв мотор е ABU ли? / моноинж./ Едва ли на 1,6л мотор ще има ABS.
Отвори капака на двигателното и гледай където се намира спирачната помпа и сервото какво е положението. От сп.помпа къде отиват тръбичките ??? Директно надолу ли ? Ако е така - няма ABS.
Ако от сп.помпа отиват в 1 кутия с квадратна напречна форма и дълга около 15-20 см имаш ABS.
на прва участък с кал или пясък набий рязко спирачки - ако ти тропа педала за сприачки имаш .

Ами ако е АЕК,101 к.с.?Повечето имат...

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 10 апр 2007 22:15

znainainai написа:Колега като за начало трябва да има контролна лампа. А спирачната помпа няма нищо общо с тази на колите без ABS(видимо по голяма е) Трябва да има и датчици по колелата. :D

Мда мда... на главината е :) Ако се свали гумата и диска, много добре се вижда има ли или няма датчик за АБС :) АКо няма.. работата е ясна... А и лесно можеш да провериш... Отиваш на някои прашен път където няма коли.. засили се малко натисни рязко и ще си проличи :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 10 апр 2007 22:55

Абе колега оправи си заглавието защото единият от двигателите на Фолксваген също носи индекс ABS,а за него има страшно много изписано.....ще натоварш ненужно търсачката и ти самият ще се бъркаш като търсиш....

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 11 апр 2007 8:37

kris11 написа:къв мотор е ABU ли? / моноинж./ Едва ли на 1,6л мотор ще има ABS.

има крис има-мога да ти го снимам даже-колегата е от форума и е с ник drumsvarna или varnadrumer или нещо от сорта...
и аз се пулих-ама има.

иначе колегата с въпроса-имай предвид че на черните кутийки (пластмасови демек) има и едно обозначение за типа на пластмасата-също АБС-което е ламерско но може да те полъже да си мислиш за други неща. а кутийката да е за съвсем друго нещо всъщност...
:wink:

едит:
е това е колегата: http://forum.vwclub.bg/profile.php? ... e&u=110743

Последна промяна от vaskoto1 на Сря 11 апр 2007 11:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 11 апр 2007 10:45

Абе, както споменаха колегите по-горе, натискаш рязко педала на спирачките (като гледаш да не катастрофираш, разбира се :oops: ) и ако ти предруса педала - все едно че стъпваш на чакъл или гадни павета, значи имаш АBS - което не винаги е гаранция за по-добро спиране, де :wink: В завой или на мокро обаче помага доста :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”