светна ми АБС-а /решено е проблемчето/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

светна ми АБС-а /решено е проблемчето/

Мнениеот angell » Чет 14 дек 2006 10:48

значи имах газова уредба и когато я махнах /сам/ остана 1 кабел на който имаше предпазител 10А който беше за газовата и веднага след това ми свети АБС-а . Ваското го проверяваше с ваг-кома и нямало връзка с абс-а. някой наясно ли е с тея газови/ монтирана беше при павката и лъчо/ в началото си мислех че е от свалянето на пц-то за астрагт. но май е от газовата/ и 2-те сваляния станаха в 1 ден и газовата и пц-то/

Последна промяна от angell на Чет 14 дек 2006 15:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Re: светна ми АБС-а

Мнениеот astragt » Чет 14 дек 2006 11:11

angell написа:значи имах газова уредба и когато я махнах /сам/ остана 1 кабел на който имаше предпазител 10А който беше за газовата и веднага след това ми свети АБС-а . Ваското го проверяваше с ваг-кома и нямало връзка с абс-а. някой наясно ли е с тея газови/ монтирана беше при павката и лъчо/ в началото си мислех че е от свалянето на пц-то за астрагт. но май е от газовата/ и 2-те сваляния станаха в 1 ден и газовата и пц-то/

Вчера след като го чистихме при Ваското, пак ли светна?
А защо да има връзка с газовата, не би тябвало, ако искаш звънни на Павката да го питаш.
Колеги, помагайте - човека заслужава!!!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 14 дек 2006 12:22

По вероятно е при демонтажа на АГУ да сте разкачили неволно някое куплунгче за АБС.Аз ходих на стенд да ми открият разкачен куплунг :twisted:

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 14 дек 2006 12:30

kaloyan22 написа:По вероятно е при демонтажа на АГУ да сте разкачили неволно някое куплунгче за АБС.Аз ходих на стенд да ми открият разкачен куплунг :twisted:

При него на стенд, няма достъп като му дадеш да тества абс-а.
Ваското каза, че може да е реле, нещо слаба спойка или нещо такова.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Чет 14 дек 2006 14:20

неволно откачено куплунгче го премахвам като възможност. или е това с бушона на газовата което разкачих и сега едната му част е изолирана или е нещо друго но не е неволно откачено... мн. внимавах къде пипам

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Чет 14 дек 2006 15:43

kaloyan22 написа:По вероятно е при демонтажа на АГУ да сте разкачили неволно някое куплунгче за АБС.Аз ходих на стенд да ми открият разкачен куплунг :twisted:

имаме победител познал проблемчето. куплунга влизащ в абс-а го загледах че му липсва контричката / фанала е краченца/ и с повичко напън даде на контакт и си бачка. тъпо ама се очакваше.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”